KeződoldalEmberekÍme 18 ember, akik szó szerint értelmezték a rájuk bízott feladatot.

Íme 18 ember, akik szó szerint értelmezték a rájuk bízott feladatot.

-

Az emberek, de leginkább a főnökök, a tanárok és a szülők azok, akik szeretik, ha alkalmazottaik, diákjaik és családtagjuk szó szerint elvégzik a rájuk bízott feladatot. Ilyenkor azt remélik, hogy a munka hiba nélkül el lesz végezve. Nos, igazából nem tévedtek sokat, mert mindent megcsinálnak, amit kell ám nem úgy, ahogyan azt előre elképzelték. Amikor rendelsz az étterembe egy kis üveg italt, akkor a pincér nem minden esetben egy nagy kiszerelésű üdítőt hozza ki neked, hanem pontosan olyat, amilyet óhajtottál. Az ilyenekért nem lehet akadhatsz ki rá, mert a te szádat hagyta el a mondat. A mai cikkünkben ilyen és ehhez hasonló fotókat hoztunk el, amik bemutatják mi történik, ha az emberek a szó szoros értelemben végzik el a feladatokat.

„A pincértől kértem egy kis korsó sört. Ő ezt szó szerint értette és ezt hozta ki nekem…”

„A kislányomnak rendeltem egy születésnapi tortát, amire egy képet szerettem volna tetetni. A cukrászdába odaadtam egy pendriveot, amin rajta volt a kép. Megkérdeztem, hogy rá tudnák-e ezt a képet tenni. Mikor elhoztam a tortát és otthon kibontottam ezt láttam…”

Nem lehet azt mondani, hogy nem tette meg, amit kért. Nem volt egyértelmű az üzenet, hogy a papírt vagy a terítőt kellene kitenni.

„Adtam a barátomnak egy szelfibotot és mondtam, hogy csináljon vele néhány képet. Nem pont erre gondoltam.”

„Megkértem a férjemet, hogy mire hazaérek a munkából legyen kedves a párnahuzatokat rátenni a párnákra. A feladatot majdnem sikerült jól elvégeznie, azzal a különbséggel, hogy szó szerint rátette őket.”

Nos, ezzel a módszerrel egy kicsit hosszadalmasabb lesz a csomag kibontása, de ha a szöveg azt mondja, hogy ne éles tárggyal legyen kinyitva, akkor most mit lehet tenni?!

A tábla szöveget ezt írja: „A szarvasok etetéséhez használj 25 centest.” Ő szó szerint értelmezte.

Amikor az emberek elbeszélnek egymás mellett pontosan ilyen esetek történnek.

Akárhogy is nézzük a dolgokat, van benne valami. Egy dolognak is lehet több nézőpontja.

„A cukrászdában megkérdezték, hogy szeretnék-e valamit a torta tetejére tetetni. Mondtam, hogy elküldöm nekik e-mailben. Erre nekik ezt sikerült rátenni.”

És tényleg megmutatta, hogyan csinálta… zseniális kölyök.

A tulajdonosán nem fogtak ki. Most kénytelenek lesznek visszavenni, ha nem tetszik neki.

„Amikor hazaértem a bevásárlásból, megkértem a fiamat, hogy a sampont és hajkondicionálót legyen kedves betenni a fürdőbe. Eddig jutott a tudománya.”

Igazából megcsinálta a kiadott feladatot tény, hogy egy lényeges részt nem vett észre.

Ő valóban szó szerint értelmezte a feladatot.

Az emberek mindig egyből lecsaptak az olyan dolgokra, amik ingyen elvihetők. De ez mindenkin túl tesz.

Ő arra használja, amire kiírták.

Ez a megoldás, még a tanár tetszését is elnyerte.

Ismertek olyan személyt, aki szó szerint értelmezi a dolgokat?

Ezt is olvasd el