KeződoldalEgyéb10 sokkoló tény, ami hallatán azonnal ki fogod dobni a mikrohullámú sütődet

10 sokkoló tény, ami hallatán azonnal ki fogod dobni a mikrohullámú sütődet

-

A mikrohullámú sütő az a háztartási eszköz, amire a mai rohanó világunkban feltétetlenül szükség van. Egyszerűen bedobjuk a megmelegítendő ételt, 1 perc és már fogyasztható is. Sokan annyira szeretik, hogy elképzelhetetlennek tartják, hogy ne legyen. Azonban végiggondoltátok már, hogy hogyan melegít? Mennyire ártalmas ez ránk nézve? Nem?Akkor most mutatjuk a tényeket Nektek, amiután tuti, hogy Ti is kétszer meggondoljátok,hogy mikor fogjátok használni!

 

 

A mikro felépítése:

 

A mikrohullámok elektromágneses sugárzások és az energia spektrum alacsony energia szintjén állnak, közel a rádióhullámokhoz. A hullámokat egy úgynevezett magnetron generálja – ez minden mikrohullámú sütőben megtalálható. Ahhoz, hogy valami felmelegedjen a mikróban, víz kell. Ha víz nincs az ételben, nem jön létre a felmelegedés. Ezért amikor bekapcsoljuk a mikrót, a a vízmolekulák az élelmiszerben hihetetlen sebességgel kezdenek el rezegni és ez molekuláris súrlódást okoz, amely végül is elvezet az étel felmelegedéséhez. A legnagyobb gond mégis az, hogy ezek a vízmolekulák szétesnek és deformálódnak, teljesen más eredmény jön létre az ételben, mint egy normáls főzésnél.

A mikró használtatát igazából senkinek sem ajánlják a szakértők. Főleg nem csecsemőknek, gyermekeknek és terhes anyáknak.

Ha mindennap használjuk ezt a szerkezetet, a következő problémák is felléphetnek szervezetünkben:

  • Csökkent kognició
  • Hányinger
  • Látási problémák
  • Depresszió és ingerlékenység
  • Legyengült immunrendszer
  • Fejfájás
  • Szédülés
  • Álmatlanság és
  • Alvási zavarok
  • Gyakori vizelés és extrém szomjúság jelenségei

Természetesen a legegyszerűbb, ha hazaérünk gyorsan bedobni az ebédet, és megmelegíteni. Azonban elgondolkoztunk-e már azon, hogy mi történik az étellel, amíg melegszik? A mikrohullámozott élelmiszer gyakorlatilag potenciálisan elpusztítja és kiüríti az ételben lévő életenergiát, és teszi a termékeket teljesen halott és élettelen biológiai masszává. Ezen túlmenően, az étel tápértéke elvész és szinte használhatatlan lesz tápérték szempontjából. Ha van rá lehetőségünk,próbáljuk frissen főzni valamit.

 

 

Egy nagyon egyszerű példával tudjuk bemutatni, hogy az étel tápértéke sokkal több hidegen, mint mikróban megmelegítve: A mikróból kivett brokkoli elveszti jótékony antioxidáns hatásának 97%-át. A párolt brokkolinál ez a veszteség csak 11%-ban nyilvánul meg. Pár fenolos vegyület és glükozinolátok is elvesztek. Ha spárgát melegítünk, annak C-vitamin tartalma 90%-ban megsemmisül. A fokhangymában 60 másodperces mikrózás után alig lehetett allinázt találni, amely a fokhagyma elsődleges rákellenes összetevője.

 

A mikrohullámú sütőt először a nácik találták fel, hogy minél gyorsabban meleg ételt tudjanak adni a háború alatt a katonáiknak. Elég hamar nagy népszerűségre tett szert, és nemcsak a háború idején. Azonban, ahogy terjedt a háztartásokban, úgy rendelték el több országban is a vizsgálatát, hogy mennyire is káros az egészségre. Miután mélyreható kutatásokat végeztek a Szovjetúnióban betiltották, Ororszországban pedig széleskörűen tájékoztatták a lakosságot a káros hatásairól. Nézzük csak, mik is ezek:

 

 

  • Rákkeltő anyagok keletkeztek szinte minden étel mikrózása után
  • Mikrohullámú sütőben elkészített húsokban rákot okozó vegyületek képződtek, mint pl a d-Nitrosodienthanolaminok
  • Mikrohullámon a gyümölcsök kiolvasztásakor a glükozidok galaktozidokká alakultak, amelyek rákkeltő anyagok
  • Biodegradáció következtében jelentősen csökkent a B- vitaminok, a C és E vitaminok, az ásványi anyagok és lipotropikumok fellelhetősége.

 

Egy mostani tanulmány pedig kimutatta, hogy a 2,4 GHz-es frekvenciás sugárzás emelkedett vércukorszintet is okozhat bizonyos emberek esetében. Ez rámutat arra, hogy a 3. típusú cukorbetegséget többek között elektromos kisugárzás is okozhatja.

Ezt is olvasd el