KeződoldalÁllatok10 cukinak titulált állat, aki ha úgy adódik, simán az életedre tör

10 cukinak titulált állat, aki ha úgy adódik, simán az életedre tör

-

Sokan vezetik le a napi stresszt azzal, hogy kedves állatos videókat nézegetnek a neten, ahol ezen egyedek önfeledten játszanak, engedelmeskednek egyes parancsoknak, esetlegesen esetlenségükkel szórakoztatják a képernyő előtt ülő embert.

Imádjuk a pandákat, sokak vágya, hogy édes-mosolygós delfinekkel ússzon együtt és rengetegen járnak még a mai napig is hétvégente gyermekeikkel a környező tavakhoz hattyút etetni…De mit tennének ezek az emberek, ha azt mondanák hogy ezen 3 állat is helyet kap azon a listán, amelyen azokat az állatokat gyűjtöttük össze, melyek minden várakozás ellenére nagyon is agresszívak tudnak lenni? Meglepő,ugye?

Az alábbi cikkben azt a 10 állatot gyűjtöttük csokorba, melyek cukiságuk ellenére simán az életedre törnek, ha úgy hozza a helyzet!

1. Leopárdfóka

Olyan aranyosak, biztos senkinek sem ártanak. De, persze… A sarkkutatók között a mai napig számos történet kering leopárdfóka-támadásokról. Több esetben haraptak ki és borítottak fel emberestül gumicsónakokat, valamint felelősek egy 2003-ban bekövetkezett halálos kimenetelű támadásért is. A fókák a közvetlen közelükbe érkező állatokat és embereket megkergetik, megharapják, a cseppet sem barátságos ragadozó kedvenc ételei -a krill mellett- a pingvinek és kisebb fókák.

2. Panda

Természetesen mindannyian imádjuk ezeket a fekete fehér óriás szőrgombócokat. Ártatlanok és tehetetlenek, szinte már a béke és a kedvesség jelképévé váltak. Ugyanakkor jobb, ha nem próbálsz a közelébe férkőzni, mivel ha véletlenül áthaladsz, vagy rálépsz a területére, vagy veszélyt érzékel gyorsan agresszívvá válik, éles karmaival súlyos sebeket okoz ellenfelén.

3. Hattyú

A hattyúkról a kecsesség és a romantika jut elsőként eszünkbe. Amíg a kicsik védtelenek, a hattyúszülők hiperagresszíven lépnek fel minden vélt vagy valós támadó ellen, az ellenség testméretétől függetlenül. Képesek csontot törni, ütéseik nyomán zúzódások maradhatnak hátra, egyes fajok karmai vágott sebeket képesek ejteni, csípésük kellemetlen.

4. Hangyász

Igaz, hogy ahhoz, hogy vele találkozz egészen Dél-Amerikáig kell utaznod, de nem árt ha tudod, velük sem ajánlatos nagy cimbizésbe fogni. Úgy néznek ki, mintha ártalmatlanok lennének, hisz még foguk sincs. Mégis hogy árthatna egy ilyen állat egy embernek? A válasz, természetesen a borotvaéles karmaival! Amennyiben megzavarják, vagy valaki túl közel férkőzik hozzá azonnal támad és egyetlen lendítésével komoly és mély vágásokat képes ejteni.

5. Tasmán ördög (Erszényes ördög)

Ez a kis teremtmény mindenkinek ismerős lehet az egykori népszerű Kengyelfutó gyalogkakukk című meséből. Könnyedén szétharaphatja a kezünket, ha veszélyt érez maga körül gondolkodás nélkül támad. Nagy szeretettel fogyaszt dögöket, így a nyála is enyhén mérgező a baktériumok miatt.

6. Elefánt

Annak ellenére, hogy az egyik legnagyobb és legerősebb állat, az elefántokat kedves, békés lényeknek tekintjük. Természetesen ezen állatok sem támadnak ha nem közelíted meg túlságosan őket, de ha véletlenül a ‘területükre’ tévedsz, jaj neked.
Számos történetet találunk az interneten, ahol leírják, hogy egyes szafarikon hogyan borítanak fel komplett dzsipeket bámészkodó turistákkal együtt, hogyan makacsolják meg egyik pillanatról a másikra magukat és dobják le a a hátukon ülő embert. Óriási súlyuk miatt a lábaik közé-alá keveredni szintén életveszély, hisz könnyedén agyontaposnak. Így hát azt tanácsoljuk, csodáljátok tisztes távolságból őket!

7. Gömbhal

Valószínűleg sokan hallottak már a híres japán ételről, a Fuguról. Ez a fogás a gömbhal húsából készül, a vacsora elfogyasztása azonban halálos kimenetelű lehet. A hal húsa maga ugyan nem, de belsőségei nagy mennyiségben tartalmaznak mérget, ezért a halételt elkészítő séfek kétéves képzés elvégzése után nyúlhatnak csak hozzá. Az állatban található tetrodotoxin elfogyasztása ugyanis izombénulást okoz, amely következménye az, hogy az áldozat tudatánál marad ugyan, de amint a méreg kihat rekeszizomra, megfullad.

8. Nyílméregbéka

Cuki, zöld, olyan mint a csókolni való a mesékben…A nyílméregbéka egyes fajai a világ legmérgezőbb gerinceseiként vannak nyilvántartva. Bőrükben raktározott mérgük a neurotoxin, amely az idegrendszerre hat. Meggátolja az idegsejtek ingerület-átadását, az izmok emiatt bénult állapotban maradnak. Az áldozat halála ennek következtében rendszerint szívroham, esetlegesen kamrafibrilláció miatt áll be. Egyetlen béka bőre tartalmaz annyi méreganyagot, ami 10 felnőtt ember életének kioltásához elegendő.

9. Delfin

Az emberekkel együtt a palackos delfinek az egyetlen olyan faj, amely bármilyen ok nélkül megtámad vagy megöl bárkit. Nem véletlenül tartják sokan az állatvilág legagresszívebb, legdurvább állatainak őket.
Gyakran pofozzák, böködik a tengeri élővilág más egyedeit ok nélkül, gyakoriak a csapatosan elkövetett támadok is.
A vadon élő palackorrú delfinek azonban nem csak társaikkal, hanem az emberekkel is határozottan keményen lépnek fel. Több feljegyzett sérülés és baleset írható a javukra, van olyan, mely halálos áldozatot is követelt.

1994 decemberében, a brazíliai Sao Paulo városához közel eső strandon egy nőstény delfin támadása következtében egy ember meghalt, egy másik pedig súlyosan megsebesült.
2006-ban pedig a nyugat-franciaországi Cap Sizun kikötőjében tartotta rettegésben egy palackorrú delfin a helyi halászokat: napi szintű volt az evezőtörés, az állat szándékosan elsüllyesztette és felborította a csónakokat, kisebb hajókat, tönkretette a csónakmotorokat, ugrálásával és ficánkolásával összegubancolta a hajóköteleket.

10. Lajhármaki

Ó, nézd meg ezeket a szemeket. El tudsz képzelni nála kedvesebb apróságot? A gigantikus szemű, imádni való lajhármaki barátságos természete miatt rendkívül népszerű az illegális kisállat-piacok berkeiben, viszont nem árt, ha óvatosan közeledünk hozzá, hiszen egyike azon kevés emlősnek, amely mérgező. A maki könyökmirigyében ugyanis egy toxint termel, amelyet veszély esetén a szájába csepegtet és nyállal elkeverve mérget készít, amivel olykor a szőrét is bekeni, hogy ezzel tartsa távol a ragadozókat. A toxin által kiváltott anafilaktikus sokk (akut, életveszélyes allergiás reakció) akár halálhoz is vezethet.

+1 megnyugtató bónusz

Ha nem tudsz meglenni a cuki állatok nélkül, akkor vegyél magadnak egy mókás plüsst! 🙂
Látod ilyen édes, gombszemű pihepuhaságok nem árthatnak neked semmilyen körülmények között!

 

Ezt is olvasd el