KeződoldalEmberekA felmérések szerint, ez a 12 dolog kell az életben a boldogsághoz.

A felmérések szerint, ez a 12 dolog kell az életben a boldogsághoz.

-

Abban mind egyetértünk, hogy a legtöbb ember, ha nem minden ember különbözik egymástól. Ha ezt vesszük alapul, akkor rájöhetünk, hogy minden embert teljesen más dolgok tesznek boldoggá. Lehet, hogy valakit a vásárlás, egy jó könyv, néhány pihentető nap a szabadban, esetleg egy kellemes kávézás és beszélgetés a családdal… stb. A mai cikkünket azért hoztuk létre, hogy bemutassuk nektek azokat a dolgokat, ami a legtöbb embert bizony boldoggá teszi. A tudósok éveken át tanulmányozták az embereket és 12 pontba összegyűjtötték ezeket a tényezőket. Lássuk nektek melyik a legfontosabb.

1, Nagyváros helyett kisebb településen élni.

Statisztikai adatok alapján, azok az emberek, akik nem a nagyvárosban, hanem kisebb városokban vagy falvakban élnek sokkal boldogabbak. Természetesen ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy fogd a cuccaidat és irány vidék, hanem, hogyha több napot eltöltesz egy ilyen jellegű helyen, akkor nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb és boldogabb leszel.

2, Amennyiszer csak lehetséges olvass vagy írj pozitív dolgokról.

A közösségi oldalakra kiposztolt melankolikus idézetek képek eléggé le tudják hangolni az embert és akaratlanul is elkezdesz negatív gondolatokat gyártani. Ennek elkerülésére fontos, hogy sok pozitív hangvételű idézetet, történetet olvass és képet láss.

3, Dolgozz kevesebbet.

Soha nem szabad hagyni, hogy a boldogság rovására menjen a folyamatos munka. A túl sok munka következtében nem jut elegendő idő a pihenésre, ami negatívan befolyásolja az érzelmi állapotot, így sokszor érezhetsz elégedetlenséget, sőt akár depresszió is kialakulhat.

4, Hívj annyi vendéget magadhoz, amennyi jólesik.

A rohanó világban fontos, hogy tartsd mással a kapcsolatot ezért elengedhetetlen a boldogsághoz, hogy vendégeket invitálj meg magadhoz. Statisztikai adatok szerint, azok, akik vendégeket hívnak magukhoz sokkal boldogabbak és kiegyensúlyozottabbak.

5, Családalapítás.

Bizonyára hallottad már, hogy a nőknél előfordul a szülés utáni depresszió. Ez azonban nem minden nőnél lép érvénybe, sőt nem is tart olyan sokáig, mint ahogy beállítják. Egy stabil párkapcsolatban a gyermekvállalás igaz áldás és boldogságot hoz az életbe.

6, Társadalmi élet.

Ha valaki csak a közösségi oldalakon keresztül tartja a kapcsolatot a szeretteivel, az sokkal boldogtalanabb, mint aki rendesen face to face találkozik a barátaival, családjával. Abban az esetben, ha már teljesen elnyelt az internet világa, akkor sokkal extrovertáltabb emberré változol, mint gondolnád.

7, El kell fogadni magad úgy, ahogy vagy.

Azok az emberek, akik képesek önmagukat elfogadni, úgy ahogy vannak, sokkal boldogabba, mint azok, akik állandóan kritizálják magukat és elégedetlenkednek megjelenésükkel. Persze ebben az esetben nem az ápoltságról van szó, hanem a testalkatról. Akik nem adnak mások véleményére kiegyensúlyozottabbak, mint azok, akik mindenáron meg akarnak felelni másoknak.

8, Anyagi helyzet.

Mindenki ismeri azt a mondást, hogy a pénz nem boldogít. Nos, önmagában valóban, de de minél magasabb valaki bére annál nagyobb biztonságban érzi magát anyagilag, ha pedig valaki biztonságban érzi magát akkor boldogabb is. Ám a pénzhajhász életmód boldogtalanná tudja tenni az embereket, így célszerű megtalálni az aranyközéputat.

9, IQ.

Lehet, hogy most sok embert el fogunk keseríteni, de az intelligens emberek sokkal boldogtalanabbak, mint azok, akiknek nem olyan magas az IQ-ja. Ez annak köszönhető, hogy a kevésbé intelligens emberek a lehető legegyszerűbben próbálnak élni, illetve nem foglalkoznak a problémákkal.

10, Élj a jelenben és boldog leszel.

Sosem szabad a múltra vagy épp a jövőre koncentrálni, csakis a jelenre, ugyanis ez annak a jele, hogy időhiányban szenvedsz. Ha ezeket tartod szem előtt pont az ellenkezőjét fogod elérni a dolgoknak és sokkal kevesebb célt fogsz tudni megvalósítani, mintha a jelenre összpontosítanál. Ennek következtében folyamatosan kudarcokat fogsz átélni, ami bizony boldogtalansághoz vezet.

11, Partnerrel, baráttal, családdal való közös étkezés.

A tudósok állítása szerint azok az emberek, akik sok időt töltenek egyedül, boldogtalanabbak, sőt szorongósabbak, mint azok, akik folyamatosan társaságban vannak. Mindegy, hogy kivel fogyasztasz el egy finom ebédet, vagy kávét, az a fontos, hogy legyen veled valaki, aki közel áll a szívedhez.

12, Az álmaid, céljaid, amit kitűztél legyenek reálisak.

Az emberek annál boldogabbak, minél több célt el tudnak érni. Pontosan emiatt fontos, hogy olyan célokat tűzz ki magad elé, ami reális és könnyedén megvalósítható. A sikeres és célorientált személyek sokkal boldogabbak, mint azok, akik csak álmodoznak a megvalósíthatatlanról, mert a kudarc egyre jobban taszít a boldogtalanság felé.

Ezt is olvasd el