KeződoldalÉrdekességek17 érdekes tény a nagyvilágból, melyet jó lett volna az iskolában megtanulni.

17 érdekes tény a nagyvilágból, melyet jó lett volna az iskolában megtanulni.

-

Az iskolában általában száraz és olykor unalmas tananyagokat adnak le a tanárok, amiket a diákok csak nehézségek árán tudnak megtanulni. Ám hiába jegyzik meg az adott információkat, ha azok nem érdekesek, így rövid időn belül kimegy a fejükből. Szerencsére az internet rengeteg hasznos és érdekfeszítő információval látja el az embereket, amik könnyedén benne maradnak agyukban.

Olyan jellegű tényeket szedtünk össze a világról, melynek történetét és keletkezését bárki szívesen hallgatta volna az iskolapadban ülve.

1) Egy bárányfelhő nagyjából 100 darab elefántnak megfelelő súllyal rendelkezik, egy sötét viharfelhő pedig felér körülbelül 200.000 elefántnak megfelelő súllyal is. Azért ez nem semmi.

2) Mivel a DNS szerkezetünkben nitrogén van, a vérünkben vas, a fogainkban kalcium és a tüdőnkben pedig oxigénatomok, ezért bátran kijelenthető, hogy mi magunk is földönkívüliek vagyunk, ugyanis ezek az anyagok egy összeomló csillagban is kialakulnak.

3) Az 1990-ben született emberek nagyon szerencsésnek és különlegesnek számítanak, ugyanis még be sem töltötték harmincadik életévüket, de már éltek három évtizedben, két évszázadban és két évezredben.

4) Természetünknél fogva képtelenek vagyunk alvás közben szagokat érezni. A tudósok még nem jöttek rá ennek az okára.

5) Sokan hiszik azt, hogy a közlekedési lámpák nem is olyan nagyok, ám amikor leveszik őket és melléjük állítanak egy átlagos magasságú embert, akkor már egészen más a történet.

6) Agyunk képes annyi energiát előállítani egyetlen nap alatt, amivel meg tudunk világítani egy 10 wattos villanykörtét. A szívünk pedig képes annyi energiát termelni, amellyel egy kamiont 32 kilométeren át lehetne mozgatni.

7) Ha a hozzád legközelebb lévő ember a jobb oldaladon ül, akkor ha körbemegyünk a föld körül, tulajdonképpen a tőled legtávolabbi ember a bal oldaladon ülő.

8) Körülbelül 16 olyan ember mellett sétálunk el életünk során, aki kiontotta egy másik ember életét. Mindezt úgy, hogy nem is tudunk róla.

9) Létezik egy anyag az emberi nyálban, aminek opiofin a neve, ez természetes fájdalomcsillapítóként fejti ki hatását, sőt mi több hatszor erősebb az ismert morfiumnál.

10) Szokatlannak tűnhet, de az életkor csupán csak egy szám, ami képes megmondani, hogy eddig hányszor kerülted meg a Napot.

11) Annak ellenére, hogy Oroszország 116-szor nagyobb mint Banglades, mégis 20 millióval kevesebben lakják.

12) Akárhányszor megkeverünk egy pakli kártyát, nagy a valószínűsége, hogy mi vagyunk az elsők, akik azt a sorozatot kikeverték.

13) Léteznek olyan színek, melyeket a tiltott színeknek neveznek. Ez azért van mert míg agyunk el tudja képzelni őket, szemünk nem látja. Ilyen például a zöld és a piros, valamint a kék és sárga színeknek a keverékei.

14) Elsőre szokatlannak tűnhet, de két 30 cm-es pizza kisebb, mint egy darab 43 cm-es.

15) Képes vagy megállapítani a kézfejeden lévő csontok alapján, hogy a hónap 30 vagy 31 napos, ha a elkezded számolni a dudorokat és a kézközép csontokat. A dudor a 31 a kézközépcsont a 30 napos hónapokat jelöli.

16) Annak ellenére, hogy az oxigénre minden egyes pillanatban szükségünk van, mégis negatívan hat a szervezetünkre, ugyanis oxidálja a sejtjeinket, ami öregedéshez vezet.

17) Ha meg szeretnéd állapítani egy szög fokát nem kell mást tenned, mint szétnyitnod a tenyered. A kisujj képezi a 0°-ot, a gyűrűsujj a 30°-ot, a középső ujj a 45°-ot, a mutatóujj a 60°-ot, és végül a hüvelykujjunk pedig a 90°-ot.

 

Ezt is olvasd el