KeződoldalEgyéb8 jel, ami arra utal, hogy a szervezetünk könyörög a segítségért

8 jel, ami arra utal, hogy a szervezetünk könyörög a segítségért

-

Az orvosok nem győzik elégszer hangsúlyozni, hogy figyeljük a testünk jelzéseire. Ne várjuk meg míg rosszabb lesz. Persze, nem kell egyből futni az ügyeletre, ha begörcsöl a lábunk, de ha tartósan fennáll ez a probléma,érdemes szakember segítségét kérni. Ilyen esetben szerencsére egy vitaminkúra megoldja a problémát, de van, amikor több kell. Például, ha fáj valamink, érdemes ezt egy kicsit figyelni, és nem egyből fájdalomcsillapítót beszedni. Sokszor pont ezért nem derül fény magára a problémára. Nézzük csak,mik ezek a tipikus jelek, amikor a testünk segítségért fohászkodik.

1.

Álmatlanság, ingerlékenység, lábgörcs

Ha ezek a tünetek mutatkoznak meg nálad, akkor szinte biztos, hogy magnézium és kálium hiányod van. A magnézium rendkívül fontos a szervezetnek,mivel felelős a vérnyomás szabályozásáért, az izmok és idegek megfelelő működéséért, és az immunrendszernek valamint az emésztésnek is szüksége van rá. A legjobb, amit ilyenkor tehetünk, ha megpróbáljuk pótolni. Először próbáljunk narancsot, banánt, és spenótot fogyasztani,de ha még fenáll a probléma – orvosi javaslatra – magnézium tablettát szedjünk.

 

 

2.

Száraz bőr

A száraz bőr egyik okát az E-vitamin hiánya jelenti. Ez a vitamin nemcsak a szép bőr miatt fontos, hanem megelőzi a vérszegénységet, izomgyengeséget és az idegrendszeri zavarokat. Pótlására fogyasszunk sok zöldséget, halat és és diót.

 

 

3.

Édesség utáni vágyakozás

Ha hatalmas vágyat érzünk, hogy valami édeset együnk, akkor az általában a depresszió vagy a kimerültség jelét vélhetjük felfedezni magunkon. Ilyenkor a szervezetnek glükózra van szüksége, viszont ha nem figyelünk oda, ennek következtében szépen, lassan felcsúsznak ránk a kilók . Érdemes ilyenkor étcsokit vagy mézet fogyasztani.

 

 

4.

Jeges dolgok utáni vágyakozás

Ha vágyat érez arra, hogy jeget egyen, az általában a vérszegénység miatt alakul ki. A vérszegénységre a legjobb mód, ha minél több vasat tartalmazó ételt fogyasztunk. A legjobb forrás a marhahús, tojás, spenót. Azonban ilyen esetben mindig próbáljunk meg az orvossal konzultálni, és ha úgy van, az ő javaslatára vastablettát szedni.

 

 

5.

A fogíny vérzése

A fogíny tartós vérzése eléggé kellemetlen tud, ez általában a C-vitamin hiányra utal. Ilyen esetekben fogyasszunk C-vitaminban gazdag gyümölcsöket vagy zöldségeket. Ilyenek a citrusfélék, spenót, zöld és piros paprika, paradicsom,káposzta, karfiol és brokkoli.

 

 

6.

Törékeny körmök és haj

Ha azt vesszük észre,hogy a körmünk folyamatosan be és letörik,akkor B-vitamin hiányra kell gondolnunk. Érdemes több tejet inni, és ha esetleg szeretjük, a gomba fogyasztása,vagy a nori tengeri moszaté is javasolt.

 

 

7.

Gyűrűk az írisz körül

Ez általában 50 év feletti embereket érinti, azonban, ha mégis a fiatalabb korosztály érinti, az magas koleszterinszintre utal. Ilyenkor nagyon fontos, hogy a megfelelő orvossal konzultáljunk, mivel szív- és érrendszeri panaszokat okoz. A magas koleszterint meg tudjuk előzni, ha sok zöldséget, gyümölcsöt fogyasztunk, halat, hüvelyeseket fogyasztunk.

 

 

8.

Hosszú lábujj

A Morton-lábujj leginkább a nőknél jelenik meg, a rossz cipőhasználat miatt. Ilyenkor a talpon végigfutó idegen tartós nyomás és irritáció alakul ki, amelynek következtében jóindulatú szövetburjánzás alakulhat ki. Ez egyik tipikus jellemzője a fájdalom. Javallott a megfelelő méretű cipő viselése.

 

Ezt is olvasd el