KeződoldalÉrdekességek9 hihetetlen tipp, amit titkos ügynökök osztottak meg, hogyan kell olvasni az...

9 hihetetlen tipp, amit titkos ügynökök osztottak meg, hogyan kell olvasni az emberekből!

-

Biztos sokan éreztétek már, hogy milyen jó lenne valaki fejébe belelátni. Tudni mire gondol, hogyan érez, mi számára a fontos…stb. Az emberekben való olvasás nem olyan bonyolult, mint azt nagyon sokan hiszik, csak bizonyos jeleket kell észrevenni, hogy kikövetkeztethesd egy ember mire gondol.

A másokban való olvasás képessége hatékony mód lehet, hogy segítsen a kommunikációban. LaRae Quy, aki 23 évig FBI ügynökként dolgozott, azt mondja: „Nem kell elsőosztályú detektívnek lenned ahhoz, hogy megértsd, mi történik valakinek a fejében. Csak tudni kell, mit keress benne.”

Most elhoztuk azokat a jeleket, amelyek felfedhetik, hogy mit gondol vagy érez egy személy. Ha elolvasod a cikket és nagyon jól figyelsz a körülötted zajló dolgokra, nagyon sok mindent vehetsz észre.

Számos olyan fizikai viselkedési forma létezik, amit az emberek gyakran használnak. Például beszélgetés során nézhetik a földet, keresztezhetik a karjukat, köhöghetnek, vakarhatják a fejüket, vagy rázhatják a lábukat.

Az emberek különböző okokból kifolyólag viselkednek így. A viselkedési forma meghatározása segít megérteni a cselekedeteiket – valamit szokások miatt csinálnak, vagy megtévesztés céljából, vagy a harag jeleként?

Ügyelj arra, hogy különbséget tudj tenni az egyén viselkedési formája és szavai valamint gesztusai között.

Például, észrevetted, hogy valaki többször is megköszörüli a torkát, amikor ideges? Lehet, hogy valamit rejtegetni próbál, ami első ránézésre ki is ütközik?

Egyetlen gesztus vagy szó nem mindig foglal magába rejtett jelentéseket. De amikor bizonyos mozdulatok mintában követik egymást, jól figyelj.

Például, valaki rendszeresen köhög, vakarja a fejét, és egyszerre rázza vagy váltogatja a lábát. Ebben az esetben óvatosnak kell lenned.

Ha észreveszi, hogy valaki rendhagyó módon viselkedik, fordítson nagyobb figyelmet rájuk. Ez a személy mennyire lép kölcsönhatásba másokkal a szobában? Megváltozik az arckifejezésük? Mi van a pózukkal és testbeszédükkel?

Nézd meg a szemét: ha a pupillák kitágulnak, valószínűleg tetszel neki, azonban ez csak akkor igaz, ha a személy valóban mosolyog, és közvetlenül rád néz. Ha oldalra néz, és nem mosolyog, akkor vigyázz, hazudnak neked.

Az agyban található tükör-neuronok az elménk állapotát tükrözik. Például egy mosoly aktiválja azokat az izmokat, amelyek felelősek a boldog arckifejezésért. Ha pedig ráncoljuk, akkor elégedetlenségünket fejezzük ki.

Ha ránézünk valakire, akit szeretünk, azt a jelet küldjük az arcizomzatunknak, hogy pihenjen. Ha a személy arca nem „válaszol” ugyanígy, akkor azt az üzenetet küldi neked: hogy nem tetszel neki.

A legerősebb ember nem mindig az, aki az asztalfőnél foglal helyet. Egy magabiztos személy, erős hangon beszél (nem szabad összekeverni a hangos hanggal).

Gyakran a csoport vezetője gyenge személyiség, aki nagymértékben függ másoktól. Nézd meg, hogy egy adott csoportban kinek van a legerősebb hangja.

Ha valaki a lábát nézve sétál, nem pedig maga elé néz, ez az önbizalomhiány jele lehet.

Ha ezt észreveszed a csapat egyik tagjánál, akkor dicsérd meg, hogy erősítsd a bizalmát, vagy közvetlen kérdéseket tegyél fel neki, hogy kihúzd belőle azokat a dolgokat, amit fél elmondani.

A cselekvést leíró szavak (ezek többnyire az igék) segítenek jobban megérteni, hogyan gondolkodik egy ember.

Például, ha főnököd azt mondja, hogy „úgy döntött, hogy X-el dolgozik együtt”, itt a cselekvést leíró szó a „dönt”. Ez a szó azt jelzi, hogy valószínűleg a főnöke: a, nem impulzív, b, különböző cselekvéseket mérlegel, és c, több lépést számít ki előre.

Mindannyiunknak egyedülálló személyisége van, de vannak alapvető kérdések, amelyek lehetővé teszik, hogy egy alapvető szintet olvass le valakiről, akárki is legyen az illető:

Ez a személy introvertált vagy extrovertált?

Amikor megismer valakit az a tevékenységének kiindulópontja?

Hogyan kezeli az ember a kockázattal és a bizonytalansággal járó dolgokat?

Mi táplálja az önbizalmát?

Hogyan viselkedik stresszes helyzetekben?

Milyen, amikor nyugodt?

Ne feledd, hogy időre van szüksége ahhoz, hogy megtanulj olvasni az emberekből. Természetesen minden szabály alól van kivétel. De ezen elvekhez ragaszkodva javíthatod a megfigyelési készségeidet, és növelheted az embereket megértő képességedet, ezáltal hatékonyabban kommunikálhatsz.

Ezt is olvasd el