KeződoldalÉrdekességekMár nem csak a mesében, hanem a valóságban is találkozhatunk Thomas-sal, a...

Már nem csak a mesében, hanem a valóságban is találkozhatunk Thomas-sal, a gőzmozdonnyal

-

Biztos mindenki emlékszik gyerekkorunk egyik népszerű meséjére Thomas, a gőzmozdonyra. Már akkor arra gondoltunk milyen menő lenne, ha ilyen vonatok lennének a világon és lehetne rajtuk utazni. Nos a Japánok mint nagyon sok mindent, ezt is megvalósították.

Japánban található egy prefektúra, ami a Sizuoka nevet viseli. Ebben a tartományban lehet felülni az életnagyságú Thomas gőzmozdonyra, amit még 2014-ben hoztak létre. Mivel hatalmas népszerűségnek örvendett az emberek körében ezért 2015-ben már barátja James is ott robogott a sizuoka-i vasútvonalon.

Olyan sokan szeretnek ezen a két vonaton utazni, hogy minden egyes nap elfogynak a jegyek, amivel fel lehet rá szállni. A vasúti sínek gyönyörű teaültetvények mellett visznek el bennünket, így még a kilátás is fenomenális. Ezeknek a vonatoknak hála, nagyobb népszerűségnek örvend a vasúti közlekedés, mint bármikor máskor.

Ő itt James, aki 2015-ben csatlakozott Thomashoz, hogy elvigye a gyerekeket és a felnőtteket egy csodálatos kis utazásra.

Az iskolák rendszeres látogatói a két mozdonynak, ugyanis a gyerekek nagyon megörültek, mikor megtudták, hogy ilyen menő vonatokon utazhatnak az osztálykirándulások alkalmával. Amióta Thomas és James van, azóta a vasúti élet mondhatni virágzik.

Nektek mi a véleményetek erről? Jó lenne, ha nálunk is lennének ilyen vonatok?

Ezt is olvasd el