KeződoldalEgyébEz a lenyűgöző ház csupán 10 nap alatt épült és mindössze 22.000.000...

Ez a lenyűgöző ház csupán 10 nap alatt épült és mindössze 22.000.000 forintba került! Te mit szólsz hozzá?

-

Mindenki tisztában van vele, ha neki áll egy építkezésnek, az kb. 1 év, attól függ mekkora házat szeretnénk építeni. Rengeteg stresszel és kiadással jár, utánjárással, ami pedig sok időt vesz igénybe. Ivan Ovchinnikov erre a problémára talált megoldást. Az előre legyártott házak gyakorlatilag 10 nap alatt felépülnek. Az első ilyen ház Oroszországban található, a dél-nyugat oroszországi Kazan városának erdejében. Már most rengeteg az érdeklődő rá, és már az USA-ból is érkezett megrendelés.

 

 

 

 

Ez a ház 184 nm2 nagyságú. Ezeket a házakat DubIDom házaknak hívják, mely alapkoncepciója, hogy alacsonyak legyenek az építési költségek. Ez kivitelezhető, mivel olyan anyagokat használnak, mint fém, üveg. Ezek az anyagok nemcsak olcsóak, de remekül sugározzák a mai modern, letisztultságot.

 

 

 

 

Ezeket a házakat 280 nm2-től akár 1400 nm2-ig meg lehet rendelni, áruk pedig 23.000(kb. 6 millió Ft) és 100.000 dollár(kb. 28 millió Ft) között mozog. Előtte egy 430 nm2-es házat teszteltek, mielőtt elkezdték őket árusítani. Mivel hatalmas nagy üveg felületeket nyújt a ház, így nagy mennyiségű természetes fény is bejut, ami nemcsak praktikus de rendkívül hangulatos is tud lenni. Főleg télen, hóesésben.

 

 

 

Nem csoda, hogy már most rendkívül népszerűek ezek a házak, hiszen az egész koncepció a költséghatékonyságra és a környezettudatosságra épült. Emellett természetesen rendkívül gyönyörűek is.

 

 

 

Projektinformációk:

Építészek: Bio-építészek

Helyszín: Oroszország

Építész: Ivan Ovchinnikov

Terület: 185,0 nm2

Projekt év: 2016

Gyártók: Knauf, VELUX, Thorma, Ikea

 

 

 

Ezt is olvasd el