KeződoldalEgyébThaiföld nem viccel! Fogyókúrás táborokba kell menniük a túlsúlyos rendőröknek!

Thaiföld nem viccel! Fogyókúrás táborokba kell menniük a túlsúlyos rendőröknek!

-

Mára a túlsúly globális probléma lett. Nagyon sok ember küzd a plusz kilókkal, ami köszönhető a mozgásszegény környezetnek, de az olyan kütyüknek is, amik arra lettek létrehozva, hogy megkönnyítsék az életünket. A legtöbben a munka után befekszenek a tv elé és nasiznak. De az sem éppen jó, hogy az idő hiánya miatt rengetegszer kell a gyorséttermek kínálatára hagyatkoznunk.

 

 

A túlsúly nemcsak esztétikailag lehet kellemetlen, zavaró, de egészségügyi szempontból pedig veszélyesi is. Sőt, ha annyira sok felesleg van rajtunk ez akár a munkavállalást is megnehezíti, de akár el is veszíthetjük azt.

 

 

Ezt a problémát felismerte a thaiföldi rendőrség. Pak Chong városában létrehoztak egy kiképző központot az elhízott rendőrök számára, ahol egy intenzív két hetes program áll a segítségükre. A rendőrök nem kifejezetten tudnak unatkozni, mivel mindennap 2 órás kőkemény edzésük van, de a szabadidős programot is aktívan kell eltölteniük. Választhatnak túrázás, úszás, akár a biciklizés közül is. Az edzések mellett pedig nagyon feszes étrendet hoztak létre nekik, ami proteinben gazdag. Egyébként maga a program rendkívül hatásos, sokan nyilatkozták, hogy 20 kg-tól szabadultak meg. De van, aki a két hét után -40 kg-val távozott.

 

 

Sornpetch Chantarak, a programban résztvevők étkezéséért felelős tisztet kérdezték az indokról, hogy miért jött létre a fogyokúratábor: „Nagyon sok gondot okoz, ha rendőrként kövér az ember. Lassabban dolgozik, lassabban mozog, és csak bukdácsol. Ez elfogadhatatlan. Ha rendőr vagy, akinek az a munkája, hogy bűnözőket tartóztasson le, akkor jó kondiban, ügyesnek kell lenned és gyorsnak.”

 

 

Minden rendőrörs a 2-3 legkövérebb tagját küldi a programba. Nem igazán volt rá eddig példa, de ha mégsem járna sikerrel valaki, akkor a közeljövőben csak papírmunkát bíznak rájuk. Ezt a spártai módszert van, aki erősen bírálja, de a többség támogatja a kezdeményezést, mivel egy elhízott rendőr nem tud olyan hamar elkapni egy bűnözőt, aki éppen fut, ha még 20 kg-ot is magán kell cipelni.

 

Ezt is olvasd el