KeződoldalEgyéb28 nap alkohol nélkül! Elképesztő az átváltozás!

28 nap alkohol nélkül! Elképesztő az átváltozás!

-

Az alkoholfogyasztásról és annak hatásairól illetve következményeiről hetekig lehetne beszélni. Sajnos, ebben nemzetközi szinten éllovasok vagyunk. Az alkoholfogyasztással normál esetben nem lenne gond, ha mondjuk néha megiszol egy pohár bort egy stresszesebb nap után, azzal nincs gond. De! Ha ez napi szinten történik, ott már érdemes megfigyelni az élettani hatásait is. Most összegyűjtöttünk pár dolgot, ami eddig lehet fel sem tűnt. A február hónapot arra szenteltük, hogy megvizsgáljuk, mi történik  testünkkel, ha egy hónapig nem fogyasztunk alkoholt. Az eredmény pedig magáért beszél!

Ha pedig úgy érzed, hogy problémáid vannak,érdemes segítséget kérni!

1.

Ha az ember lerakja az alkoholt, vagy a cigarettát, hajlamos azt valamivel pótolni és ilyenkor a legkézenfekvőbb dolog az étkezés lesz. Ám ez nem minden esetben okoz súlygyarapodást, ugyanis ha az étkezés mellett alkoholt fogyasztunk, többet is eszünk. Az alkoholos itokat remekül lehet egyébként gyümölcslevekkel helyettesíteni. A második dolog, ami egyből feltűnt, főleg ha inkább cukros, édesebb alkoholt fogyasztunk, az erős szomjúság. Ez pedig nem véletlen, hiszen az alkohol megnöveli a vércukorszintet, szervezetünk pedig próbálja pótolni az így keletkezett űrt.

 

2.

Nehéz az elalvás, ha lefekvés előtt megiszunk mégegy pohár bort vagy sört. Az alkohol felgyorsítja az elalvást viszont negatívan befolyásolja annak minőségét.

Ritkább esetekben, ha elhagyjuk az alkoholt, fejfájás léphet fel. Mivel, aki rendszeresen fogyasztja, annak a fájdalomküszöbe is magasabb lesz. Ilyenkor érdemes orvoshoz fordulni.

 

3.

Regeneródik a máj. A rendszeres fogyasztók májánál szépen lassan elpusztulnak a sejtek,és helyüket hegek veszik át. Maga a folyamat egyébként visszafordítható, de  ez viszonylag hosszú folyamat. A bőrünk színe is megváltozik. Az alkohol kiszárítja a hámrégeteget, és erősebben ráncosodunk, valamint foltok jelennek meg az arcon. Ez leginkább a nőknél figyelhető meg.

 

4.

Az alkohol provokálja a savak szekrécióját a gyomornedv összetételében, így az emésztés sokkal lassabban fog végbemenni. Egyébként ez az oka annak, ha iszunk, hogy sokkal nagyobb lesz az étvágyunk.

Egy érdekes kísérlet pedig kimutatta, hogy akik lerakták az italt, kb. 2 hét után nem szívesen találkoznak a barátaikkal. Mivel ilyenkor általában fogyasztanak valamit, így feszélyezve érzik magukat.

 

5.

A harmadik héten már szemmel láthatóak a változások:  eltűnnek a szem alatti táskák, a zúzódások és az arcon keletkezett duzzanat. Ez azért történik, mert a folyamatban már nem stagnál a folyadék, a kiválasztás újra zökkenőmentesen műküdik.

Könnyebben kelünk fel. Habár az ital segít az elalvásban, de az alvás minőség nem jó, így relatív nem is alszunk jól. Lehet este kicsit nehezebben alszunk, de könnyebben kelünk is fel.

 

6.

Az alkoholfogyasztás miatt romlik a fogaik állapota is. A letétele után minimalizálódik a fogszuvasodás lehetősége és a fogzománc is erősödik.

Ilyekor tompulnak az íz- és szagreceptorok. Ha tartósan nem fogyasztunk alkoholt, észrevehetjük,hogy újra mindennek van íze és illata.

7.

Csökken a testsúly is. Átlagban 3-4 kg-mal. Az alkohol növeli a vérnyomást. Ha túl gyakran fogyasztunk alkoholt, akkor fennáll a magas vérnyomás veszélye, ami megnöveli a szív- és érrendszeri panaszokat. Mivel helyreáll a szervezet vízháztartása így a bőr is egyre szebb lesz. Eltűnnek a foltok és az aknék. Sokkal eredményesebbek leszünk, ha lerakjuk az italt, bár eddig úgy gondolták a kutatók, hogy maga az alkohol nem befolyásolja az agyi funkciókat, de észrevették,hogy a szisztematikus alkoholfogyasztás hatására enyhe duzzanat keletkezik az agyban, az erek tágulása és az oxigénhiányból eredő agysejtek elhalása miatt. Ez a folyamat rendkívül lassú, ám sajnos visszafordíthatatlan.

 

Ezt is olvasd el