KeződoldalEgyébEz az 5 jele annak, hogy rosszul dolgozik a manikűrösöd!

Ez az 5 jele annak, hogy rosszul dolgozik a manikűrösöd!

-

Manapság már nem kell egy nőnek otthon bajlódnia a manikűrözéssel, hiszen bármelyik sarkon találni manikűröst, pedikűröst. Sajnos, annyira felhigult mára a szakma, hogy eléggé figyelmesnek kell lenni azzal kapcsolatban ki hogy dolgozik. A köröm tekintetében is fontos hangsúlyozni, hogy első a higiénia, ha nem látod a szalont elég tisztának és kicsit szkeptikus is vagy vele kapcsolatban, érdemes mást felkeresni. A jó munkát itt is, mint mindenhol, meg kell és érdemes is megfizetni, ha nem szeretnél egy jó kis körömgombát is kapni az új manid mellé.

1.
Első és talán az egyik legfontosabb a szerszámok használata. Nyugodtan megkérdezhetjük, hogy hogyan szokta őket megtisztítani,ilyenkor normál esetben minden köntörfalazás nélkül válaszolnia kell. A tisztítás folyamata egyébként a következő:

  • fertőtlenítés
  • tisztítás
  • sterilizálás

 

 

Nagyon sok helyen egyébként a körmös egyszerhasználatos dolgokkal dolgozik, amit minden esetben a vendég előtt bont ki. Maga a manikűrözés is egyszerhasználatos gumikesztyűben történik.

 

2.

A géllak eltávolításával kapcsolatban eléggé megosztott a metódus, hogy hogyan távolítsák el. Az az egy biztos, sima drogériákban kapható acetonnal nem fog lejönni. Attól függ, az egész, hogy milyen a régi gél lakk. Van, ahol alá kell alapozni zselével, ami megnöveli az oldási időt, ezzel viszont károsítja a bőrt és a körmöt is,mivel itt reszelni kell. Ahol pedig nem kell a zselés megerősítés, ott az oldási időn nem fél óra, hanem 3-5 perc, és még reszelni sem kell. Tehát ez igazából attól függ,ki milyen terméket használ.

 

 

3.

Az anyagok tekintetében érdemes megjegyezni,hogy a manikűrösök általában nem dolgoznak olcsó alapanyagokkal, így bármennyire is szeretnénk spórolni, higgyjünk nekik és szakértelmüknek. A körömlakkok esetében nem tudják, és nem is ajánlott a márkákat keverni, hiába is tetszik meg egy másik forgalmazótól egy másik szín. A manikűrösöknek különösen oda kell figyelni a szavatosságra. A munkájuk befejeztével pedig mindig hidratáló krémet kennek a kezedre.

 

 

4.

A manikür esetében minden esetben óvatosan kell bánni az éles ollóval, mivel ezzel könnyen sérülést lehet okozni.  A körömágy bőre védelmet nyújt a baktériumok és más élőlények ellen.

 

 

5.

Az egész körmöt nem szabad teljesen bekörömlakkozni. Mindig figyeljünk arra, hogy hogyan lett felvive a körömlakk, ha nem látjuk, hogy ép lenne mindegyik réteg, feltétlenül szóljunk, mert körmünk egészsége lehet a tét.

 

Ezt is olvasd el