KeződoldalÉrdekességekÍgy vernek át minket a hamisítványokkal! Ez a 6 dolog segít, hogy...

Így vernek át minket a hamisítványokkal! Ez a 6 dolog segít, hogy ne verjenek át!

-

A mai világban már nincsen olyan dolog, amit ne tudnának hamisítani. Legyen az ruha, táska, ékszer. Hihetetlen, de már telefonokat is előszeretettel hamisítanak. Sajnos egyes esetekben, nem lehetünk 100 százalékosan biztosak abban, hogy eredeti készüléket tartunk a kezünkben. Annak érdekében, hogy kiderítsd eredeti vagy hamisítvány, néhány külső és belső tényezőt meg kell vizsgálnunk.

Összegyűjtöttünk néhány tippet, amivel megtudhatod, hogy átverte-e vagy sem.

1, Nézzük át tüzetesen a termék dobozát és annak papírjait, majd végül a készüléket. A nem eredeti termékeken előfordul, hogy más a hangszórórács, vagy más helyen található, mint az eredeti terméken. A telefon vastagsága is árulkodó jel lehet.

2, Üzemeljük be a készüléket és nézzük meg annak kijelzőjét. Napjainkban a tökéletes képet adó kijelző a telefon legdrágább része. Ebből tudják a csalók a legtöbb pénzt megspórolni. Ha a képek minősége, esetleg a színek nem azt adják, amit kellene az is gyanakvásra adhat okot.

3, Nézzük meg a menüjét, keressünk olyan jeleket, amik a hamisságra utalhatnak. Ha nincs maximális magyarosítás (egyes szavak, mondatok külföldi nyelven maradtak, esetleg rossz magyar helyesírással, vagy értelmileg nem helyes) az is a hamis telefon jele.

4, A kamera is sokat mondhat: készíts vele pár képet, alaposan vizsgáld át, hogy a képnek milyen lett a minősége.

5, Abban az esetben, ha ezek a kis trükkök nem hoztak eredményt, csinálj egy gyári visszaállítást. Ebben az esetben az újraindítási képernyő gyanús lehet. Ha még így sem jutottál előrébb, a menüben nézd meg a legfontosabb adatokat, mint az elérhető tárhely és információk a telefonról.

6, Utolsó lehetőségként telepítsd a telefonra az „AnTuTu Officer” nevű applikációt (egyelőre  csak Androidra érhető el), és indítsd el a programot. A program képes azonnal megmondani, hogy eredeti vagy hamis, telefon van-e a kezünkben. Ha állandóan hibaüzenetet ír ki és képtelen vagy emiatt az appot telepíteni, akkor biztos lehetsz benne, hogy a telefon hamis.

Ha a létfontosságú szabályokat figyelembe vesszük, akkor nagy eséllyel csak akkor találkozhatunk hamisítvánnyal, ha szándékosan keressük. Ne kockáztass!

Ezt is olvasd el