KeződoldalEmberekIgazi trópusi paradicsomot csinált saját kertjéből egy férfi, amit még te is...

Igazi trópusi paradicsomot csinált saját kertjéből egy férfi, amit még te is meg fogsz irigyelni.

-

Sajnálatos módon nem minden ember és család engedheti meg magának azt, hogy évente külföldre vagy egzotikus országba menjen nyaralni, ezért vagy belföldön vagy egyáltalán nem mennek el pihenni. Sok ember létminimumon él, vagy olyan sok a munka, hogy egyszerűen nem tud elszabadulni az íróasztal vagy a gyártósor, esetleg egyéni vállalkozás mellől. Na meg ott van a gyermek kérdés is, hiszen akadnak olyan szülők, akik szeretnének végre egy kis énidőt eltölteni zsibongás és gyerekzaj nélkül. Ha nem tudják kire rábízni az ifjakat, akkor ismételten ugrik a pihentető nyaralás.

Cikkünk főszereplői az Egyesült Királyságban élnek, akik már vagy 6 éve nem tudtak elmenni pihenni, munka, gyerekek vagy beteg házi állatok gondozása miatt. Mindig volt valami, ami meggátolta őket abban,hogy kiszakadjanak a szürke hétköznapokból és egy jól megérdemelt pihenést töltsenek el. A férj, Chris Lodge ezt megelégelte és úgy döntött a kezébe veszi az irányítást. Valószínűsíthető, hogy mindenki ismeri azt a mondást, „Ha hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez.” Ezt az elvet követve, „Ha felesége, Sharon nem megy Hawaiira, akkor majd Hawaii eljön Sharonhoz.

Az alábbi képen látható főhősünk, Chris Lodge, aki egy kicsit mogorvának tűnik. A vademberhez hasonlító férfi, egyébként egy nagyon kedves, kenyérre kenhető személyiség, aki mindent megtesz felesége és gyermekei boldogsága érdekében. Úgy határozott, hogy egy trópusi paradicsomot varázsol kedvesének.

Ezt persze saját kertjükben képzelte el, sőt valósította meg.

A férfi a szó szoros értelemben, dzsungellé változtatta otthonuk kertjét. Ha valaki megnézi a képeket el sem hinné, hogy ezek Nagy-Britanniában készültek.

Igaz, hogy Chrisnek két évébe telt, hogy megvalósítsa felesége álmát, de a lényeg, hogy sikerült véghez vinnie, amit akart.

Az otthoni trópusi paradicsom költségei nagyjából 12-13 millió forintnak megfelelő összegbe kerültek.

Chris folyamatosan azon dolgozott, hogy pénzt takaríthasson meg, és elkészíthesse a nyugalom szigetét. Meg kell hagyni az eredményeket látva, megérte a sok fáradozás, szervezkedés, és építkezés.

Még egy olyan hidat is rakatott a kertbe, ami egy az egyben úgy néz ki, mint a trópusokon. Igaz ez nincs sem a magasban és alatta sem fut semmilyen folyó.

Még egy Tiki bárt is készített, aminek a bejáratához pálmafákat ültetett régi hordókba.

A Tiki bár belseje még képről is csodálatos hangulatot sugároz, hát még ha ott lennénk. Régen egyébként ez egy istálló volt, amit a család nem használt, ezért úgy döntött, ez tökéletes helyszín lesz. Csupán néhány dologra volt szüksége ahhoz, hogy ilyen zseniális legyen, például száraz fű, pálmafa, egzotikus kiegészítők…stb.

Természetesen elengedhetetlen, hogy a Tiki bárban ne legyen koponya. Szó szerint ez ez egyik védjegyük, így Chris be is szerezte őket, hogy még valósághűbb legyen a bár.

Szinte mindenhova fonott bútorokat, trópusi hangulatú kiegészítőket tett, az udvarra pedig rengeteg pálmafát telepített.

Érdekesség: A tiki szó valójában a csendes-óceáni szigetvilágból származó étel- és italkultúrát jelentette. Ez nagy népszerűségnek örvendett a 30-as és 50-es évek között, ám a 70-es 80-as években elkezdett hanyatlani. Csak az utóbbi időben tért vissza ez az őrület.

S íme a bejárat, ami elvezeti a családot Hawaiira. Gyanítjuk mind a feleség, mind a gyerekek tetszését elnyerte a hely, amit édesapjuk csinált.

Te el tudnád képzelni, hogy egy ilyen hely legyen az udvarodban?

Ezt is olvasd el