KeződoldalÉrdekességek12 hatalmas hiba, amit mindenki elkövet zuhanyzás során!

12 hatalmas hiba, amit mindenki elkövet zuhanyzás során!

-

Statisztikai adatok szerint mindannyian 1,5 évet töltünk a fürdőszobában, ebből körülbelül 6 hónapot töltünk zuhanyozással. Nincs semmi meglepő ebben a tényben, mert a higiénia hatalmas szerepet játszik az életünkben. De kevesen tudják, hogy vannak olyan dolgok, amelyeket rosszul csinálunk a zuhany alatt.

Összegyűjtöttük a 12 legnépszerűbb hibát, amit mindenki elkövet zuhanyzás közben.

Edzés után nem zuhanyozunk.

Vannak, akik azt hiszik, hogy csak egyetlen ok miatt, kell zuhanyozni edzés után, és az a szag. De valójában a másik ok, hogy az izzadás serkenti a baktériumok termelését a bőrön, ami kiütést okozhat. Ezért azt javasoljuk, hogy a lehető leghamarabb zuhanyozz le.

Borotválkozás pedikűr előtt.

Ne borotváld le a lábad, körömfestés előtt, mert a lábadon található kisebb karcolásokon keresztül fertőzéseket kaphatsz.

Nem váltogatjuk a hőmérsékletet zuhanyzásnál.

Zuhanyzás befejezése előtt 30 másodpercig hideg vízzel veresd magad. Ez növeli a stressz-ellenállást, erősíti az immunrendszert és antidepresszánsként is hat. De ne felejtsük el, hogy alvás előtt a kontraszt zuhanyozás álmatlansághoz vezethet.

Mindennapi hajmosás.

Akiknek vékony vagy gyenge hajuk van, kerülniük kell a napi szintű hajmosást. A legoptimálisabb a hetente kétszer történő hajmosás, így a hajban lévő nedvesség egyensúlyban marad.

Ne felejtsd el, hogy a zuhanyzás gyakran irritálja és dehidratálja a bőrt, mivel a víz lemossa a jó baktériumokat is. Ez fokozhatja a bőrfertőzés esélyét.

Nedves hajunkat törülközőben tekerjük.

Hajmosás után a haj nagyon sérülékeny lesz. Ennek elkerülése érdekében, ne tekerd be a hajad törülközőbe zuhanyzás után. Továbbá, a hő miatt a faggyúmirigyek aktívabban működnek, ami miatt a haj kevésbé marad tiszta.

Elfelejtjük a zuhanyrózsa megtisztítását.

Ha hosszabb ideig használsz egy zuhanyfejet, lerakódás keletkezik rajta egy bizonyos idő után, ami veszélyes lehet az egészségre. A tudósok szerint tüdőbetegségeket okozó baktériumok lehetnek a zuhanyfejeken.

Ezt is olvasd el