KeződoldalEmberek13 érdekes összefüggés, amelyek más nézőpontba helyezik a világ dolgait.

13 érdekes összefüggés, amelyek más nézőpontba helyezik a világ dolgait.

-

A tudósok sok dolog után kutatnak. Mindig keresik az összefüggéseket, hogy mi miből következik és, hogy jöhet létre. Ha találnak valamit amire joggal tudják mondani, hogy van benne logika, akkor megnézik mitől vagy hogyan lehetséges. Íme 13 váratlan tény, amelyeket csodálatos világunkról tártak elénk.

1.A brit kutatók bizonyították, hogy pattanásosabb bőrű emberek lassabban öregszenek. Míg a tökéletes arcbőrű társaikon gyorsabban észrevehetőek az öregedési folyamat jelei. Ezért a tudósok állítják, hogy a pattanások a sejtjeinkbe beépített védekező mechanizmus az öregedés ellen. 

2. Amikor egy csecsemő sír, képes utánozni az édesanyjuk hangjához hasonló hangot. Amit az anyja méhében hall, azoknak a szavaknak hanglejtését is képes utánozni.  

3. Több mint 16 ezer nőt tanulmányoztak. Ennek eredményeképp jött ki, hogy a homokóra alkatú nők magasabb intelligencia szinttel rendelkeznek, mint vékonyabb társaik.Ez annak tudható be, hogy a gömbölyded formákkal rendelkező nők több omega-3 zsírt termelnek, amelyek elősegítik az agy fejlődését és megakadályozzák az idő előtti öregedést. 

4. Azok a férfiak akik szakállat viselnek előbb kopaszodnak. Ennek oka, hogy a fejbőrön lévő haj hiánya kompenzálja a szakállas rész által létrehozott hőt. A szervezet így biztosítja az optimális termikus egyensúlyt.

5. Tanulmányok kimutatták, hogy a macskák agysejtjei nagyon érzékenyek a föld mágneses mezőjére. Ez egy sajátos iránytűként képzelhető el. Ezért van, hogy ha napokba is telik, de egy macska mindig haza talál.  

6. Ne dőljünk be a „nem tartalmaz koleszterint” felíratnak. A nővényi eredetű termékeken lévő feliratok igazak, ám valójában csak reklámfogásnak minősül. A koleszterin csak az állati eredetű termékekben megtalálható.

7. A férfiak megtapasztalhatják milyen a nőknél a menstruációs időszak. Ez egy úgynevezett IMS szindróma. Ez a tesztoszteron alacsony vérszintjéhez kapcsolódik.   Ingerlékenység és depresszió jellemezheti.

8. Néha az emberi agy károsodása túlzott humorhoz vezethet. Ami akár neurológiai betegségnek is számíthat. Nem véletlen, hogy a túl vicces emberekre azt mondjuk, hogy kóros.  

9. Nem lehetetlen a piros hó. Az úgynevezett görögdinnye hó létező jelenség. Rózsaszínű, az íze és a szaga is olyan, mint egy igazi görögdinnye. Ezt a jelenséget az asztaxantin nevű vörös színű pigmentet tartalmazó hínár okozza.  

10. A földön élő emberek, mindössze 22%-a képes mozgatni a fülét. És mindössze 18 képes külön-külön is megmozgatni őket.   

11. Kutatások igazolják, hogy azok az emberek akik sokszor panaszkodnak tovább élnek. Azok akik kifelé nem mutatnak semmi gondot, azok magukba fojtják a stresszt. Ezért ne tegyük tönkre magunkat, mondjuk ki ha valami bánt. 

12. sütési, főzési folyamat során a vörös káposzta színe megváltozhat. Ez a víz pH-értékétől függ. Például savas vízben a vörös káposzta rózsaszín marad. Semleges vízben, lila és lúgos vízben válik smaragdszínűvé.

13. Ha valakibe szerelmesek leszünk, akkor a szívünk felveszi az ő szívének ritmusát. Egy hullámhosszon működtök. Egy tanulmány azt is kimutatta, hogy egy nő öntudatlanul átveszi a férfi szívverésének ritmusa után még a lélegzési ritmust is.

Ezt is olvasd el