KeződoldalEmberekTe milyen pózban alszol? Ezt árulja el a személyiségedről.

Te milyen pózban alszol? Ezt árulja el a személyiségedről.

-

Sokan azt gondolják, hogy az embereknek 7-9 óra alvásra van szüksége ahhoz, hogy kipihenten és frissen ébredjenek. Ez nem minden esetben van így, ugyanis tudományosan alátámasztották, hogy vannak bizonyos egyének, akiknek elegendő összesen négy óra alvás, hogy üdén ébredjenek. Van egy speciális hormon, ami szabályozza, hogy a szervezetednek mennyi alvásra van szüksége, viszont ha kevesebbet, illetve túlalszod magad, akkor komoly fáradtság keríthet a hatalmába.

A pihentető alvást nagy mértékben tudja befolyásolni, hogy milyen hangulatba vagyunk, ha fokozott stressznek vagyunk kitéve, akkor előfordul, hogy alvási nehézségeink támadnak, amit nehezen lehet leküzdeni. Persze erre is léteznek különböző készítmények, amik segíthetnek túljutni az ilyen időszakon. Az orvosok megpróbálták fejtegetni, hogy melyik a legegészségesebb alvás, és arra jutottak, hogy a háton fekvés a legjobb. Ha az oldaladon fekszel, akkor létfontosságú szerveidre nyomást gyakorolhatsz, sőt, elfekheted egyes testrészeidet is, amik reggelre nagyon fájhatnak. Mai cikkünkben viszont nem arról lesz szó, hogy mely pózban nem célszerű aludni, hanem arról, hogy az alvó pozíciód mit árul a el a személyiségedről.

Nézd meg ezt a képet és válaszd ki, te melyikben szoktál a leggyakrabban aludni.

1, Az oldaladon fekve, bokákat összezárva alszol.

Amennyiben ebben a pózban alszol a legtöbbször, akkor egy nagyon nyugodt és hidegvérű egyéniség vagy, akiről az emberek java része azt gondolja elsőre, hogy egyenes és őszinte vagy. Ez pontosan így van, nem tévednek. Nem igazán lehet kizökkenteni a nyugodt lelkiállapotodból, még a jövőd sem aggaszt. Optimista vagy, mert a szürke hétköznapokban is te vagy az, aki elhozza másoknak a fényt. A problémákat nagyon ügyesen és könnyedén kezeled.

2, Magzatpózban alszol.

Mivel ez a fekvés a jóga egyik alappóza közé tartozik, ezért rendkívül stresszoldó hatása van. Ha így fekszel, akkor tudat alatt törődésre, figyelemre és védelemre vágysz. Ezen kívül megpróbálsz teljesen elszeparálódni a világban felmerülő problémáktól és bajoktól. Művészi beállítottságú vagy, ugyanis kedveled a festészetet, a táncot, sőt van érzéked a blogíráshoz is.

3, Hason fekve alszol.

Ha ebben a pózban alszol a legtöbbször az azt árulja el rólad, hogy igazi vezető egyéniség vagy. Nemcsak a munkád során vagy karakán, erőteljes és elszánt, hanem a párkapcsolatban is. Mivel nem igazán szereted a változásokat, ezért az életed szinte minden egyes részét megtervezed. Célorientált vagy, aki bármit képes megtenni azért, hogy elérje álmait.

4, Háton fekve, széttárt végtagokkal alszol.

Amennyiben te ebben a pozitúrában szoktál leggyakrabban aludni az azt jelenti, hogy egy nagyon optimista személyiség vagy, aki szeret a középpontban lenni. Keményen dolgozol a munkahelyeden, mindent a legnagyobb körültekintéssel szeretsz csinálni. Próbálsz logikusan gondolkodni, és aszerint dönteni, jellemző rád, hogy kimondod, amit gondolsz még akkor is, ha ezzel megbántasz valakit. Fontos számodra az, hogy őszinte legyél másokkal. 

5, Háton fekve alszol, mint egy katona.

Ha olyan pózban alszol, amilyenben a katonák szoktak állni, akkor szereted a biztonságot magad körül, amibe nemcsak az anyagiak tartoznak bele. Céltudatos vagy, aki tudja, hogy mit is akar pontosan az életben elérni. Maximalista személyiség jellemez, munkádat pedig precízen szereted végezni.

6, Felhúzott térddel alszol.

Ha a képen látható pózban szeretsz legjobban aludni, az azt jelenti, hogy olyan vagy akárcsak az időjárás. Hol kedves, hol gonosz vagy, szinte senki sem tud kiismerni. Mindemellett nagyon kalandvágyó ember vagy, viszont ha olyan helyzetbe kerülsz, ahol döntened kell, akkor az nehezedre esik. Ha kell, 50-szer is átrágod magad a dolgokon. Fontos számodra, hogy stabil munkahelyen dolgozz és, hogy otthon a béke, valamint a nyugalom várjon. Ez az, ami leginkább boldoggá tesz.

Te melyik pózban alszol? Illet rád a leírás?

Ezt is olvasd el