KeződoldalÉrdekességek1985 óta ezek a hírességek nyerték el a világ legdögösebb férfija díjat.

1985 óta ezek a hírességek nyerték el a világ legdögösebb férfija díjat.

-

A vonzó és férfias megjelenés mindenki számára nagyon szubjektív dolog. Ám valakinek mégis felelősséget kell vállalnia azért, hogy megállapítsák kik a legférfiasabb emberek az univerzumunkban. 1985 óta ez a felelősség a People magazin kezében van, ugyanis minden egyes évben kiválasztanak egy híres embert, aki a „világ legvonzóbb férfija” címet viselheti egy évig. Idén, vagyis 2018-ban egy színes bőrű színész, Idris Elba kapta meg ezt a címet, ami nagy meglepetést okozott az embereknek, de legfőképp magának. Ma bemutatjuk nektek, hogy a People magazin 1985 óta kiket választott meg eme tiszteletreméltó rangra.

1985: Mel Gibson

Mel Gibsont a legelső „Mad Max” film forgatása után választották meg a „Világ legvonzóbb férfija” díjra.

1986: Mark Harmon

Mark Harmon volt a világ második leghelyesebb férfija.

1987: Harry Hamlin

Az „L.A. Law” című sorozata után nem volt kérdés, hogy megkapja-e ezt a díjat. A nők egytől-egyig odáig voltak érte.

1988: John F. Kennedy, Jr.

Miután megjelent a People magazin borítóján, 11 évre rá elhunyt egy tragikus balesetben.

1989: Sean Connery

Sean Connery 59 évesen nyerte el ezt a címet, így ő a legidősebb ember, akit valaha megválasztottak erre a díjra.

1990: Tom Cruise

Tom Cruise már sok filmben szerepelt, mikor megkapta a világ legvonzóbb férfi címet, Ilyen volt például: a „Kockázatos üzlet”, az ” Esőember”, a „Koktél” és a „Tökéletes mozdulatok”.

1991: Patrick Swayze

Patrick Swayze, Hollywood egyik legnagyobb kedvence lett a „Dirty Dancing” és a „Ghost” című filmek miatt. A színész sajnálatos módon 2009-ben elhunyt.

1992: Nick Nolte

1991-ben első alkalommal jelölték Oscar-díjra, a Hullámok hercege című romantikus drámában, és ebben az évben megkapta az Arany Glóbuszt.

1993: Richard Gere és Cindy Crawford

1993-ban nem a legvonzóbb férfit, hanem a legszebb házaspárt választották meg. Így esett a választás Cindy Crawford-ra és Richard Gere-re, akik egyébként egy évvel később elváltak.

Keanu Reeves lett az 1994-es év „leghelyesebb férfija a világon”.

1994-ben először a magazin senkit sem választott meg, majd visszamenőleg Keanu Reeves kapta meg a díjat.

1995: Brad Pitt

Brad Pitt a „Szenvedélyek vihara” és az „Interjú a vámpírral” című filmek után kiérdemelte ezt a címet.

1996: Denzel Washington

Denzel Washington volt az első színes bőrű férfi, aki birtokolhatta ezt a rangot.

1997: George Clooney

1998: Harrison Ford

Harrison Ford a „Csillagok háborúja” és az „Indiana Jones” filmek után nyert el ezt a tiszteletreméltó tisztséget.

1999: Richard Gere

Richard Gere 99-ben már egyedül birtokolta ezt a nemes rangot.

2000: Brad Pitt

Brad Pitt azok közé a szerencsés hírességek közé tartozik, aki kétszer is megnyerte eme címet. Biztos nagyon büszke volt magára.

2001: Pierce Brosnan

Miután ő játszotta el James Bond a 007-es ügynök szerepét, ezt követően omladoztak utána a nők. Nem véletlen, hogy 2001-ben övé lett a „A világ leghelyesebb pasija” díj.

2002: Ben Affleck

2002-ben minden szem Ben Afflecket figyelte ugyanis összejött Jennifer Lopezzel. Nem meglepő, hogy emiatt kapta meg ezt a tisztséget. Érdekesség, hogy 18 hónapnyi járás után eljegyezték egymást, majd hirtelen szakítottak.

2003: Johnny Depp

Johnny Depp akkor lopta be magát minden hölgy szívébe, mikor a híres Jack Sparrow kapitányt alakította a mozivásznon. Nem volt kérdés ki kapja 2003-ban ezt a díjat.

2004: Jude Law.

Naomi Watts színésznő egyszer azt nyilatkozta Jude-ról, hogy ő leghelyesebb férfi, akit életében valaha látott. Konkrétan egy tökéletesen kidolgozott olajfestményhez hasonlította őt.

2005: Matthew McConaughey

Matthew hatalmas megtiszteltetésben részesülhetett, ugyanis az ő fotója került a magazin címlapjára.

2006: George Clooney

Brad után George került olyan szerencsés helyzetbe, hogy másodjára is megválasztották erre a címre. Azért ez nem semmi teljesítmény.

2007: Matt Damon

Matt-et a Bourne filmek után kapta fel nagyon a média, ennek köszönhetően pedig a People magazin őt szavazta meg a Föld legjóképűbb férfijának.

2008: Hugh Jackman

Hugh-t természetesen akkor választották ki a Világ legmacsóbb férfija címre, miután minden egyes ember látta őt Farkas szerepében az „X-men: Az ellenállás vége” című filmben.

2009: Johnny Depp

Johnny-t csak sok évre rá szavazták meg újra a borítóra. Pontosan azután került a címlapra, miután ország-világ látta, ahogy az „Alice Csodaországban” című fantasy/ kalandfilmben tökéletes átéléssel játszotta el a Kalapos karakterét.

2010: Ryan Reynolds

Ő az első kanadai származású színész, aki büszkén birtokolhatja ezt a rangot.

2011: Bradley Cooper

Miután Bradleyt megválasztották a „Föld leghelyesebb férfijának” azt nyilatkozta, hogy: Nagyon örülök, hogy egy olyan srác is megnyerhette ezt a díjat, aki nem olyan, mint egy modell. Szerény és átlagos kinézetű férfinak vallom magam, de néha azt gondolom, hogy szörnyen nézek ki.”

2012: Channing Tatum

Channing képtelen lett volna elnyerni ezt a címet a „Magic Mike” és a „21 Jump Street – A kopasz osztag” című filmek nélkül. Szerencsés, hogy ilyen remek színész és, hogy ennyire elnyerte a nők szívét.

2013: Adam Levin

Eddig mindig csak színészeket választottak meg erre a díjra, de 2013 fordulópont volt a szerkesztőségnek is, hiszen Adam Levin-t szavazták meg, aki köztudottan énekes. Gratulálunk Adamnek.

2014: Chris Hemsworth

Chris csupán a „Thor” című filmnek köszönheti hogy a borítón látta saját arcát. A nézők tetszését annyira elnyerte a színész, hogy nem is kellett azon vacillálni, ki kapja meg, mivel a válasz egyértelmű volt.

2015: David Beckham

David volt a legelső sportoló, aki a címoldalon szerepelhetett. Mikor kijött a magazin és meglátta magát azt mondta: „Soha nem éreztem magamat vonzónak.”

2016: Dwayne Johnson

Dwayne volt a második olyan színes bőrű színész, aki elnyerte ezt a rangot. A címet a „Vaiana” című mesének köszönheti, ahol hangját kölcsönözte Muinak.

2017: Blake Shelton

Adam Levin után ő a második zenész, aki a „The Voice” nevű tehetségkutató műsorban való részvétele után megkapta ezt a megtisztelő kinevezést.

2018: Idris Elba

Idris a harmadik színes bőrű színész, aki birtokolhatja ezt a rangot. Még a 2000-es években vált népszerűvé, amikor a „Drót” című sorozatban szerepelt. Később több Marvel filmben is játszhatott. Ha nem ismered fel, ő Heimdall a „Thor”-ból. Pletykák szerint ő lesz az új James Bond ügynök.

Mikor meglátta magát a borítón azt mondta: „Őszintén szólva kellemes érzés és nagy meglepetés volt, hogy ekkora bizalmat szavaztak nekem az emberek.” – mondta Idris a People magazinnak.

Ezt is olvasd el