KeződoldalÉrdekességek10 ritka kutyafajta, akiket nagyon kevesen ismernek a világon!

10 ritka kutyafajta, akiket nagyon kevesen ismernek a világon!

-

Aki látta a 2009-ben bemutatott filmet, ami „Hacsi: A leghűségesebb barát”-ról szól, tudja, hogy ez egy nagyon különleges kutyafajta Japánban. Az akita-inu csak egyetlen gazdát fogad el, és halála napjáig őt szolgálja. Rajta kívül számos más különleges kutya van, akik már csak elszórtan találhatók meg a világon. Ebben a cikkben megismertetjük azokat a fajtákat, akik rászolgáltak, hogy a bolygó legérdekesebb fajai közé tartozzanak.

Pungsan.

Pungsan egy kemény és intelligens hős a koreai népmesékből, aki képes legyőzni az északi tigrist. Ez egy hihetetlenül erős és szorgalmas kutya, aki a hegyekben vadászik, és a hóban alszik.

Fríz vizsla.

A Fríz vizsla gazdái eredetileg földművesek voltak, akik nem engedhették meg maguknak, hogy egynél több kutyát tartsanak: vadászatra, a ház és a munka őrzésére. Kiváló úszók, akik még a hideg vízben is jól érzik magukat.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

sᴛᴀʙᴇᴊᴀ ᴊᴀ sᴇᴛᴛᴇʀᴇɪᴛä (@teamraati) által megosztott bejegyzés,

Pumi.

Ezek mögött az aranyos kis mackók mögött komoly pásztorkutya rejtőzik, aki képes kezelni a juhállományt. A Pumi kiváló pásztor és terelőkutya, de lakásban nem ajánlott ilyet tartani. A kutya a legkisebb mozdulatokra, szagokra és hangokra reagál. Ismertető jelzője a nagyon hangos ugatás. A szomszédaid biztosan nem lesznek boldogok, ha ilyen kutyát választasz magadnak.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Pumistagram Uma?? (@__uma_the_pumi__) által megosztott bejegyzés,

Sapsali.

Több mint 1000 évvel ezelőtt a koreaiak népmesékben és legendákban említették őket. Úgy vélték, hogy a Sapsali képes elűzni a gonosz szellemeket és kísérteteket, ezért kezdetben ez volt a kutya hivatalos feladata. Talizmánként tartották számon őket és őszintén hitték, hogy a szerencse is a gazdi mellé áll.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

삽살개 리오 (@sapsal_lio) által megosztott bejegyzés,

Turkish pointer

E kutyák különleges védjegyei között szerepel az orruk, ami két részre oszlik. Ezek a kutyák Törökországból származnak, de még ma is ritkaságnak számítanak. A kutya egyik előnye, hogy képes lépést tartani bármivel, valamint nagyon érzékeny a szaglása.

Arab agár.

Nagyon ritka és ősi afrikai állat fajta. Melchior francia tábornok 1835-ben meglátogatta Algériát, és rácsodálkozott, hogy milyen körülmények között vannak ezek a kutyák tartva. Speciális hússal etették őket, drága takarókon aludtak, drágakövekkel voltak nyakörveik kirakva. Kutyaház helyett, beduinos sátrakban éltek. Ezek a kutyák azonban, szinte teljesen eltűntek az 1960-as években.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Casimir (@casimir_runs) által megosztott bejegyzés,

Kai ken.

A Kai kutyákat vadászatra tenyésztették. Ez a kutyafajta csak egy gazdit választ, és nem kötődik a család többi tagjához. Az állat híres bátor és nyugodt természetéről. Minden Kainak van egy veleszületett képessége, amivel a nyájat terelik.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

emiharu (@emiharu1513) által megosztott bejegyzés,

Kuvasz.

A Kuvasz egy pásztor kutya Magyarországról. A második világháború után csak 30 példány maradt, de ma már ez a fajta nagyon ritka.

Számos horror történet van róluk és viselkedésükről, de valójában nagyon elkötelezett és türelmes állatok.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Aurora a Kuvasz (@aurora.a.kuvasz) által megosztott bejegyzés,

Grönlandi kutya.

Ezek a kutyák nagyon szeretnek vonyítani, és létezik egy olyan elmélet is, miszerint a sarki farkasok vére folyik bennük. A grönlandi kutya erős, rendkívül jó állóképességű, egyedülálló képessége van a terepen való navigáláshoz. Bár ez az egyik legősibb szánhúzó kutyafajta, gyakran vadászatra is használták őket.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

The Wagging Tail (@the.wagging.tail) által megosztott bejegyzés,

Karolina kutya.

A Karolina kutya csak az Egyesült Államok délkeleti részén honos. Ezeknek az állatoknak az eredete ismeretlen. Annak ellenére azonban, hogy ezek az állatok önállóan élnek, barátságosak és érdeklődnek az emberek iránt, így ma már vannak olyanok, akik otthon tartják ezeket a kutyákat.

Ezt is olvasd el