KeződoldalEmberek7 szuperképesség, amivel a szorongásos betegek rendelkeznek.

7 szuperképesség, amivel a szorongásos betegek rendelkeznek.

-

Mindig azt hitte, hogy a szorongásos betegségnek csakis árnyoldalai vannak?
Gondolt valaha arra, hogy egy ilyen ‘zavar’ – bizonyos területeken- még pozitívan is hathat elszenvedőinek életére?
Pedig az igazság az, hogy ha az embert egy oldalról korlátoz valami, az egy másik területre fejlesztőleg hat. De kezdjük az elején…

Mi is a szorongás?

Szorongáskor az emberi test olyan hormonokat kezd a véráramba juttatni, amelyek felkészítik azt a fenyegetettségre való reagálásra, az úgynevezett Cannon-féle vészreakciók adására. Amennyiben a szorongás túllép egy bizonyos határon, ezeket a reakciókat szinte folyamatosan, megállás nélkül gyártja a test, hiába látszik elszenvedője nyugodtnak.

A betegségnek számos kellemetlen jellemzője és tünete mellett, bármennyire hihetetlen, de pozitív hozadéka is van, a szorongásos betegség ‘okozta’ kiemelkedő képességeket 7 pontban mutatjuk most be.

1. Megérzik a hazugságokat

A szorongásos zavarokkal küzdő emberek sokkal jobban tisztában vannak környezetükkel, mint bárki más. Mindig pontosan tudják, hogy mi történik körülöttük, hogy mások mikor, mit és hogyan mondanak vagy tesznek. Éppen ezért könnyedén felismerik a hazugságokat, mivel azonnal képesek meglátni mások abnormális reakcióit, grimaszait, valamint tökéletesen emlékeznek a több hónappal korábban említett információkra is.
Ezen tulajdonságok pedig felvértezik őket azzal a képességgel, hogy bárkit könnyedén nyakon csípjenek hazugság közben.

2. Sokkal magasabb az IQ-juk

A fenti képen Kim Ung Yong látható, akit a világ legintelligensebb embereként tartanak számon.
2 éves korában 4 nyelven beszélt, 4 évesen már iskolába járt, 7 éves korában meghívást kapott a NASA-hoz. IQ-ja 210, amit a világ legmagasabbikaként tartanak számon.

Yong nyíltan vállalja szorongásos zavarait, erre fogja, hogy időnként nagyon analitikus és maximalista. Semmi sem menekül a szeme elől, minden infót elraktároz. Yong teóriáját az is alátámasztja, hogy amerikai kutatók bizonyították, hogy az agyi képességek és a szorongás között fontos kapcsolat áll fent.

3. A hatodik érzék ereje

Akik szorongással küzdenek, gyakran képesek megjósolni a jövőt. Elmondhatjuk, hogy hatodik érzékük aktív és segít nekik megjósolni és elkerülni a lehetséges tragédiákat. A tanulmányok szerint ők mindössze 200 milliszekundum alatt észlelik a fenyegetéseket! Nagyon gyorsan észreveszik a veszélyt és az így megtakarított időben sokkal nagyobb eséllyel találnak megoldást, mint átlagos embertársaik.

4. Képesek az emberek elméjében olvasni

Képesek azonosítani a másik személy energiáit, könnyen felveszik a másik által sugárzott jeleket, rezgéseket és érzékenységüknek, valamint kiváló emberismerő képességeiknek hála pillanatok alatt tudják, mire gondol a közelükben lévő ember.
A negatív személyeket pillanatok alatt kizárják az életükből és csak azokat engedik közel magukhoz, akiket minden szempontból tisztának éreznek!

5. Kiváló memória és kreativitás jellemzi őket.

A szorongással rendelkező emberek hosszabb ideig gondolkodnak és így könnyebben memorizálnak dolgokat. Fantáziadúsak, kreatívak, amit annak köszönhetnek, hogy teljesen más perspektívából szemlélik az életet, mint egészséges embertársaik.

6. Empatikusabbak, mint az átlag emberek

Mivel ők maguk is változatos érzelmeken mennek keresztül, könnyebbé válik számukra, hogy a másokban zajló folyamatokat megértsék.

7. Energikusak

Azt gondolnánk, hogy a szorongás alatt álló emberek folyamatosan levertnek, fáradtnak érzik magukat. De a valóság az, hogy megnövekedett energiaszinttel rendelkeznek.
Az elméjük sohasem hagyja abba a gondolkodást, testük soha nem áll meg. Nem tudnak egy helyben ülni.

Ezt is olvasd el