KeződoldalEgyébAz agy nélkül született kisfiúnak nem sok esélyt jósoltak, ma mégis beszél...

Az agy nélkül született kisfiúnak nem sok esélyt jósoltak, ma mégis beszél és tanul

-

Tartja a mondás, hogy amelyik baba meg akar születni, az meg is fog. A gyermekáldás a legszebb dolog, ami egy nő életében történhet, hisz a gyerek születésével egy új személyiség is megszületik, ez pedig az ANYA. Shelley és Rob Wallt  életében is elérkezett ez a csoda, Shelley megtudta, hogy babát vár. Ahogy elkezdtek járni a vizsgálatokra egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy van valami probléma. Több orvos is megállapította, hogy a babának, akit a szíve alatt hordoz, nem fejlődött ki az agya, valamint emellé még társult a nyitott gerinc, és számos más probléma. Az orvosok nem sok esélyt adtak a túlélésre,javasolták a hölgynek az abortusz,mint lehetőséget.

 

 

Shelley és Rob azonban nem akarták ezt. A többszöri figyelmeztetés ellenére,szerettek volna egy esélyt adni a kisfiúnak. Az orvosok nehezen, de elfogadták a kismama döntését,akit egy héttel a kiírt dátum előtt behívtak,mert féltek attól, hogy káros lehet a nyomás a kisbaba agyára. Noah 12 orvos segítségével megszületett, egyből fel is sírt, ekkor  már érezték a szülők, hogy bizony van a kisfiúban erő.

 

 

Bár nyitott gerince miatt a kisfiú kerekesszékbe kényszerült, az agya 80%-a azonban 6 éves korára kifejlődött. A szülők egyébként folyamatosan tartották a kapcsolatot a kórházzal és küldték a képeket, hogy tudassák, kisfiúk jól van.

 

 

 

Ezután egy ausztrál agyképző központba vitték, ahol neurofizikai kezelést kapott. A kezelés segített a fiúnak, hogy kognitív gyakorlatokkal és fizioterápiával fejlessze az agyát.Noah rengeteg dolgot megtanult magától, ami másnak természetes: magától felülni, számolni, sőt szörfözni is az ausztrál tengerpartokon. Noah következő célja, megtanulni egyedül járni, de szeretne majd sielni is.

 

 

A szülők mindenben támogatják a kisfiút, aki bebizonyította, hogy életre született.

Ezt is olvasd el