KeződoldalEgyéb11 szabály spórolásra, amit minden gazdag használ

11 szabály spórolásra, amit minden gazdag használ

-

Tartja a mondás: a pénz nem boldogít, de ha nincs, az sem. A pénz sok mindenre jó, tudunk olyan dolgokat venni, amik megkönnyítik életünket, de sokszor meg is keserítik. Könnyen a rabjává lehet válni, ha nem figyelünk oda. Pont ezért, sokszor irigykedve nézünk a dúsgazdag emberekre, és joggal tehetjük fel a kérdést: hogy-hogy nem fogy el nekik?Nekünk miért nincs annyi, hisz egyfolytában spórolunk. Lássuk azokat a trükköket, amiket ők alkalmaznak.

 

1.

A gazdagok a 24-órás szabályra esküsznek. Nem igazán jellemző rájuk, hogy impulzív vásárlók lennének. Mielőtt megvesznek valamit,mindig adnak maguknak egy napnyi gondolkodási időt, hogy vajon tényleg szükségük van-e rá. Próbáld ki egyszer te is,hogy milyen!

2.

Leginkább készpént használnak. Sokszor nem éppen szép,mikor százezreket számolnak ki a boltban, de nem szeretnek kártyát használni a vásárlásoknál. Praktikus okok miatt: nem akarják, hogy bárki is hozzáférhessen a kártyáik adataihoz.

3.

Kicsit furcsán hangzik, de érdemes hó elején egy kisebb költségvetést készíteni. Ezáltal sokkal átláthatóbb lesz,hogy mire mit szánunk. Törekedjünk arra, hogy legyen megtakarításunk, hisz bármikor történhet bármi, amikor hozzá kell nyúlni.

 

4.

Nem kell nyomorogni, azért, hogy rakjuk félre. De sokszor nem árt kicsit tudatosabban költekezni. Például a nők esetében: vegyünk inkább klasszikusabb ruhákat, amiket jól lehet kombinálni mással, és inkább minőségit. Van, amibe  érdemes befektetni.

5.

A gazdag emberek élményeket gyűjtenek. Meg is van hozzá minden adva,hogy meg tudják tenni. Nagyon odafigyelnek az egészségükre és a kikapcsolódásra. Míg egy sima hétköznapi ember inkább tárgyakat és státusz szimbólumokat gyűjt, amire lehet szüksége sincsnen.

6.

Eléggé bevett szokás náluk a költségek hatékony kezelése,ami később meghozza a gyümölcsét. Érdemes nekünk is ilyen kimutatásokat készíteni, valamint ha előre tudjuk,hogy valamelyik hónapban egy nagyobb kiadás vár ránk, már előtte érdemes részletekben félre rakni rá,és nem visel minket meg annyira.

7.

Sokszor esünk extázisba egy-egy leárazásnál,és veszünk meg teljesen felesleges és haszontalan holmikat. Egy ilyen leárazás alkalmával nem mindig spórolunk meg pénzt. A gazdagok  erre is figyelnek, sokszor jellemző, hogy az egész áras termékkel többet spórolnak, mint a leárazottakkal.

8.

A gazdagok általában keményen dolgoznak, és feszített munkatempót diktálnak. Ha azonban van egy kis pihenésnyi idejük, azt hasznosan töltik el, és általában olyan dolgokat csinálnak, ami boldoggá teszi őket.

9.

Azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel, nem szórják feleslegesen. Például míg más, mindennap kávézóban kávézik, ők ezt csak heti 1-2-szer teszik meg.

10.

Fontos odafigyelni a változásokra. A gazdagok gyűlölik a változást, őket az állandóság élteti. Így amikor esetleg kicsit több bevételük van, azt nem elszórják, hanem elrakják.

 

11.

Szeretnek olyan dolgokba befektetni, ami időtálló. Nem szeretnek mindig mindenre újra és újra pénzt adni, inkább egyszer adnak ki rá több pénzt, de az tartós legyen. Ez egy nagyon jó gondolkodásmód, mert figyelembe veszik a bolygó jövőjét is.

 

Ezt is olvasd el