KeződoldalÉrdekességek11 nagyon hasznos tipp, amivel elkerülheted, hogy tolvajok törjék fel a kocsidat

11 nagyon hasznos tipp, amivel elkerülheted, hogy tolvajok törjék fel a kocsidat

-

Az autó tolvajoknak körülbelül 20 másodpercre van szükségük ahhoz, hogy egy mozdulattal feltörjék a kipakolni, vagy ellopni kívánt autót. Annak érdekében, hogy elkerüld az efféle dolgokat, néhány dolgot figyelembe kell venni. Cikkünket pontosan amiatt hoztuk létre, hogy bemutassuk mely tevékenységekkel tudod elkerülni, hogy a te autódat feltörjék vagy elvigyék. Amennyiben ezeket betartod egy lépéssel a tolvajok előtt fogsz járni.

A legértékesebb holmijaidat a csomagtartóba tedd.

A tolvajoknak már arra nem marad idejük, hogy a csomagtartót is kinyissák. Általában csak az utastérből tudnak lopni, pontosan emiatt célszerű mindent a csomagtartóba helyezni.

Mindig kivilágított helyen parkolj.

A tolvajok sosem törnek fel olyan autókat, ami kivilágított helyen parkol. Ennek tükrében mostantól mindig ilyen parkolóhelyet válassz magadnak, ha este mész valahova.

Vedd le a rádió előlapját.

Vannak alkalmak, mikor a tolvaj kilopja a rádiót a kocsiból. De ha te túl jársz az eszén és leveszed a rádió előlapját, akkor azt fogja hinni, hogy nincs a kocsiba, így a te autódat békén hagyja és átmegy egy másik kocsihoz.

Rejtsd el az ülés alá az értéktárgyaidat.

Ha elmész valahova, de már nem tudod az értékeidet betenni a csomagtartóba, mert annyira tele van, akkor tedd őket az ülések alá. A tolvaj úgyis felméri előtte a kocsit és ha nem lát semmit, akkor továbbáll.

A sötétített üvegek sokat segítenek.

A sötétített üveg meggátolja a tolvajokat abban, hogy szabadon betekintsenek a kocsidba. Mivel ők biztosra mennek, de nem tudják mi van a kocsiban, ezért az ilyen jellegű autókat rendszerint békén hagyják.

Nézd meg be van-e kapcsolva a GPS nyomkövetőd.

Ez csak drágább és újabb kategóriás autóra vonatkozik, ugyanis abban van beépített GPS rendszer. A bátor rablók általában a kocsit is magukkal viszik, ha sikerül nekik beindítani kulcs nélkül. A GPS-nek köszönhetően be tudod mérni, hova vitték a kocsit.

Ne hagyj semmilyen személyes iratot a kocsiban.

Ha a kocsidat feltörik, de a betörő nem talál semmit, könnyen megnézheti, hogy hol laksz és oda fog menni fosztogatni. Ennek elkerülése érdekében soha ne hagyj semmilyen személyes okmányt, vagy iratot a kocsidban.

 

Ragaszd ki a kocsid ablakára, hogy biztonsági rendszerrel van ellátva.

A tolvajok általában nem törik fel azokat az autókat, amik riasztóval vannak ellátva. Viszont, ha a tolvajok mindenféleképpen el akarják lopni az autót találnak rá módot, hogy el is vigyék, mégpedig úgy, ha elvágják a riasztót és az akkumulátort összekötő kábelt. Rakass egy második akksit a kocsidba, hogy ezt elkerüld.

Sose hagyj pótkulcsot a kocsiba.

Amikor a tolvaj feltöri az autód megnézi, hogy a kocsidhoz vagy a házadhoz van-e kulcs. Amennyiben a kesztyűtartóban tartogatsz mindegyikből egyet-egyet, ideje őket kivenned, ha nem akarod, hogy a tudtod nélkül kiraboljanak.

Szerelj fel a ház közelébe mozgásérzékelő lámpákat.

Ha nem akarod, hogy ellopják a kocsidat, akkor szerelj fel a kocsid közelében lévő fára vagy oszlopra egy mozgásérzékelő lámpát. A tolvajok nagy ívből el fogják kerülni főleg akkor, ha közvetlenül a kocsira világít a fény. Menj biztosra és jó magasra szereld, hogy ne tudják leverni.

Soha ne tarts pénzt a kocsiban.

A nyilvános helyre kirakott pénz csalogatja legjobban a rablókat. Ha nem akarod, hogy feltörjék a kocsid és mindenedet elvigyék, akkor ne tarts pénzt a kocsiban. Ha nincs zsebed és nem tudod eltenni, akkor keress egy olyan biztonságos helyet, ahol biztos nem fogják megtalálni.

Ezt is olvasd el