KeződoldalEmberekEzen a 10 óriási különbségen múlik leginkább, hogy valaki férfi vagy fiú

Ezen a 10 óriási különbségen múlik leginkább, hogy valaki férfi vagy fiú

-

Sokan gondolják azt, hogy ha valaki betölti a 18. életévét, automatikusan férfinak számít és attól a naptól kezdve mindenki így is fogja kezelni. Papíron talán így van, de a valóság ettől eltérő! Ahhoz, hogy egy fiúból férfi legyen, úgy is kell viselkednie… és ez csak egy a sok jellemző közül.
Az alábbiakban 10 pontban gyűjtöttük össze azokat a legfőbb szempontokat, amik meghatározzák, hogy valaki férfinak vagy fiúnak tekinthető-e.

1. A döntések meghozatala

A férfiak – a fiúkkal ellentétben – akkor is meghoznak bizonyos döntéseket, ha tudják, hogy van kockázata… kockázat nélkül ugyanis nincs nyereség. A fiúk pedig inkább csak halogatják és ha tehetik, elfutnak a döntések és felelősségek elől.

2. A kitartás

Egy igazi férfi céltudatos és mindent megtesz, hogy annak érdekében, hogy elérje céljait. Egy fiú azonban már az első akadályoknál feladja, amiket kifogásokkal magyaráz.

3. Önállóság

Tipikus példa erre, az elromlott dolgok megjavítása. Persze most nem a gázvezetékre kell gondolni, hanem olyan mindennapos dolgokra, amiket bárki megjavíthat… mondjuk egy kerékcsere. A férfiak egyből nekiállnak, míg a fiúk inkább szakembert hívnak, így másokra vannak utalva.

4. Önzetlenség

A férfiak odafigyelnek partnerükre és mindig szem előtt tartják a másik érdekeit. A fiúk ezzel ellentétben csak saját magukkal törődnek és az sem probléma nekik, ha át kell „gázolni” másokon.

5. A sértődések

Egy férfi nem sértődik meg minden apróságon és elfogadja, ha valami nem úgy alakul, ahogyan azt ő szeretné. Egy fiú pedig gyakran úgy viselkedik, mint egy durcás kisgyerek, akinek az anyukája nem vett csokit.

6. A partneri kapcsolat

Egy igazi férfi törődik a partnerével és ha kell, harcol is érte, így aztán meg is becsüli őt. Egy fiút azonban csak a számok érdekelnek.

7. Alkalmazkodás

Egy férfi mindig számításba veszi, hogyan alakulhatnak a körülötte lévő dolgok, illetve próbál úgy alkalmazkodni, hogy azok a céljainak megfelelően változzanak. Ehhez az kell, hogy reálisan lásson.
Egy fiú ezzel ellentétben csak sodródik az árral és sosem érdekli, hogyan alakulnak a dolgai, hiszen nincsenek céljai sem. Sokszor csak az orráig lát.

8. A felelősségvállalás

Egy férfi mindig tisztában van a döntéseinek kockázatával és akkor sem futamodik meg, ha végül kiderül, hogy rosszul döntött. Ilyenkor is vállalja a következményeket és a felelősséget.
Egy fiú azonban mindig másra próbálja hárítani a felelősséget, mert gyenge és gyáva ahhoz, hogy szembenézzen a következményekkel.

9. A kompromisszumok

Egy férfi képes akár kompromisszumokat is kötni, ha a helyzet úgy kívánja. Egy fiú pedig inkább ez elől is megfutamodik.

10. Megbízhatóság

Egy igazi férfi mindig állja a szavát, mindig betartja az ígéreteit, amikkel nem dobálózik és nem változtat meg az aktuális hangulatától függően.
Egy fiú ezzel ellentétben pedig rendszeresen ígérget, sokszor egymásnak ellentmondó dolgokat, amik persze végül sosem úgy történnek, ahogyan azt mondta.
Nagyon találó az a mondás, hogy minden ember annyit ér, amennyit a szava!

Ezt is olvasd el