KeződoldalÉrdekességek15 megható történet, amely még a leghidegebb szíveket is megmelengeti

15 megható történet, amely még a leghidegebb szíveket is megmelengeti

-

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a világ már visszafordíthatatlanul elromlott. Elég csak megnézni egy esti híradót, vagy megnézni néhány híroldalt, hogy megbizonyosodjunk róla: az emberi jóság végleg elveszett. Sokszor gondoljuk azt, ha bajban vagyunk nincs aki segítsen rajtunk, mert mindenki önző és csak a saját problémájával törődik. Sokan kételkednek abban, hogy léteznek még segítő és tettre kész emberek. De van egy jó hírünk azok számára, akik már majdnem kiábrándultak a világból: igenis léteznek jó emberek, létezik önzetlenség, történnek még olyan dolgok, amelyek visszahozzák az emberiségbe vetett hitünket. Mi szeretnénk bebizonyítani,hogy ez tévhit. Csak egy kis együttérzésre, és összetartásra van szükség, és bármilyen probléma könnyedén orvosolható. Meg kell tanulnunk segíteni másoknak, és a segítséget is meg kell tanulni elfogadni. Gyermekeinknek is ezt próbáljuk megtanítani. A jó cselekedet fontos része az életnek. Nem kerül pénzbe, nem kell kölcsönt igényelni hozzá. Ezért ne legyen teher jónak lenni embertársainkkal. Nézd csak meg ezeket a képeket, ha nem hiszel nekünk.

60 éve házasok. Időskori demencia, stroke… de még mindig együtt vannak és fogják egymás kezét. Egészen az utolsó pillanatig.

Ez az idős férfi és a kiskutyája minden nap együtt sétálnak. Nagyon szeretik egymást. Egy kis pihenő alkalmával a kutyus az úr ölébe kuporodott és elaludt.

Szaúd-Arábiában ez a férfi épp vezetni tanítja a feleségét. Az ottani törvények szerint akkoriban a nők még nem vezethettek autót.

Ez a pár Karácsony napján mindenkit szeretettel vár egy ölelésre és egy szelet süteményre… mindezt teljesen ingyen…a szeretet ünnepén.

A kislány pénzt kért a szüleitől de sajnos nem tudtak neki adni mert épp szűkösen voltak. A kislány a szülei mellé tette az addig összekuporgatott zsebpénzét, hogy kisegítse vele a szüleit.

Ezt labdarúgót faji megkülönböztetés miatt sértegették a meccsen. Sírva fakadt. Csapattársa vigasztalja.

Egy sikeres kemoterápia utolsó napján.

Ez a hajléktalan csupán egyetlen könyvet olvasott nap, mint nap. Sajnos nem volt pénze másik könyvre. Egy kedves embertől kapott egy ebook-ot rajta több száz könyvvel.

Ez a hölgy imádja a zsiráfokat. A párja az első randin egy zsiráfparkba vitte. Képzelhetitek mennyire boldog volt…

Ez az edzőtermi dolgozó minden nap segít az egyik tagnap megírni a matekleckét.

A rendőrkutyus kissé izgul az első napján…

Ez az idős ember teniszlabdákat ajándékoz egy állatmenhelynek.

Ez az idős úr rendkívül félt a mozgólépcsőn. A fiatal srác segített neki.

Ez a férfi 2 év alatt 140 kilót adott le. A képen látható hölgy a táplálkozási szakértő, aki segített neki lefogyni.

1998-ban egy tűzvészből mentette meg ezt a kislányt a képen látható rendőrtiszt. 18 évvel később elkísérte az érettségire.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket.

Ezt is olvasd el