KeződoldalEmberekÍme a világ legmagasabb tinédzsere, aki 3D-s nyomtatott cipőt kapott, hogy tudjon...

Íme a világ legmagasabb tinédzsere, aki 3D-s nyomtatott cipőt kapott, hogy tudjon mibe járni.

-

A világ legmagasabb tinédzsere megkapta új, 3D-s nyomtatott cipőjét, amiben mostantól fogva kényelmesen járhat. Broc Brown egy 19 éves srác, aki a gigantizmus nevű betegségben szenved. A fiatal fiút a világ legmagasabb tinédzsereként tartják számon, aki 233 centiméteres magasságához 28-as cipőt visel az USA mérettáblázata alapján. Viszonyításképp az ottani 13-as cipő Európában 47-esnek felel meg.

A Feetz neveű cég úgy döntött, hogy meglepi őt egy kényelmes cipővel, amit egy 3D nyomtató segítségével tudtak elkészíteni. Broc egyszerűen imádta a cipőket, azt mondta nagyon tetszik neki. Köszöni szépen, hogy ilyen ajándékkal lepték meg őt.

A kaliforniai székhely Feetz cég azzal foglalkozik, hogy 3D-s cipőket készítsen azoknak, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak normális méretű cipőket hordani. Ezek a lábbelik az egyén igényeihez vannak igazítva, és egy alkalmazáson keresztül készítik el azokat.

A cég úgy nyilatkozott az eset kapcsán, hogy még soha nem csináltak ekkora cipőt, de pont ettől izgatottak. Minden erejükön azon vannak, hogy Broc egy nagyon kényelmes lábbelit kaphasson. Megtiszteltetés számukra, hogy ők készíthetik el neki ezeket a cipőket.

Egyébként ez egy nagyon különleges eset, ugyanis a gigantizmus nevű betegség 15.000 emberből csupán egy-kettőt érint. Azt senki sem tudja, hogy Brown mikor fogja abbahagyni a növekedést, mondja Broc nagynénje, Stacy Snyder.

A cipőproblémákon túl, Brownnak krónikus hát- és térdfájdalmai vannak, valamint viselkedési problémái is vannak.

A problémái ellenére Brown élvezi, hogy szerepelhet a Guinness Rekordok Könyvében, mint a világ legmagasabb embere. A fiú most azt reméli, hogy úgy is bekerül a könyvbe, mint a legnagyobb 3D-s nyomtatott cipőt viselő ember.

Ezt is olvasd el