KeződoldalÉrdekességekEgy halászcsapat megmentette a sarkvidéki róka életét, akinek már csak napjai voltak...

Egy halászcsapat megmentette a sarkvidéki róka életét, akinek már csak napjai voltak hátra

-

Alan Russell, Mallory Harrigan és Cliff Russell a kanadai Új-Fundland és Labrador területén halásztak mikor megláttak valamit egy jégtömbön. Mikor közelebb értek meglátták, hogy egy sarki róka van a tetején.

Biztosak voltak benne, hogy ha nem segítenek az állatnak, akkor nem fogja sokáig kibírni, ezért mindent megtettek annak érdekében, hogy megmentsék. Mivel hajóval nem tudtak közel férkőzni hozzá, ezért csónakba szálltak és úgy fogták be.

Harrigan egy interjúban azt mondta, hogy átmenetileg elhelyezték őt egy ládában, ahol vizet és ételt kapott. A halászok kolbásszal próbálták etetni, ami nagyon ízlett neki, így hamar elkezdett javulni az állapota.

A halászok rövid időn belül kikötöttek a szárazföldön és szabadjára engedték a kis túlélőt.

Készítettek róla egy videót, ahol megérzi, hogy újra szárazföldön van és szépen lassan elindul, hogy felfedezze új otthonát.

Mallory viccesnek találta, hogy egy kolbász mentette meg az életét. Olyan komment is érkezett a bejegyzésükhöz, amiben azt írták, hogy:

„Jó látni, hogy még mindig vannak együtt érző és gondoskodó emberek a Földön. A halászhajó legénysége igazi életmentő küldetést hajtott végre.”

Ezt is olvasd el