KeződoldalEmberekMegható történet: egy profi fotós hajléktalanokat fotóz az utcán majd észreveszi, hogy...

Megható történet: egy profi fotós hajléktalanokat fotóz az utcán majd észreveszi, hogy az egyik a rég nem látott édesapja.

-

Egy koreai származású amerikai fotós fényképeket készített egy hajléktalan férfiról, amikor még tanuló volt. Miközben az utcákat fotózta az egyik férfit felismerte, akiről kiderült, hogy az édesapja volt. Apját évek óta nem látta, mert édesanyjával elváltak és azóta nem hallott róla. Ma az ő szívszorító történetüket hoztuk el nektek, ami valóban nagyon megható.

Diana Kim csak 5 éves volt, mikor szülei elváltak. Édesanyja úgy döntött, hogy a rokonaihoz költözik és ott neveli tovább gyermekét. Édesapja eközben hajléktalanná vált. Az éjszakákat autóban, parkokban töltötte.

A lány édesapjától örökölte fotózás iránti szenvedélyét, mert annak idején volt neki egy fotóstúdiója. Tanulóként kezdte el fotózni a hajléktalanokat, és profi fotósként is még mindig róluk csinált képet. Ez a projekt nagyon közel áll a szívéhez. Valószínű azért, mert édesapja példájából megértette milyen érzés, ha valakit elfelejtenek.

Amikor Honolulu utcáin fotózott észrevette, hogy az egyik hajléktalan férfi nem más, mint az apukája. Megpróbált vele beszélni, de ő nagyon rossz állapotban volt, mind fizikailag, mind szellemileg. Diana többször is próbált beszélni vele és felhívni magára a figyelmét, de egyszer sem jött össze. Gyakorlatilag rá sem nézett.

Ennek ellenére Diana nem adta fel. Folyamatosan ment és meglátogatta őt abban a reményben, hogy végre észreveszi őt. Kim-nek a szíve szakadt meg, mikor látta apja milyen állapotban van, és hogy nem tud rajta segíteni, mert nem hagyja.

A lány nemcsak egyszerű képeket csinál, hanem az érzelmeket is rögzíti gépével, amitől még valóságosabb és őszintébb lesz az egész.

Egy nap a férfi szívrohamot kapott, akihez egyből mentőt hívtak. A kórházban szerencsére stabilizálták az állapotát. Hihetetlen, de a szívrohamnak köszönhetően mentálisan helyrebillent és alapvetően ez volt, ami megmentette az életét.

A megfelelő kezelések miatt hatalmasat változott és egyre jobb állapotba került. Dianat végre felismerte és most az apa-lánya kapcsolatukon dolgoznak. Próbálnak egyre közelebb kerülni egymáshoz és az elszalasztott időt bepótolni. Például együtt mennek moziba, tengerpartra… stb.

Diana úgy nyilatkozott az ügyben, hogy ez nem csak vele fordulhat elő, hiszen megszámlálhatatlan hajléktalan él az utcán, aki valakinek a rokona. Elképzelhető, hogy más is ebben a cipőben jár. Reméli, hogy egy nap sikerül megszüntetni a hajléktalanságot.

„Minél közelebb kerültem hozzá, annál jobban ismertem meg magamat is. Hálás vagyok, hogy az élet összehozott bennünket. Kaptunk egy második esélyt, amit nem szeretnénk elrontani újra.” – mondta Diana.

Kim szerint ha elsőre nem sikerülnek a dolgok nem szabad feladni. Próbálkozni kell addig, ameddig véghez nem visszük, amit elgondoltunk. Egy ember… egy fontos ember életének megmentése felbecsülhetetlen érzés.

Kim, kitartásával és lelki erejével minden hasonló cipőben járó embert arra inspirált, hogy soha ne adják fel az álmaikat.

Ti mit gondoltok a lányról?

Ezt is olvasd el