KeződoldalCelebMichael Jackson állítólagos áldozata hamis állításokat mondott a filmben? Saját magát leplezte...

Michael Jackson állítólagos áldozata hamis állításokat mondott a filmben? Saját magát leplezte le.

-

A pop királya, vagyis Michael Jackson tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző, táncos, filantróp és üzletember 2009. június 25-én hagyta el a földi világot. Az egész világ szerette munkásságát, hiszen ikonikus dalait mind a mai napig játsszák a rádiókban. Thriller névre keresztelt albuma több évtizeden át minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma volt. A 80-as években a popzene meghatározó alakjává nőtte ki magát, ezért is kapta meg azt a becenevet.

Annak ellenére, hogy a zene iparban jeleskedett a magánéletében már nem volt ennyire szerencsés, hiszen többször is meggyűlt a baja a bírósággal, mert kétszer is megvádolták őt gyermekzaklatással. Köztudott, hogy Michaelnek a 80-as 90-es években volt egy hatalmas rajongója, akit Chandler-nek hívtak. A fiú még levelet is írt az énekesnek, mikor ő egy reklámfilm forgatása alatt megsérült. A pop királya felvette vele és édesanyjával a kapcsolatot és meghívta őket a Los Angelesben tartott koncertjére, amit el is fogadtak. Miközben Jackson egy 39 állomásból álló turnén volt, rendszeresen felhívta telefonon a fiút, akivel szoros barátságot kötött. Később a fiút és édesanyját is meghívta a neverlandi birtokára.

Sajnos Jordan édesapja megvádolta őt gyermeke molesztálásával, hogy pénzt csikarhasson ki a népszerű előadóművészből. Ezt pedig egy hangfelvétel is alátámasztotta. A férfinek feltett szándéka volt, hogy tönkretegye Jacksont. Sokan úgy gondolták, hogy az édesapa nagyon féltékeny volt amiatt, mert Michael sok mindent adott a fiúnak és sok időt is töltötte együtt. A fiú azonban tagadta az énekes ellen felhozott vádakat, azt állította, hogy soha nem ért hozzá „úgy” egy ujjal sem.

A második gyermekzaklatási ügye 2003-ban volt, amikor is megpróbált egy súlyosan beteg kisfiúnak, név szerint Gavin Arvizotnak segíteni. A gyermeket meghívta neverlandi birtokára, hogy egy kicsit megfeledkezhessen gyógyíthatatlan betegségéről. Később a szülők unszolására a fiú azt állította, hogy az énekes zaklatta őt. A pereskedés folyamán kiderült, hogy mind a szülők, mind a média és mind az ügyészség tönkre akarták tenni Jacksont. A vádak teljesen megalapozatlanok voltak és végül kiderült, hogy Michael ártatlan volt. A férfit nagyon megviselte ez a két per, lelkileg teljesen összetört, gyógyszereket kellett szednie, mert még aludni sem tudott. Egy interjúban azt mondta, hogy soha, de soha nem bántalmazna egyetlen gyermeket sem, előbb tenne kárt saját magában. Rosszul érezte magát, hogy ez a köszönet azért, mert segíteni próbált azokon az embereken, akik rászorultak.

2019 januárjában azonban bemutattak egy dokumentumfilmet, mely a „Neverland elhagyása” címet viseli. A filmben újfent azzal vádolják, a már elhunyt pop királyt, hogy gyermekeket molesztált a birtokon. Ahogy egyre mélyebbre ássuk magunkat a történetben, egyre több titokra derül fény. Viszont, ami kiderült a filmből, az nagy mértékben befolyásolja a Michaelről kialakított véleményt.

A filmben két fiatalember szerepel, akik azt állítják, hogy Jackson neverlandi birtokán molesztálta őket. Az egyik „áldozat” már felnőtt férfiként éli életét, ő nem más, mint James Safechuck. A 41 esztendős férfi azt mondta a filmben, hogy az énekes a birtokon található vasútállomáson tapasztalta meg a „bántalmazást” 1988 és 1992 között. Az ott dolgozó emberek azonban cáfolják ezt a kijelentést, melyre most már egyértelmű bizonyítékot is találtak.

Michael Jackson biográfusa név szerint Mike Smallcombe elárulta, hogy az építési tervek szerint a birtokon található vasútállomás csak 1993 szeptember 2-án épült, és két évre rá, vagyis 1994-ben nyílt meg. Egyszóval, már itt találtak egy hibát a férfi történetében.

Ha állítólag, ő most az igazságot mondja el az egész világnak, hogy besározza Jackson nevét, akkor vajon miért mondott téves dátumot? Kétlem, hogy egy ilyen ikonikus időpont ne maradt volna meg a fejében. Ennek alapján bizony azt lehet feltételezni, hogy a dokumentumfilmben hamis állításokat mondnak el a szereplők. Valószínű nem most hallottunk erről utoljára és az illetékesek utánanéznek a történetek valódiságának.

Ti mit gondoltok?

Ezt is olvasd el