KeződoldalTipp, ötletÍme, 9 nyilvánvaló tény, ami igazolja, hogy még a te baráti társaságodban...

Íme, 9 nyilvánvaló tény, ami igazolja, hogy még a te baráti társaságodban is lehet mentálisan beteg ember

-

Nem minden esetben azok az igazi pszichopaták, akiket a Hollywoodi filmekben látunk. Egy laikus ember képtelen felismerni azokat a cselekvéseket és viselkedési formákat, amit a pszichopaták alkalmaznak. Elárulunk néhány tényt, ami alapján te magad is fel fogod tudni ismerni az ilyen betegségben szenvedő embereket. Az ilyen személyek képtelenek normális emberi érzelmek kinyilvánítására, mint lelkiismeretfurdalás, bűntudat, empátia, szeretet. Ezen kívül van és volt is jó pár híresség, akik bizony pszichopaták voltak.

Felhívja magára mások figyelmét.

A pszichopaták nagyon feltűnő és vonzó megjelenéssel rendelkeznek, akik szeretnek középpontban lenni. Sunyi emberek, minden tettüket alaposan átgondolják és céljuk elérése érdekében simán manipulálnak másokat.

Hangulatember.

A pszichopata emberek néhány másodperc alatt képesek hangulatot váltani. Dühösen képesek olyan dolgokra, amit nyugodt állapotban nem tennének meg, emiatt kiszámíthatatlan személyek, akik nem mellesleg bosszúállók is.

Állandóan unatkoznak.

Az adrenalin hiánya miatt a pszichopata emberek gyorsan ráunnak a dolgokra. Közömbös emberek, akik nem mutatják ki mit éreznek. A hosszútávú célok valamint a felelősségvállalás nem szerepel a szótárukban. Gyakran váltanak munkahelyet, mert nem kapnak elég támogatást.

Érzelmileg teljesen mások, mint az átlag emberek.

A pszichopata emberek érzéketlenek. Egyes pánikot keltő esetekben is képesek higgadtan viselkedni. Ez azért van, mert nem érzik ugyanazokat az érzéseket mint a hétköznapi emberek. 

Színjátszás mesterei.

A pszichopaták nem ismerik az empátia, az együttérzés és a szeretet érzését. Nehezükre esik önfeledt beszélgetésbe elegyedni másokkal. Mivel a legtöbb embert az érzelmeivel lehet zsarolni, ezért szemrebbenés nélkül visszaél vele. Gyakran mondják, hogy a pszichopaták remek színészek.

A lelkiismeretfurdalást még hírből sem ismerik.

A pszichopaták képtelenek arra, hogy lelkiismeretfurdalást érezzenek bizonyos dolgok miatt. Ők abban a hitben vannak, hogy amit csinálnak az tökéletes.

Rettentő hiúk.

Ezek az emberek sokkal jobban adnak a megjelenésükre, mint bárki más. Órákon át képesek a tükör előtt állni és magukat nézni. Szeretnek parancsolgatni, de nemcsak a magánéletben, hanem a munkahelyen is. Mindig megjegyzik, ha valamit rosszul csinálsz, sőt gyakran alkalmatlannak tart egy-egy feladat elvégzésére.

Remekül manipulálnak.

Igazi vezéregyéniségnek tartja magát, aki másokat irányíthat. Megjelenése miatt általában sikerül is neki. Felhasználja az emberek érzelmeit, hogy manipulálni tudja őket. Amennyiben nem tudod eldönteni egy adott ember beleegyezése nélkül, hogy mi a helyes, akkor alá vagy neki rendelve.

Tökéletesen tud másokat hibáztatni.

Ha valami keresztbe tesz jól kidolgozott tervének, nem magát, hanem másokat kezd el okolni érte, például rokonokat, barátokat, kollégákat. Nem látja be, hogy rossz döntései miatt vallanak kudarcot a tervei.

Hogyan védekezz a pszichopaták ellen?

Hallgass a szívedre, ha érzed, hogy valaki megpróbál befolyásolni a munkahelyen és még rosszul is érzed magad miatta, jobb ha felismered időben, hogy nem veled vannak bajok, hanem az adott illetővel.

Csak akkor segíts másokon, ha tényleg akarsz is. A manipulálás a pszichopaták egyik legjobb eszköze.

Teszteld az adott személyt. Amennyiben háromszor csap be, akkor nem érdemes vele foglalkozni, mert megbízhatatlan ember.

“Nem szabad más emberekben csukott szemmel megbízni. Gondolkodj és hallgass a megérzéseidre.” Gyakori mondás, mégis kevesen fogadják meg.

Te megfelelsz a fent említett pontoknak?

Amennyiben azt vetted észre, hogy rád illenek a fent említett pontok, akkor megosztunk veled egy nagyon érdekes tényt.

Nem is gondolnánk, hogy hány híresség volt pszichopata, például Vincent Van Gogh, Ludwig van Beethoven, Isaac Newton, Edgar Allan Poe sőt még Abraham Lincoln is. Néhány híresség egy bizonyos fokig még mentális betegségben is szenvedett vagy szenved. Ilyen például: Winston Churchill és Diana hercegnő, Britney Spears, JK Rowling és Catherine Zeta-Jones is.

Meglepődtél nem igaz?

Ezt is olvasd el