KeződoldalEmberekÍme 20 bizonyíték, hogy Japán a legzseniálisabb országok közé tartozik.

Íme 20 bizonyíték, hogy Japán a legzseniálisabb országok közé tartozik.

-

Szerintem mindenki nevében kijelenthetem, hogy Japán az egyik legfejlettebb országok közé tartozik, akiknek különleges szokásaik alakultak ki az évek során. Mivel mindent meg akarnak újítani, reformálni ezért a leghétköznapibb dolgokat sem hagyják ugyanazon állapotban stagnálni. Például ebben az országban már nem szimpla hóembereket építenek télen, hanem filmbéli karaktereket. Olyan reggelit szolgálnak fel a kórházakban, mintha egy étterem reggeli menüje lenne. Ezen kívül persze sok mást megváltoztattak, ami egy nyugatról jött ember számára kissé furcsa lehet, ám nekik már teljesen normálisnak számít. Nézd csak meg a saját szemeddel, hogy milyen zseniális dolgaik, szokásaik vannak a japánoknak.

1, „Egy ismeretlen ember nekiment a biciklimnek, amitől a rajta lévő csengő letört. Egy papírdarabot hagyott hátra 100 jennel azzal a szöveggel, hogy: Véletlenül nekimentem a kerékpárodnak és letörtem annak csengőjét. Nagyon sajnálom.”

2, Japánban annyira törődnek az emberekkel, hogy azokra is gondolnak, akik bottal vagy kávéspohárral járják a várost. Az ATM-eknél van kihelyezett sétapálca és pohártartó, hogy könnyebben tudják kezelni a gépet.

3, Japánban van egy vendéglátó egység, ahol a mozgássérült emberek egy speciális kapcsoló segítségével irányíthatják a robotfelszolgálókat.

4, Az Oroszországban tartott foci VB-ből kiesett Japán csapat kitakarította az öltözőt és egy köszönő üzenetet hagytak hátra.

5, A felkelő nap országában nem csak natúr ízű Kit Kat van, hanem mindenféle ízesítésű.

6, Ebben a fejlődő országban már annyira nem menő a sima kerek vagy ovális alakú dinnye, ezért beújítottak. Náluk már szív és gúla alakút is lehet kapni.

7, „Vásárlás után annyi szatyor volt a kezemben, hogy az egyiket véletlenül elejtettem, és amikor másnap visszamentem arra a helyszínre, ahol vélhetően elhagytam, egy fának volt döntve, és semmi sem hiányzott belőle.”

8, Japánban olyan tiszták a parkok, hogy gyakorlatilag észre sem lehet venni a különbséget, szemétszedés előtt és után.

9, A japán szupermarketek tökéletesen tisztában vannak vele, hogyan kell felhívni egy vásárló figyelmét, és hogyan vegyék rá arra, hogy megvegye például ezt a sült krumplit.

10, Ebben az országban, a hagyományos dolgok már unalmassá válnak, bizony még a forgószékek is, ezért vannak helyek, ahol dinoszaurusz háton dolgoznak az alkalmazottak.

11, Egy japán Starbucksban cseresznyevirág ízű kávéval is kedveskednek a vendégeknek.

12, Japánban még a csatornafedelek is különleges mintákkal vannak díszítve.

13, Tudjuk, első ránézésre, mi is beleestünk a csapdába, de ez valójában egy origami szöcske.

14, A Japánban található Studio Ghibli belépőjegyei más-más filmeket ábrázoló diákból állnak.

15, A japán Legolandban van egy óriási cseresznyefa, mely 800 ezer legoból épült fel.

16, Japánban már nem a hóember készítés a divat, hanem a különböző filmekből származó karakterek felépítése.

17, Ez egy olyan vasútállomás, mely nem vezet sehova, viszont az emberek akkor vehetik igénybe, ha a vonat megáll. Az utasok itt kinyújtóztathatják elgémberedett végtagjaikat és gyönyörködhetnek a tájban.

18, Japánban vannak plázák, ahol zárható esernyőtartók vannak. Így nem kell félni attól, hogy bárki elviszi az ernyőt.

19, Japánban vannak olyan gyalogátkelőhelyek, melyek keresztbe szelik át az utat, ezzel pedig sok időt spórolhatnak az emberek.

20, A japán kórházakban ilyen reggelire számíthatnak a betegek. Olyan, mintha egy étterem reggeli menüje lenne igaz?

Na mit gondoltok, kellenének hazánkban is ilyen jellegű újítások?

Ezt is olvasd el