KeződoldalEmberekEz a 15 kép bemutatja, mit esznek ebédre a gyerekek a világ...

Ez a 15 kép bemutatja, mit esznek ebédre a gyerekek a világ különböző országaiban.

-

Gregg Segal egy nagyon tehetséges fotós, aki három éven keresztül járta a világot. Összesen kilenc országba látogatott el, hogy megtudja, mi a különbség, a gyerekek étkezési szokásai között. Minden gyermek nevét és életkorát közzétette, valamint azt, hogy mely ételeket szeretik illetve nem szeretik. Természetesen nem minden család engedheti meg magának, hogy hatalmas lakomákat tartson, és ezzel Gregg is tisztában volt. Keresett egy olyan helyet, ahol a gyermekekről készíthetett képet, ahol körbe vannak rakva a kedvenc ételeikkel. Gregg szerint nagyon fontos, hogy a gyerekek megfelelő tápanyagokhoz jussanak, mert csak így kapja meg a szervezetük a szükséges élelmiszereket, vitaminokat és más hatékony anyagokat. Lássuk hát képeit és azt, mit esznek a gyerekek a különböző országokban.

1, Kawakanih Yawalapiti 9 éves, Mato Grosso, Brazília.

Kawakanih étrendje nagyon egyszerű, főleg halból, tapióból, gyümölcsből és dióból áll. Amikor éhes fogja magát és egy hálóval elindul, hogy halat fogjon magának a közeli folyóban.

2, Anchal Sahani 10 éves, Chembur, Mumbai, India.

Anchal édesanyja okrát, karfiol curryt, lencsét és rotit készít gyermekeinek. A 10 éves lány iskola helyett segít a házon belüli és akörüli munkák elvégzésében illetve, gondoskodik kistestvéréről is.

3, Davi Ribeiro De Jesus 12 éves, Brazília.

David nem egy válogatós gyermek, mindent megeszik kivéve azokat az ételeket, melyek keserű hüvelyesekből készültek. Bár a legtöbbször babot és rizst eszik, melyhez kap egy kis sertéshúst. A többi napokon sült tojást, zabkását és tésztát főz magának.

4, Ademilson Francisco Dos Santos 11 éves, Vão De Almas, Goiás, Brazília.

A család saját magának termeszti az élelmiszereket, mert olyan helyen élnek, ahol esőzések alkalmával nem tudnak bemenni a faluba. Olyan élelmiszerek találhatók meg náluk, mint például a rizs, manihot, édesburgonya, bab, uborka, okra, giló, narancs, citrom, görögdinnye, kukorica, kávé és cukornád. Néha Ademilson és apja elmennek és olyan élelmiszereket gyűjtenek össze, mint a buritipálma, hancornia speciosa, mangó, pequi és a kesu.

5, Beryl Oh Jynn 8 éves, Kuala Lumpur, Malajzia.

Beryl kedvenc étele a spagetti, carbonara szósszal. Ezen kívül sok zöldséget, halat és rizst eszik. Viszont nem hajlandó megenni a gyömbért. Legtöbbször az ételek mellé szódát iszik.

6, Meissa Ndiaye 11 éves Dakar, Szenegál.

Meissa nagyon szereti a kecskehúst és az édes ételeket, valamint a zabkását. Igaz nem mindig engedheti meg magának, hogy húst egyen, de amikor van rá lehetőség, mindig azt kér. Gyakran eszik spagettit, borsót vagy sült burgonyával töltött francia kenyeret.

7, Sira Cissokho 11 éves, Dakar.

Sira édesanyja néha csirkét készít fiának, amit nagyon szeret. A lány és családja saját kertjükben termeszt néhány élelmiszert például kölest és földimogyorót. Sira megtanulta, hogyan kell zabkását készíteni, így ha éhes tud csinálni magának.

8, Rosalie Durand 10 éves Nizza, Franciaország.

Rosalie egészségesen étkezik, ugyanis nagyon sok halat eszik. Kedvenc ételei a palacsinta, a saláta és a lencse kolbásszal. Egyetlen olyan étel van, amit nem hajlandó megenni és az a lecsó.

9, Hank Segal 8 éves, Altadena, California.

Hank és szülei saját maguk termesztik az élelmiszereket. Kertjükben olyan finomságok találhatók, mint a cseresznye, a paradicsom, az articsóka, a cukkini, a spenót, a gránátalma, a borsó, a rozmaring, a kakukkfű, a bazsalikom, a serrano chili paprika, a boysenberries, a kyoho szőlő, a málna, a rebarbara és a görögdinnye.

10, June Grosser 8 éves, Hamburg, Németország.

June kedvenc étele a schnitzel, ezen kívül megeszi még a pizzát, a salátát, sült krumplit, és a különböző gyümölcsöket. Ki nem állhatja viszont a curryt, a szarvasgombát és a brokkolit.

11, Greta Moeller 7 éves, Hamburg, Németország.

Greta kedvenc étele a burgonyapürével és almaszósszal ellátott halrudacska, de nem veti meg magától az édességet sem. Imádja a fánkot és a csokis kekszet.

12, Andrea Testa 9 éves, Catania, Olaszország.

Andrea kedvenc étele a carbonara spagetti baconnal, viszont utálja a karfiol ízét, így abból nem hajlandó enni. Ezen kívül szinte mindent megeszik.

13, Frank Fadel Agbomenou 8 éves, Dakar, Szenegál.

Frank nagyon szereti a földimogyorót, ha tehetné mindig azt enné, de nem veti meg a halat sem, főleg akkor, ha finoman van elkészítve. Ezeken kívül pedig sok gyümölcsöt is eszik.

14, Cooper Norman 12 éves, Altadena, California.

Cooper nem válogatós, gyakorlatilag mindent megkóstol a zöldségektől és gyümölcsöktől kezdve a thai kajáig. Nagyon-nagyon kevés olyan étel van, amit nem hajlandó megenni.

15, Paolo Mendolaro 9 éves, Belpaso, Szicília.

Paolo és családja heti egyszer sült csirkét eszik, de előfordul, hogy a pizzánál lyukadnak ki, amit Paolo nagyon szeret. A fiú megtanulta, hogyan kell elkészíteni a pizzatésztát így saját magának is tud csinálni, ha megéhezik. Nagyapjának saját kertje van, amibe padlizsánt, cukkinit, paprikát, olajbogyót, epret, őszibarackot, paradicsomot, borsót és babot ültetett.

Neked mi a véleményed ezekről az ételekről?

Ezt is olvasd el