KeződoldalVilág14 hétköznapi dolog, amit teljesen máshogy csinálnak Európában mint Amerikában!

14 hétköznapi dolog, amit teljesen máshogy csinálnak Európában mint Amerikában!

-

Köztudott, hogy nagy különbségek vannak a két nemzet között, amit a mai napon úgy döntöttünk, hogy bemutatunk nektek. Persze itt nem az erőviszonyokat fitogtatjuk, hogy melyik kontinens vagy nemzet a jobb hanem, hogy a szokások, törvények és egyéb más dolgok, mennyire másak.

Íme Európa és Amerika között a különbség:

A nudizmus fogalma különbözik a két nemzetnél.

Az európai országokban több a nudista strand, mint az Egyesült Államokban. Sőt, statisztikai adatok szerint az európaiak többször mutatnak a TV-ben felső ruházat nélküli hölgyeket, cenzúra nélkül.

Amerikában szigorúbban kezelik a nudizmust.

Az amerikaiak csak akkor látnak a TV-ben ruhátlan hölgyeket, ha előfizetnek bizonyos csatornákra. Nem tetszik nekik, ha egy nő mutogatja magát. Ennek köszönhetően az anyák szégyellik, mikor nyilvánosan kell megetetniük kisbabájukat.

A divat fogalma teljesen eltérő a két nemzetnél.

Míg az európai hölgyek egy tapodtat se lépnek smink nélkül, addig az amerikaiakat nem zavarja. Az európai tanulók többször szép és elegáns ruhákat viselnek, mert nem szeretik, ha valaki elhanyagolja a megjelenését. Az amerikaiak viszont még pizsamában is kimennek az utcára.

Az amerikai emberek jócskán többet esznek, mint az európaiak.

Az amerikai embereknek meg sem kottyan napi szinten 5 hamburgert, 2 liter kólát, 5 adag sült krumplit elfogyasztani. Emiatt gyakrabban alakul ki náluk valamilyen egészségügyi probléma. Az európai embereknél nincs ilyen szintű baj, viszont a rendszeres táplálkozás kezd instabillá válni.

Az európai családok nem töltenek egymással sok időt.

Az európaiak állandóan nyomon követik a sporteseményeket, többnyire a futballt. Szeretnek valamit sportolni, de csak baráti társasággal. Később elmennek valahova sörözni. Amerikában viszont az édesapák a gyermekeikkel játszanak.

Az amerikaiak többet nézik a TV-t.

Az amerikaiak egy hosszú, fárasztó nap után hazamennek ledobják magukat a TV elé és reality showkat néznek. A következő munkanapon, pedig megbeszélik a műsorban történteket. Az európai nép viszont kevesebb TV-t néz. Vannak olyan emberek, akik nem is szeretnek TV-t nézni.

Még az ebédszünetben sincs egyezés.

Az amerikai emberek csupán fél órát lehetnek ebédszüneten ezt is csak akkor, ha legalább 8 órát dolgozik. Igény esetén meg lehet kérni a vezetőséget, hogy kettéoszthasd ezt a fél órát. Az európaiak viszont egy órát is lehetnek ebédszüneten.

Ezt is olvasd el