KeződoldalEmberek8 tudományos felfedezés, amit minden embernek tudnia kellene az egészsége érdekében

8 tudományos felfedezés, amit minden embernek tudnia kellene az egészsége érdekében

-

Nagyon sok ember leghőbb vágyai közé tartozik, hogy hosszú-hosszú éveken keresztül éljen makk egészségesen. Sajnos a rohanó világ nem teszi lehetővé, hogy betegség nélkül megússzuk az életet, de mi magunk tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a problémákat. A rendszeres kézmosás, takarítás, vitaminszedés lehetővé teszik, hogy elkerüljük a különböző betegségek kialakulását. Az orvostudomány fejlődésével és a tudósok által végzett kísérletek tanulmányozásával mi magunk is kiszélesíthetjük látókörünket és megtudhatjuk mit tehetünk még annak érdekében, hogy a sérüléseket, betegségeket elkerüljük és egészségesebb életet éljünk.

1, A vakbél eltávolítása Parkinson-kór kialakulásához vezethet.

A Cleveland-i Egyetem tudósai 62,2 millió beteg adatait tanulmányozták és arra jöttek rá,hogy kinek volt vakbél eltávolító műtétje, azoknál 3-szor nagyobb eséllyel alakult ki Parkinson-kór. A szakértők még nem jöttek rá, hogy mi lehet az oka, de nyilvánvaló, hogy van valami közös a két betegség között.

2,  A körömszalonban végzett munka hasonló, mint az olajfinomítókban történő munka.

A Colorado Egyetem munkatársai 1,5 évig tanulmányozták a levegő minőségét a Colorado államban található körömszalonokban és a helyiségben etil-benzol és formaldehid magas koncentrációját mérték. Ezeknek a mérgező anyagoknak a mértéke meghaladta a megengedett minimális értékeket, ami jelentősen növeli a nasopharyngealis rák, a leukémia és más típusú rák kialakulásának kockázatát.

A szakértők becslése szerint, ha valaki ilyen „szennyezett” levegőt lélegez be 20 éven át, a rák kialakulásának kockázata a 100-szorosára nő. Azt is hozzátették, hogy a köröm szalonban végzett munka nagyon hasonlít ahhoz a közeghez, ami egy autó szervizben vagy egy olajfinomítóban van.

3, A LED-ekből származó kék fény veszélyes.

A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági, Környezetvédelmi és Munkaügyi Ügynökség szakértői megállapították, hogy a LED-lámpák által kibocsátott kék fény negatív hatással van az egészségre. Ez negatív hatással van az emberi cirkadián ritmusra (napi biológiai óra), és a szem retinájára is. A szakértők azt javasolják, hogy célszerűbb meleg fényt kibocsátó LED lámpákat használni.

4, A barnító krémek sokkal veszélyesebbek most, mint régebben.

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala klinikai vizsgálatot végzett, melyhez 24 önkéntesre volt szükség. Naponta több, mint 4-szer használtak a bőrükön, fényvédő, napvédő krémet és sprayt, majd egy héttel később a résztvevőknek vért kellett adnia. Az eredmények kiábrándítóak lettek, ugyanis kiderült, hogy a fényvédő szerek hatóanyagának koncentrációja jelentősen megnőtt a vérben. Egyes embereknél 400-szor magasabb volt a biztonsági határértéknél.

Ugyanakkor a tudósok azt tanácsolják, hogy ne hagyjuk abba a napvédő krémek használatát, mert az ultraibolya sugárzás következtében kialakuló bőrrák kockázata magasabb.

5, Az e-cigik negatív hatással vannak a szívre.

A Massachusettsi Egyetem tudósai bebizonyították, hogy az elektronikus cigarettákban lévő aromás folyadékok károsítják a szívedényeket bélelő sejteket. 6 ízanyagot teszteltek, és a legveszélyesebbnek a fahéj ízű folyadékot jött ki.

6, A párásító képes megvédeni a szervezetet az influenzaszerű tünetek ellen.

A Yale Egyetem tudósai rájöttek, hogy a levegő páratartalma hogyan befolyásolja a szervezetet influenza vírus esetén. A kísérlet során egereket tanulmányoztak, akik azonos hőmérsékletű, de különböző páratartalmú helyiségekben voltak és a (H1N1) nevű influenzavírusnak voltak kitéve. Megállapították, hogy az alacsony páratartalmú helyeken lévő egerek szervezete gyorsabban reagált a vírusra.

A tudósok úgy gondolják, hogy a párásítókat az influenza kialakulás csökkentésére kell használni, de nemcsak otthon, hanem különböző intézményekben is.

7,  A nyak intenzív masszázsa, tornáztatása rendkívül veszélyes az egészségre.

Az orvosok arra hívják fel a figyelmet, hogy a bemelegítés során használt intenzív nyak tornáztatás egészségügyi problémákat idézhet elő. Ennek alátámasztására a 28 éves Josh Heyder példáját mesélték el, aki csökkenteni akarta a nyakban kialakuló fájdalmait, ezért elkezdte egyik oldalról a másikra fordítani a nyakát. Hirtelen egy kattanást hallott a nyakában, majd érezte, hogy teste bal oldala elkezd zsibbadni. Ezek után elgyengültnek érezte magát, rátört egy csuklásroham, és a látása is valamilyen szinten romlott. A kórházban kiderült, hogy stroke-ot kapott a nyaka tornáztatásától. Josh elszakította az egyik artériáját, ami a koponya alsó részén volt. Az eset után több napon keresztül volt a kórházban, jelenleg otthon van, de maradandó problémái maradtak a dologból. 

8, Az edzés sokkal hatékonyabb reggel.

A Kaliforniai Egyetem tudósai egy kísérlet keretein belül bebizonyították, hogy a sport és az edzés sokkal hatékonyabb reggel, mint este. Kiderült, hogy a reggeli órákban a sejtek sokkal több oxigénhez jutnak, és az anyagcserét is pozitívabban befolyásolja. Ennek tudatában azt javasolják, hogy az edzéseket mindenki tegye át inkább a reggeli órákra.

Tudtál ezekről a tényekről?

Ezt is olvasd el