KeződoldalEmberek7 ok, amiért jobb kimondani a válást, mint rossz házasságban élni.

7 ok, amiért jobb kimondani a válást, mint rossz házasságban élni.

-

Amikor a párok eldöntik, hogy összekötik az életüket, abban a szent pillanatban úgy érzik, hogy megtalálták életük párját, akivel leélhetik hátralévő éveit. Sajnos a statisztikai adatok alapján ez nem pont erről árulkodik. Ma már minden 4. házasság válással végződik, mert a felek valahogy a „boldogító” igen után elveszítik a közös hangot. Ez konfliktusokat szül, melyek csak rontanak a felek érzelmi és egészségi állapotán. Nem szégyen ha valami nem működik, csak be kell ismerni és tenni ellene. A tudósok több tanulmányból arra a következtetésre jutottak, hogy az emberek sokkal boldogabb és kiegyensúlyozottabb életet élnek, miután elváltak aktuális partnereiktől. Ez a döntés, nemcsak saját magukra, de családtagjaikra nézve is komoly hatással van.

1, Több eséllyel találkozhatsz a megfelelő partnerrel.

A házas emberek öntudatlanul is elkerülik az ellentétes nemet, mert nem akarnak konfliktusba keveredni a partnereikkel. Ezzel viszont egy csomó lehetőséget kihagysz az életben, sőt elszalasztod a lehetőséget, hogy új és nagyszerű embereket ismerj meg. Ha úgy érzed, hogy a házasság csak megfojt, akkor nem biztos, hogy megfelelő ember mellett vagy. A válás egy újabb lehetőség arra, hogy rátalálj az igazra, aki mellett nem kell meghunyászkodnod, hanem teljes értékű életet élhetsz. Egy tanulmány szerint, akik másodjára házasodnak, már kevesebb eséllyel válnak el, mert sokkal jobban ismerik saját igényeiket, valamint a partnert.

2, Saját magadra fordíthatod az energiáidat.

A rossz házasság, rossz lelki és érzelmi állapotot eredményez. Az ilyen házasság megakadályozhatja azt, hogy olyan dolgokat csinálj, amiket szeretsz. A válás viszont megoldást nyújthat mindenre, ugyanis elegendő időd, sőt energiád lesz arra, hogy saját magadra koncentrálj és olyan tevékenységeket csinálj, amelyek boldoggá és elégedetté tesznek.

3, Boldogabb leszel.

Annak ellenére, hogy elveszíted azt az embert, akivel éveken át együtt éltél, mégis sokkal kiegyensúlyozottabb és boldog életet élhetsz. Az élet túl rövid ahhoz, energiát fektess egy egészségtelen és boldogtalan kapcsolatba. Ha úgy érzed, nem teljesedsz ki a házasságodban, és lehetőséged van elválni, akkor itt az ideje meglépni. Ez új fejezetet indít el az életedben, ami sokkal jobb és egészségesebb, mint az előző. Egy kutatás szerint mind a nők, mind a férfiak sokkal boldogabbak válás után.

4, A gyerekek is boldogabbak lesznek.

Sok pár beismeri, hogy már nem boldogok a házasságukban, de a gyerekek miatt úgy döntenek együtt maradnak. Ám ez nagyon rossz ötlet. A gyermekek szem és fültanúi lehetnek a veszekedéseknek, nézeteltéréseknek, ezért felnőtt korban azt fogják érezni, hogy nem szabad házasságot kötni, mert az csak vitával jár. Nem fogják tudni milyen egy egészséges kiegyensúlyozott kapcsolat, ami problémákat fog okozni a későbbiek folyamán. Ha nem akarod tönkretenni a gyermeked életét, akkor mutasd meg neki, hogy kell a másikat akkor is tisztelni, ha már nem érzel iránta semmit vagy már nem éltek együtt. Mert köztudott, ha boldog a szülő, akkor boldog a gyerek is.

5, Javulhat az egészségi állapot.

A legtöbb ember úgy véli, hogy a házasság jótékony hatással van az egészségi állapotra, viszont ha a házasság nem épp fenékig tejfel, akkor pont ellenkezőleg hat a szervezetre. A boldogtalan, konfliktusokkal teli házas élet, sokkal rosszabb, mintha egyedül lenne az ember. Egyes tanulmányok szerint az ilyen házasság olyan káros lehet az egészségre nézve, mint a munkahelyi stressz, vagy a túl sok szeszes ital fogyasztás. Nőhet a szívbetegség, rák, ízületi gyulladások, cukorbetegség, gyenge immunrendszer kialakulásának a kockázata, ha sokáig tartózkodik valaki egy ilyen kapcsolatban.

6, Pozitív hatással lesz a megjelenésre.

Ha nem változtatsz semmit az étkezési szokásaidon, akkor is észrevehetsz néhány változást a megjelenéseden. Sok ember számolt be arról, hogy válás után több pozitív dolgot is észrevett saját magán, mert kiegyensúlyozottabb életet élt. Ilyenkor a test is pozitívan válaszol a boldogságra. A válás után sokan szándékosan megváltoztatják a megjelenésüket, új hajat vágatnak, új ruhákat vesznek, más sminket készítenek maguknak… és így tovább. Ezek a változások jótékonyan hatnak az önbizalomra.

7, Jobb lesz a nyugdíjas kor.

A válás nemcsak egészségügyi, de anyagi szempontból is előnyös lehet. Egyes tanulmányok szerint azok az elvált nők, akik nem házasodnak újra, sokkal boldogabb „öregkort” élnek meg. Ez azért van, mert a válás után a karrierjükre összpontosítanak és sokkal többet dolgoznak, mint régen, ami persze magasabb jövedelemmel is jár. Ennek következtében pedig magas nyugdíjazásra számíthatnak idős korukra.

Mit gondolsz a fent leírtakról?

Ezt is olvasd el