KeződoldalÉrdekességek12 anyag, amit sose használj az arcodon! Erre jobb ha te is...

12 anyag, amit sose használj az arcodon! Erre jobb ha te is odafigyelsz!

-

Azt mondják, hogy az arc, az összes érzelmi kifejezés középpontja. A legnyilvánvalóbb részed, amit  az emberek nagy része ismer. Nagyon különleges szerepe van, ezért külön figyelmet igényel.

Sampon.

A samponok nem tudnak alkalmazkodni a finom molekulákhoz, amik az arcbőrt alkotják. Ha samponnal mosod meg az arcod, akkor nagyon száraz lesz. Hajmosásnál győződj meg arról, hogy a készítmény nem érintette az arcbőrt. Amennyiben mégis került rá, figyelj oda, hogy utána hidratáld.

Hajfesték.

A legtöbb ember tudja, hogy óvatosnak kell lennie, miközben a haját festi. Ugyanis ügyelni kell arra, hogy ne érjen hozzá az arcbőrhöz. Akik szeretnék, hogy szemöldökük színe passzoljon a hajukhoz, azok legjobb, ha növényi színezékeket használnak.

Hajszérum.

Mint más kozmetikumok, a szérumok is különböző összetevőkből állnak. Csak azért, mert a címkén az áll, hogy bőrrel érintkezhet, az nem feltétlenül jelenti, hogy tényleg úgy is van. A hajszérumok olyan hozzávalókat tartalmaznak, amelyek kizárólag a hajszálak kezelésére szolgálnak!

Hajlakk.

Bizonyos pletykák szerint a hajlakk jó a smink rögzítésére is. De soha ne fújj hajlakkot rá! Olyan anyagokat tartalmazhat, amelyek kiszárítják a bőrt és sokkal megviseltebb kinézettel ruháznak fel.

Testápoló.

Sokan úgy gondolják, hogy bölcs dolog a testápolót arckrémként használni, ez azonban hatalmas butaság. Soha ne vigyél fel testápolót az arcodra. Ezek a krémek zsírosabbak és erős illatanyagokat tartalmaznak, amitől gyulladások alakulhatnak ki. Az arcra enyhe és finom krémet kell kenni.

Ezt is olvasd el