KeződoldalÉrdekességek12 tudományos felfedezés, ami az egész világ jövőjét meg fogja változtatni!

12 tudományos felfedezés, ami az egész világ jövőjét meg fogja változtatni!

-

Minden egyes nap közelebb kerülünk egy sci-fi film által bemutatott jövőhöz. Az emberi sejteket megújítjuk, hogy új belső szerveket hozhassunk létre. Ezen kívül mesterséges méheket hozunk létre, egy jobb jövőnek, hogy a koraszülés veszélyeit kiküszöbölhessük. Találunk még egy olyan bolygót, mint a Föld, mely képes megmenteni az emberiséget.

Túléljük az Ebola-t.

2016-ban a Kanadai Közegészségügyi Ügynökség és az MSD gyógyszergyár, kifejlesztett egy védőoltást az Ebola ellen. Az Egészségügyi Világszervezet úgy véli, hogy a vakcina hatékonysága 75-100% -os.

A vírus 40 év óta először módosult, így az emberek erősebbek, mint maga a vírus.

Plútóra utazás.

A NASA New Horizons misszióját 2006-ban indították el, amikor még a Plútót teljes körű bolygónak tekintették. A New Horizons űrhajónak 9 évig tartott, hogy elérje a célt, és először készítsen színes fényképet a Plútóról és Charonról, a Plútó legnagyobb holdjáról.

Nincs több felderítetlen bolygó a Naprendszerben.

A DNS részeit kicseréljük.

Egy kínai és amerikai tudóscsoport a CRISPR-Cas9 nevű génszerkesztő eszközzel végzett tanulmányokat, amelyek lehetővé teszik az emberek számára, hogy DNS-ük szükséges részét, megváltoztathassák és szerkeszthessék.

Ősi emberek maradványait találták.

2013-ban Lee Berger professzor expedíciót szervezett a Dinaledi barlangba, és 1500 ősi fosszíliát fedezett fel.

Miután tanulmányozta az ókori nép maradványait, a Homo naledi-t, arra a következtetésre jutott, hogy ők voltak az emberi faj legkorábbi tagjai. Körülbelül 2-3 millió évvel ezelőtt éltek.

Készítettek egy antibiotikumot baktériumok ellen, amik ellenállnak a legtöbb gyógyszerrel szemben.

A „NovoBiotic Pharmaceuticals” kutatói kifejlesztettek egy olyan eszközt, amivel a baktériumok természetes környezetükben élhetnek. Baktériumokból sikerült olyan antibiotikumot előállítani, amivel a legellenállóbb baktériumok is elpusztíthatók.

Összeállították négy patkány agyát.

A Duke Egyetem Orvosi Központ neurológiai szakemberei négy felnőtt patkány agyát  kapcsolták össze. Ez az „agy” képes volt feldolgozni a képeket, tárolni és keresni információkat, sőt megjósolni az időjárást. A „szerves számítógép” teljesítménye jobb volt, mint egyetlen agy egész teljesítménye.

Megpróbáltuk visszafordítani az öregedést.

A Stanford Egyetem kutatói egy olyan módszert fejlesztettek ki, amely az emberi telomereket, a DNS-szálak végén lévő védősapkákat meghosszabbíthatják.

Minél fiatalabb egy személy, annál hosszabb a telomere. Ahogy telik az idő, rövidebbek lesznek, és idősebb leszel. Lassíthatjuk a folyamatot, ha egészséges életmódot követünk, de a Stanford tudósai teljesen új megközelítést találtak.

„Emberi” embriót szerkesztettek.

2017. július 27-én Portlandben a tudósok új korszakot köszönthettek az orvostudományban. A CRISPR segítségével sikerrel törölték az örökölhető szívproblémákat.

A mesterséges intelligenciát parkourozni tanították.

A Google AI leányvállalata, a DeepMind szakemberei lehoztak egy cikket, miszerint megtanították a mesterséges intelligenciát, hogy megszokja a változó környezetet. Így sikerült neki parkourt tanítania virtuális világban.

Úgy döntöttünk, hogy lehűtjük a bolygót.

1980-tól fogva a Föld átlag hőmérséklete minden évtizedben 1 fokkal nő. Ez jégolvasztást és tengerszint emelkedést eredményez, a partokat elárasztják és különböző globális kataklizmák fordulnak elő.

Az országok kötelesek elindítani a gazdaság „dekarbonizálódásának” folyamatát, hogy energiát takarítsanak meg és környezetbarát technológiákat alkalmazzanak.

Kidolgoztunk egy mesterséges méhét.

A Philadelphia-i Gyermekkórháznak sikerült egy mesterséges méhet kifejleszteni, hogy megmentse a koraszülött bárányt. A jövőben ez a készülék segítheti az orvosokat abban, hogy megakadályozzák a halálos megbetegedéseket, illetve a koraszülés veszélyeit.

Az Európai Csillagászati ​​Kutatóintézet tudósai találtak egy bolygót, az LHS 1140b-t, amely alkalmas lehet az életre. A lakóövezet mindössze 40 fényévnyi távolságra van a Földtől.

Az előzetes változat szerint a vörös törpecsillagot keringő bolygó minden olyan lehetőséget felkínál, ami az életet támogatja. Sziklás, és képes megőrizni légkörét, és talán folyékony vizet is.

Ezt is olvasd el