KeződoldalÉrdekességek9 dolog, amit nem szabad üres gyomorral csinálni!

9 dolog, amit nem szabad üres gyomorral csinálni!

-

„Az vagy, amit megeszel” ez egy mindenki által ismert mondás. Az étkezés nagy hatással van egészségünkre. Sokan azt hiszik, ha nem esznek. és valamilyen másik cselekvéssel töltik ki azt az időt, nem lesz negatív következménye, ez azonban hatalmas tévedés. Összegyűjtöttünk neked 9 dolgot, amit nem szabad üres gyomorral csinálni – (legalább 2 órával az utolsó étkezés után).

Vegyünk gyulladáscsökkentőket.

Az aszpirin, a paracetamol és más nem szteroid gyulladáscsökkentő szerek (NSAID-ok) nem szedhetők be éhgyomorra. Nem csakhogy csökkenti a hatékonyságát, hanem súlyos egészségügyi problémákat is okozhat (mint pl.: gyomorvérzés). Jegyezd meg azokat a gyógyszereket, amelyeket nem szabad éhgyomorra beszedni.

Tanács: A tej csökkenti a nem szteroid gyulladásgátlók negatív hatásait. Ha ez nem áll rendelkezésre, bő vízzel lemoshatod a gyógyszert.

Kávé.

Még a koffeinmentes kávé is serkenti a gyomorégést és egyéb emésztőszervi problémákat okozó savtermelést, ha éhgyomorra iszod. Ha kávé után eszed meg a reggelid, szerotoninhiányhoz és komor hangulathoz vezethet a nap hátralevő részében.

Tanács: Ha nem vagy hajlandó feladni a reggeli kávéfogyasztást, idd tejjel vagy sűrített tejjel: a tejzsír csökkenti a negatív hatásokat.

Szeszes ital fogyasztás.

Éhgyomorra a szeszes italok felszívódási sebessége a 2-szeresére növekszik, ez ugyanaz, mint az intravénás injekció ideje alatt. Ezzel a lebomló termékek eltávolítása lelassul, ami súlyos másnaposságot vált ki.

Tanács: Ha a helyzet nem teszi lehetővé az ital visszautasítását, célszerű legalább egy kis szendvicset enni, az esemény előtt.

Rágógumi.

A rágógumik során előállított emésztő sav káros hatással van az emésztőrendszerre, mert gasztritiszhez vezethet. Tudományosan bebizonyították, hogy az emberek, akik rágóznak,  előnyben részesítik az egészségtelen ételeket, a gyümölcsöket és zöldségeket pedig elhanyagolják.

Tanács: A természetes édesítőszereket (xilit, szorbit) tartalmazó rágógumik kevésbé ártalmasak, mint a cukor, ciklamát vagy aszpartám tartalmúak. Ne rágd 10 percnél tovább a rágót.

Alvás.

Az éhezés és az alacsony glükózszint megakadályozza, hogy elaludj, ez felszínes alvást és korai ébredést okoz. Érdekes módon az alváshiány növeli az éhhormonok szintjét. Ez az oka annak, hogy többet eszünk a következő napon a vacsora kihagyásával.

Tanács: Az alvás előtti falatozás is rossz ötlet. A legjobb megoldás a tejtermékek fogyasztása, mert magnéziumot és kalciumot tartalmaznak. Ezek az elemek biztosítják a jó alvást.

Edzés.

Sokan azt hiszik, hogy az üres gyomorral való edzés ​​hatására, több kalóriát égetünk el. Valójában ez nem befolyásolja a zsírégetést. Az izomvesztés viszont reális. A test intenzitása is csökken, mivel a szervezetnek nincs energiája.

Tanács: Cseréld ki az intenzív edzést aerob testmozgásra. Ha emésztési problémáid vannak, akkor jobb, ha valamit eszel edzés előtt, mert a fizikai aktivitás a gyomornedv termelését indukálja, ami káros az üres gyomorra.

Vásárlás.

Mindannyian tudjuk, hogy az éhség arra késztet minket, hogy többet vásároljunk, mint amire szükségünk van. Valójában az üres gyomor még a nem kimondott élelmiszerboltokban is megteszi a hatását. A kutatások szerint az „Éhes vagyok” belső üzenet egyszerűen csak az „akarom” szót erősíti bennünk, és az éhes ember engedelmeskedik az üzenetnek, ezért vásárol fölösleges dolgokat.

Tanács: Az előre elkészített vásárlási listán kívül, a készpénzes fizetés segíthet még pénzt megtakarítani. További kutatások azt mutatják, hogy az emberek kevesebbet költenek, amikor készpénzt fizetnek.

Narancslé.

A citrusfélékben lévő savak irritálják az üres gyomort, ami különösen veszélyes azok számára, akiknek gyomorhurutjuk van.

Tanács: A frissen préselt citruslé csak akkor hasznos, ha 1:1 arányban hígítjuk vízzel vagy 2:1 arányban. Egyébként, van más élelmiszer is a citrusfélék mellett, amiket nem szabad  üres gyomorra fogyasztani.

Beszélgetés.

A kutatók bebizonyították, hogy éhség hatására, csökken a tűrőképességünk. Ez azért történik, mert az önszabályozás energiát igényel, ami hiányos, ha a gyomor üres.

Tanácsok: Ha nincs időd enni egy beszélgetés előtt, igyál valami meleget, és ajánld fel azt a partnernek is. Ez megkönnyíti a beszélgetést.

Ezt is olvasd el