KeződoldalEmberekÍme 6 illusztráció, ami megmagyarázza, hogy miért kerül el a szerelem

Íme 6 illusztráció, ami megmagyarázza, hogy miért kerül el a szerelem

-

A szerelem talán az egyik legszebb dolog, amit minden embernek legalább egyszer meg kell tapasztalnia élete során. Ám azt nem szabad elfelejteni, hogy sajnos minden jónak egyszer vége szakad, és így van ez a szerelemmel is. Ha valakit dobnak az iszonyatosan rosszul tudja magát érezni, sőt akár depresszió is kialakulhat nála a szeretett személy elvesztésének fájdalma miatt. A mai napon hat viselkedési formát gyűjtöttünk össze nektek, amik tökéletesen bemutatják, hogy miért nem talál rátok a szerelem.

Sajnos a szerelemre egyáltalán nem jut időd.

Annak ellenére, hogy lelkileg már úgy érzed készen állsz egy új kapcsolatra, nem tudod kivitelezni, mert minden alkalommal, bent maradsz és túlórázol. Így nehéz lesz magadnak párt találni, mert soha nem jut időd senkire.

Egy pszichológiai könyv szerzője, Steve McClatchy szerint nem kellene minden kis feladattal és problémával foglalkozni. A prioritásod akadályoz meg téged abban, hogy új szerelem találjon rád és boldog életet élj.

A múlt fogságban tart és nem tudsz szabadulni az exeddel való emlékektől.

Végre sikerül megbeszélned egy randit, órákat állsz a tükör előtt, hogy kicsinosítsd magad elképzeled, milyen lesz a randi, miről fogtok beszélgetni, aztán eszedbe jut a szerelem, majd az exed. Sigmund Freud elmondása szerint, nagyon fontos, hogy a múltat magad mögött hagyd és ez vonatkozik a régi kapcsolatokra is, különben nem lesz olyan ember, aki szívesen találkozik veled.

A legjobb, amit tehetsz, hogy a lehető leghamarabb megpróbálod kiverni a fejedből a volt kapcsolatod emlékeit. Kezdd azzal, hogy kitörlöd az összes fotót, amit régen csináltatok, sőt a telefonszámát is likvidálod a telefonodból. Ezt követően pedig adj esélyt az embereknek arra, hogy megismerhessenek.

Sokat tartózkodsz egyedül.

Semmi sem lehet elég nyomós indok arra, hogy ellökd a barátaidat magad mellől. Persze vannak napok, mikor jó egy kicsit egyedül lenni a TV előtt ülve takaróba burkolózni és a kedvenc sorozatodat nézni, de ha folyamatosan visszautasítod a barátaiddal való találkát, előbb-utóbb azt fogod érezni, hogy senki sem akar veled találkozni, ami miatt te leszel a hibás.

Találd meg az egyensúlyt a barátaiddal való szórakozás és az otthon töltött magányos napok között. A világ csodálatos, ami csak arra vár, hogy felfedezd, kitudja talán szembe jön az igazi.

Megfeledkezel a külsődről.

Végre megtört a jég, kimerészkedtél a barlangodból, ám annyira elhanyagoltad magad, hogy a barátnőddel való találkozóra is melegítőbe mentél el, ami cseppet sem vonzó a férfiak számára. A kávézóba érve a pincér is csak a dekoratív barátnőd veszi figyelembe te meg magasról le vagy ejtve.

Annak ellenére, hogy a csapból is az folyik, hogy a külső nem annyira fontos mint a belbecs, valamiért az emberek mégis az első benyomás alapján ítélkeznek. A férfiaknak például nagyon fontos egy nő megjelenése.

Fontosabb számodra, hogy a szüleid mit gondolnak.

Végre találsz valakit, akibe fülig belesel, viszont elkezdesz hezitálni mert eszedbe jut, hogy a szüleid mit fognak szólni. Az egyik a hobbijáról a másik a munkájáról faggat, majd ügyesen és okosan arra a következtetésre jutnak, hogy az illető nem érdemel meg téged.

A legjobb, ha megmondod a szüleidnek, hogy ne szóljanak bele a szerelmi életedbe, mert biztos az ő kapcsolatuk sem volt fenékig tejfel az elején. Kérd meg őket, hogy hagyjanak kibontakozni és tapasztalatot szerezni.

A megszokott dolgaidat hajszolod és nem adsz lehetőséget az újaknak.

Mindig ugyanazokat a témájú könyveket olvasod, ugyanolyan kategóriába tartozó filmeket nézel, a barátaiddal is ugyanabba a kávézóba jársz már évek óta. Ennek köszönhetően monoton életet fojtatsz és a látóköröd is beszűkül. A legnagyobb baj, hogy nem igazán hajlasz afelé, hogy valami újat kipróbálj.

Légy spontán, csinálj olyan dolgokat, amiket eddig nem. Nem tudod milyen egy sci-fi film ülj be rá és nézd meg. Életedben nem jártál a tengernél, pótold be és utazz el a barátiddal. Hidd el ezek feldobják a szürke életed és sokkal jobban fogod magad érezni, mint valaha.

Tapasztaltál már hasonlót, vagy ismersz ilyen embert?

Ezt is olvasd el