KeződoldalÉrdekességek10 hiba legendás filmekben, amit biztosan nem vettél észre

10 hiba legendás filmekben, amit biztosan nem vettél észre

-

A filmes baki egy teljesen természetes dolog. Van egy weboldal, ami összegyűjti a megtalált hibák számát egyes filmekben. Jelenleg a Apokalipszis Most! vezet 559 hibával. Ezek között vannak apróbbak és vannak elég durvák is. Főleg a történelmi filmekben kell óvatosan bánni ezekkel ugyanis ott az események adottak voltak. Nem egy olyan film van, ami egy picit megváltoztatta a történelmet. 🙂

Mutatunk nektek ebből egy válogatást.

Trója

Brad Pitt sármosan feszít egy ló hátán. Az ókorban, akkoriban még nem ültek lovon a katonák. Csak Kr. e. 6. századtól kezdtek el lovagolni. Egészen odáig csak szekerekkel használták a lovakat.

Robin Hood

Robin Hood eleve egy kitalált karakter, de most nem róla van szó. Ridley Scott filmjében Richárd király egy nyíl által hal meg. Valójában csak megsérül és 10 nappal később a fertőzésbe hal bele.

Apollo 13

A filmben Thomas Ken Mattingly keményen dolgozott, hogy sikerüljön visszaállítani a kapcsolatot a sérült űrhajóval. Az igaz, hogy pár nappal az indulás előtt cserélték le őt, mert betegség gyanúja állt fenn. Továbbá az is, hogy nagyon sokat segített fent ragadt társai visszajutásában, de azt a bizonyos „kapcsolatot” egy Joseph P. Kerwin-nek lehet köszönni.

Az utolsó szamuráj

A film 1876-ban játszódik. Ekkor még 37 csillag volt az amerikai zászlón. Ez egyes jelenetekben stimmel, de nem mindegyikben. Van pár snitt, ahol lényegesen több csillag van az amerikai zászlón, mint kellene.

Nagy Sándor, a hódító

A filmben a perzsák vezetőjét III. Darius egy vonzó fiatal férfi alakítja. A valóságban ez az ember akkoriban 50 éves elmúlt már.

Django elszabadul

A film 1859-ben játszódik. A főszereplő többször is napszemüvegben tűnik fel. A napszemüveget 1929-ben kezdték el gyártani.

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag

Az egész film folyamán a náci katonákon különböző háborús medálok és jelvények figyelhetők meg. A film viszont még a Második Világháború előtt játszódik 1939-ben. Szóval mire a sok érdem?

Mennyei királyság

A filmben a Balian egy kovács. Valójában nemesi családból származott és az apja lovag volt. Hovatovább már elmúlt 40 éves akkoriban. A 28 éves Orlando Bloom ehhez képest túlzásnak tűnhet.

Vágta

Az 1930-as években még nem volt ilyen pánt a lovasok sisakján. Jóval később vezették csak be.

Halálsoron

1935-ben Louisiana-ban a halálraítélteket felakasztották és nem ültették elektromos székbe. 1941-ben kezdték csak használni.

Mit gondoltok? Feltűnt nektek ebből bármelyik is? Írjátok meg kommentben.

Ezt is olvasd el