KeződoldalÉrdekességekEz a 15 hely a világ legrejtélyesebb és legtitkosabb helye, ahová ha...

Ez a 15 hely a világ legrejtélyesebb és legtitkosabb helye, ahová ha belépsz, nem biztos hogy ki is jössz

-

Nyilván minden ember tudja, hogy a törvényszegésért büntetés jár, legyen az rablás, csalás, merénylet stb. Szerintem mindenki tisztában van vele, hogy mely tettekért jár letartóztatás, ne adj isten börtönbüntetés. Viszont azt már kevesen tudják, hogy a világ különböző részein vannak olyan helyek, ahol már azért letartóztatnak, ha beteszed valahova a lábad, ilyen például egy szent hely. Amikor valaki nyaralásra, külföldi kirándulásra adja a fejét, célszerű előtte megnézni, hogy miért is járhat pénz, valamint börtönbüntetés. Ma olyan létesítményeket és helyeket mutatunk be nektek, ahova nem érdemes bemenni, ha csak nem akarod összeakasztani a bajszod a hatósággal vagy az FBI-al.

Bohém Liget – Monte Rio, Kalifornia.

A Bohmém ligetbe Amerika legtekintélyesebb emberei tehetik be a lábukat, például politikusok, nagyvállalatok vezetői… stb. Ezek az emberek bizonyos időközönként összegyűlnek ezen a helyen, ahol kiereszthetik a fáradt gőzt és szórakozhatnak egy kicsit. Csak és kizárólag meghívóval lehet ide bejutni, ha anélkül próbálsz meg bemenni, akkor letartóztatnak.

Brit királyi légierő – Menwith Hill, Anglia.

Már a neve is árulkodó, hogy Anglia egyik legnagyobb légibázisáról van szó, ami a Nembiztonsági Hivatal központja is egyben. Szóval, ha ide szeretnél bejutni, akkor készülj fel, hogy nem túl kellemes fogadtatásban lesz részed.

Lascaux-i barlang – Dordogne, Franciaország.

Ez a hely az egyik leghíresebb őskori barlang, amely a világörökség részét képezi. A barlangon belül fellelhető rajzok és festmények, körülbelül 15 és 17 ezer évesek is lehetnek. Sajnálatos módon 63-ban lezárták a helyet a kíváncsi turisták elől, hogy megóvják a megfizethetetlen és felbecsülhetetlen műveket. Külön engedélyre van szükség ahhoz, hogy valaki megnézze, amennyiben ilyennel nem rendelkezik, akkor letartóztatják.

Surtsey-sziget – Izland.

Ez a vulkanikus eredetű sziget Izland partjaitól délre helyezkedik el, mondhatnánk úgy is, hogy a legdélebbi pontján található. Évtizedekkel ezelőtt hozta létre egy vulkánkitörés, de a felszínt csak 1963 őszén érte el. A legnagyobb területét 1967-re szerezte meg, de a szél, valamint a hullámzás miatt fokozatosan csökken. 2002-ben a felszíne körülbelül 1,4 km² volt. Mivel nagyon veszélyes hely ezért senki emberfia nem léphet a területére.

Spitzbergák Nemzetközi Magbunker – Longyearbyen, Norvégia.

Ez valójában egy magtároló, mely Norvégia területén található. Ezt a létesítményt azzal a céllal hozták létre, hogyha globális katasztrófa törne ki, akkor legyen minden ismert élelmiszernövény magjából, amit újfent elültethetnek. Ezt a helyet konkrétan egy egész hegy védi, amit az idegenek szinte képtelenek megközelíteni.

Északi-Szentinel-sziget – Bengáli-öböl.

Ezen a szigeten olyan őslakosok élnek, akiket szentinelézeknek hívnak. Ezek az emberek teljes mértékben elszigetelődve élnek a külvilágtól, és nem igazán szándékoznak felvenni velük a kapcsolatot. Ha valaki megközelíti ezt a helyet, akkor igen ellenséges fogadtatásban lesz része, ugyanis nyílesővel rontanak rá a kíváncsiskodókra.

51-es körzet – Nevada, Usa.

Talán ez az egyik legtitokzatosabb hely az egész világon, ahova idegeneknek tilos a belépés, sőt a terület fölött még repülővel és helikopterrel sem szabad átrepülni. Egyes pletykák szerint ezen a helyen szigorúan titkos földönkívüli kísérleteket végeznek, mások viszont úgy vélik, hogy kémrepülőket gyártanak és tesztelnek. 600 dolláros pénzbüntetéssel vagy az FBI-al számoljon az az ember, aki ide be akar jutni.

39-es szoba – Észak-Korea.

Nemcsak Amerikának vannak titkos helyei, hanem Észak-Korának is. Van egy olyan helyük, ahova csak és kizárólag az léphet be, akinek van engedélye. Ezt a rejtélyes helyet 39-es szobának hívják, amiről szinte minden ember tud, viszont nincs információjuk arról, hogy mit is csinálhatnak ott. Egyébként kiderült, hogy ez nem is helyet jelent, hanem egy szervezetet, akik hamis bankókat készítenek a keleti piacnak.

Sioni Szűz Mária templom – Etiópia.

Ez egy olyan templom, amit talán a legjobban őriznek az egész világon. Sőt, ide csak néhány szerzetesnek van jogosultsága belépni. Pletykák szerint, azért olyan nagy a biztonság, mert valójában ide van elrejtve az igazi Frigyláda.

A Vatikán titkos levéltára – Vatikán.

Azért hozták létre ezt a létesítményt, hogy a súlyosnak gondolt ügyek dokumentumait eltegyék. Hihetetlennek hangzik, de az itt található polcok hossza eléri a 85 kilométert is. Az évszázadok során felhalmozott dokumentumok, levelek és pápai könyvek is itt nyugszanak.

Kígyók-szigete – Brazília.

A szigeten 2000 lándzsakígyó él, melyeknek piaci értéke konkrétan felbecsülhetetlen. Pontosan emiatt döntött úgy a brazil kormány, hogy a helyet lezárja az odalátogató turisták elől. Sőt 24 órás biztonsági szolgálat is figyel, hogy se civil, se csempész ne léphessen be a területre.

Niihau-sziget – Hawaii.

Ez a 181 négyzetkilométeres szárazföld Hawaii legészakabbra található szigete, melyet csak tiltott szigetként emlegetnek. Annak ellenére, hogy nem túl nagy helyről van szó, jaj neked ha belépsz ugyanis valójában ez az Amerikai Haditengerészet tulajdona, ahol semmi keresnivalója az idegeneknek.

White’s Gentlemen’s Club – London, Egyesült Királyság.

Ez egy olyan létesítmény, mely az angol arisztokrata férfiaknak lett létrehozva. Annak ellenére, hogy mindenki tudja hol található nem léphet be akárki. Meghívóval kell rendelkeznie az illetőnek, ha be akar menni, viszont ez nem minden. Hölgyeknek ugyanúgy tilos a bemenet, mint azoknak, akiknek nincs meghívója. Amennyiben megkísérelnél így is belépni, akkor letartóztatnak.

A kínai kémmúzeum – Nanking, Kína.

Nankingban található a kínai titkosszolgálat kémmúzeuma, ami bemutatja az ottani titkos ügynökök munkásságát és életét. Viszont ide csak helybéliek léphetnek be, turisták viszont nem.

 

Heard-sziget – Ausztrália.

Ez a lakatlan sziget valójában az Indiai-óceánon található, annak is a déli részén. A területnek kettő aktívan működő vulkánja van, melyek 1997 óta a világörökség részét képezik. Csupáncsak 400 embernek van engedélye arra, hogy a szigetre tegye a lábát, viszont nem szívesen jönnek ide, ugyanis a tengeri út és az időjárásnak hála kész életveszély a sziget megközelítése.

Ezt is olvasd el