KeződoldalÉrdekességek21 korszakalkotó ötlet, amit Magyarországon is be kellene vezetni!

21 korszakalkotó ötlet, amit Magyarországon is be kellene vezetni!

-

Minden országnak megvannak a sajátosságai, egyedi ötletei, amit beleépítenek az emberek életébe, akik ott élnek. Ne hatalmas innovációs dolgokra gondolj, csak egy kis gesztus, ami minden embernek jólesik. Például tudod jelezni egy speciális gomb segítségével a buszsofőrnek, hogy hálás vagy a munkájáért. Vagy a japánok olyan zseniális ötlettel rukkoltak elő, amivel megkönnyítik a dolgukat végző emberek életét. Ha ezeket megnézed, te is azt fogod mondani, kár, hogy a mi országunkban ilyen dolgok nem léteznek.

Finnországban olyan kapcsolókat helyzetek ki a buszokra, amivel meg lehet köszönni a buszsofőr munkáját.

A 14. századi Németországban olyan zárakat terveztek, amit akkor is egyszerűen kinyithatunk, ha a kelleténél több italt fogyasztottunk.

Angliában van egy olyan kisváros, ahol a városban kihelyezett postaládákat aranyra festik, ha az ország aranyérmet nyer az Olimpián.

Japánban olyan nyilvános WC-k vannak, ahol zenét indíthatunk, ha épp nagy dolgot végzünk, hogy elkerüljük a kellemetlen pillantásokat a kiadott hangok miatt. Ahogy látom egy alváz öblítés is dukál hozzá.

Olaszországban a futároknak nem hatalmas furgonjuk van, hanem ekkor a biciklijük, hogy a szűk utcába is be tudjanak menni.

Angliában van egy olyan pub, ahol régi videojátékokkal játszhatunk, míg ki nem hozzák amit rendeltünk.

Japánban kifejlesztettek egy különleges csomagszállító kocsit, ami képes megküzdeni a lépcsőfokokkal is.

Ezt is olvasd el