KeződoldalEmberekEz a videó hitelesen mutatja be a különbséget egy dohányzó és egy...

Ez a videó hitelesen mutatja be a különbséget egy dohányzó és egy nem dohányzó tüdeje között

-

Ma már a dohányzók számára is világos, hogy a rendszeres bagózás káros az egészségre. A legtöbben közülük azzal is tisztában vannak, hogy milyen konkrét kockázatokkal jár ez az ártalmas szokás. Ennek ellenére nagyon kis százalékuk az, aki ezt komolyan veszi és elgondolkodik, esetleg törekszik is arra, hogy leszokjon!

Az alábbi videót Amanda Eller, egy észak-karolinai kórházban dolgozó nővér töltötte fel a Facebook oldalára. Mondani sem kell, hogy meglehetősen gyorsan terjedt, már több 10 millióan látták világszerte.

A felvétel rendkívül valósághűen mutatja be, hogy mi a különbség egy több éve dohányzó ember tüdeje és egy nem dohányzó tüdeje között. A videó önmagáért beszél! Vigyázat, felkavaró képsorok következnek!

Egy friss felmérés szerint Magyarországon évente 62.000 haláleset vezethető vissza a dohányzásra, ami nem kevés, ahogy a dohányzók száma sem. A felnőttek 28%-a dohányzik: a férfiak 34%-a, illetve a nők 22%-a. Sajnos ez az arány a legmagasabbak között van egész Európában.
Világszerte pedig évente 17,7 millió ember halálát okozza a dohányzás, ami az összes halálesetek egyharmada. Elgondolkodtató, nemde?

Ezt is olvasd el