KeződoldalÁllatokEgy művész, aki üveg emléktárgyakat készít az elhunyt háziállatok hamvaiból

Egy művész, aki üveg emléktárgyakat készít az elhunyt háziállatok hamvaiból

-

Egy kis kedvenc elvesztése mindig hatalmas, szívszaggató fájdalommal jár, ami nem múlik el egyik napról a másikra. Ezt jól tudja az egyesült államokbeli Cameron Davenport is, aki a Davenport Memorial Glass nevű vállalkozást működteti. Eltökélt szándéka, hogy enyhítse az ezzel járó fájdalmat azáltal, hogy csodálatos üvegtárgyakba helyezi az állat hamvait, amit bárhová magával vihet a gazdi.

Fontos tudni, hogy a hamvakból csak egy kicsire van szükség, amit az emléktárgyakba helyeznek, tehát nem az egészből készítik.

A megrendelő jó néhány minta közül választhat, hogy melyikbe szeretné belehelyeztetni a hamvakat.

„A célunk, hogy emléktárgyak formájában, fizikailag is megörökítsük a személyes emlékeket. Persze, semmi sem fogható ahhoz az időhöz, amit a kedvencünkkel töltöttünk, de reméljük, hogy ezek a tárgyak segítenek abban, hogy ne halványuljanak el az emlékeink még évek múltán sem.” – írták a cég alapítói.

A cég által kínált emléktárgyak egyedülálló alternatívát nyújtanak a háziállatok eltemetése, illetve a hamvak urnában való tartása mellett.

A megrendeléshez ki kell választani a weboldalukon a kívánt mintát, majd – és itt jön a nehezebbik rész – el kell küldeni egy megadott címre a hamvak egy részét. Az árak változók, 45 és 158 dollár, azaz átszámítva körülbelül 13.000 és 45.000 forint között mozognak, amihez még hozzájön a postaköltség is.

Cameron igencsak titkolózó, már ami a tárgyak készítését illetve. Csupán annyit árult el, hogy az elkészítés menete elég bonyolult és évekre volt szüksége ahhoz, hogy kifejlessze a lehető legjobb módszert. „A hamvak üvegbe helyezése meglehetősen stresszes, hiszen nagyon nehéz dolgozni vele.” – mondta.

Azt is elárulta, hogy már nagyon sokan kérték, hogy tanítsa meg őket a módszerre és nem zárja ki azt sem, hogy indít egy képzést, ahol elsajátíthatják az érdeklődők a technikát.

Habár az alap minta nem, a végeredmény minden esetben egyedi és személyes.

Cameron azt is elmondta, hogy egyre több és több megrendelést kap, aminek egyrészt örül, másrészről pedig emiatt nagyon zsúfolt az ideje.

Mit gondolsz erről? Igényt tartanál erre, vagy hasonló szolgáltatásra? Írd meg hozzászólásban!

Ezt is olvasd el