KeződoldalEmberek11 hétköznapi dolog, amit bizonyos országokban, teljesen máshogy csinálnak.

11 hétköznapi dolog, amit bizonyos országokban, teljesen máshogy csinálnak.

-

A világon 195 ország van, melyeknek különböző szokásaik, hagyományaik vannak. Mindegyik különleges és egyedi pontosan ezért nem lehet az összeset megjegyezni. Vannak olyan szokások, melyek teljesen megdöbbentik az emberiséget, ilyen például, hogy Brazíliában a középső ujj felmutatása egyenlő az „oké” szóval, vagy, hogy Kínában a menyasszonyoknak a házasságot megelőző hónapban mindennap sírniuk kell. Ezeken kívül persze számtalan másik hagyomány is van, amit a mai nap folyamán el is hoztunk nektek, hogy megismerkedhessetek a legérdekesebb tradíciókkal.

1, Esküvő előtti sírás Kínában.

Kínában különleges esküvői hagyományok vannak, ugyanis a menyegzőt megelőző hónapban a menyasszony mindennap egy órát sír, 10 nap múlva csatlakozhat hozzá édesanyja, megint 10 nap múlva a nagyszülei, újabb 10 nap múlva a testvérei és így tovább. Egyébként ez az úgynevezett házassági siratódal, amit azért csinálnak mert az ara elszakad a családtól, barátaitól és férje lesz az új családja.

2, A szingli embereket fahéjjal dobálják Dániban.

Dániában, ha egy 25 éves ember még mindig szingli, akkor a barátai és családja fahéjjal dobálja meg. Amennyiben 30 éves korukig még mindig egyedülállók, akkor ugyanezt megteszik csak a fahéjjat borsra cserélik.

3, Édességfogyasztás Svédországban.

A szombati nap nagyon különleges a svédek számára, ugyanis ezen a napon teleehetik magukat édességgel. No nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is. Ilyenkor vesznek egy nagy zacskó édességet és élvezik a napot.

4, Spanyolországban a névnap a második szülinap.

A spanyolok többsége valamilyen szent után kapja a nevét, ezért ez a nap nagyon fontos számukra. Ilyenkor a családjukkal együtt ünnepelnek, vendégeket hívnak, sőt néha ajándékokat is kapnak. Sok névnap felér egy második születésnappal.

5, Japánban külön papucsot vesznek fel ha WC-re kell menni.

Japán híres a tisztaság iránti szenvedélyéről, ezért hordanak külön papucsot. Az egyikben a házban járkálnak vele, a másikban viszont csak WC-re. Ezt azért csinálják, mert a mosdók padlóit piszkosnak tartják és nem akarják, hogy az a szobákba és egyéb helyiségekbe kerüljön.

6, Oroszországban fán kell kopogni, hogy elűzd a rossz szellemeket.

Köztudott, hogy ha el akarod űzni a rossz szellemeket akkor át kell köpni a bal vállad fölött. Oroszországban ez kicsit máshogy működik, mivel ott ugyanúgy elvégzik a rituálét, ám utána háromszor kopognak valamilyen fán.

7, Magyarországon nem koccintanak sörrel.

Más országokkal eltérően, Magyarországon nem szokás sörrel koccintani. Egy legenda szerint, amikor 1849-ben az osztrákok győzelmet arattak a magyarok felett, söröskorsók koccintásával ünnepelték a diadalukat.

8, Brazíliában tiltott az OK jel használata.

Jobb, ha nem használod az OK jelet Brazíliában, mert ott sértőnek és vulgárisnak tartják. Náluk a „minden oké” a középső ujj felmutatásával egyenlő.

9, Ne kérj sőt Egyiptomban.

Egyiptomban a tiszteletlenség jele, ha meg akarod sózni a vacsorádat. A házi gazda, vagy tulaj nagyon megsértődik, ha efféle ételízesítőt kérsz az asztalnál.

10, Seprűvel való szaunázás Oroszországban.

Oroszországban vannak olyan szaunák, ahol nyír, hárs vagy tölgyfa leveleiből készítenek egy úgynevezett „seprűt” és azzal nyomkodják vagy épp te nyomkodod a bőrödet. Ez azért jó, mert a növényben pozitív hatású összetevők vannak, amik bejutnak a szövetekbe a  nyitott pórusokon át és kifejtik jótékony hatásukat. Ez például javítja a vérkeringést és a szívműködést.

11, Ne érj hozzá más emberek fejéhez, hajához Thaiföldön.

Thaiföldön agresszív és támadó viselkedésnek veszik, ha valaki hozzáér a thai emberek fejéhez, hajához. Ez azért van, mert Thaiföldön a fej szent testrésznek számít, és nem érhez hozzá akárki. Még annak az embernek is bocsánatot kell kérnie, aki véletlenül ért hozzá.

Te tudtál ezekről?

Ezt is olvasd el