KeződoldalÉrdekességekEz a leggazdagabb kínai település, ahol minden lakosnak legalább 35 millió forint...

Ez a leggazdagabb kínai település, ahol minden lakosnak legalább 35 millió forint van a számláján!

-

Ma Huaxi a leggazdagabb és legszokatlanabb faluja Kínának, bár az is elképzelhető, hogy az egész világnak. Az ország kormánya eme településsel példát akar mutatni a szocialista társadalomnak. A turisták mindig meglepődnek Huaxi gazdagságán, de a környező települések lakói azt suttogják, hogy nem is olyan jó itt lakni, mint ahogy azt a külföldiek gondolják.

A milliomosok faluja!

Kínában Huaxi -t „A milliomosok falujának” hívják, és jó okból. A falu legszegényebb lakosainak vagyona is több százezer euróra rúgnak, és minden család egy háromszintes családi házban él.

Vállalat „Huaxi Village”

A társaság részvényesei magukba foglalják a település valamennyi őslakos népét. Minden évben „Huaxi Village” bevételeinek 20% -a közvetlenül az ő zsebükbe kerül.

A bevételek nagy részét a vállalat továbbfejlesztésére fordítják, és az egy ötöd rész a részvényeseké, amiből így is gazdag életet élhetnek. Nem csoda, hogy Huaxi leghíresebb szimbóluma egy tiszta aranyból készült, életnagyságú ökör-szobor!

Különleges szállítás.

A taxi még Kína leggazdagabb faluiban is különleges. A folyamatos dugóban ülés helyett, Huaxi lakosai légitársaságot vásároltak. Ezek a helikopterek viszik el a lakosokat a munkahelyükre.

Sikertörténet

„Huaxi Village”-et 1961-ben alapították, majd 600 ember telepedett le ebbe a faluba.

Kezdetben nagyon nehezen mentek a dolgok a faluba, amíg a helyi pártbizottság titkára, Wu Zhenbao át nem vette a település vezetését. Köszönet illeti őt, amiért ilyen csodálatos helyet varázsolt a faluból.

Csalogató a turisták számára

Annak érdekében, hogy több turistát vonzzon, a „milliomos falu”, a lakók egy szokatlan vidámpark építését finanszírozták. A szakemberek világszerte híres nevezetességeket hoztak létre, például lejjebb látható a Párizsi Diadalív kínai példánya!

Ezt is olvasd el