KeződoldalEmberek7 dolog, ami a valóságban teljesen máshogy történik, mint ahogy azt képzeltük

7 dolog, ami a valóságban teljesen máshogy történik, mint ahogy azt képzeltük

-

A filmekben és a könyvekben gyakran láthatunk és olvashatunk olyan történeteket, ahol egy mentálisan sérült ember rátalál igaz szerelmére, aki teljesen átformálta őt. Nos, ezek a valóságban nem így működnek, sőt sokkal veszélyesebbek lehetnek, mint az bárki is gondolná. Az agresszív, vagy a szociopata jellemvonásokkal rendelkező személyeket, még a szeretet ereje sem tudja megváltoztatni, bármennyire is reménykednek benne az emberek. Rengeteg pszichológus támasztotta alá ezeket. A világon vannak olyan fogalmak, amiket az emberek egyáltalán nem vesznek komolyan, pedig sokkal súlyosabb problémák húzódhatnak meg a hátterében mint, hinnénk. Ma ezeket fogjuk nektek bemutatni.

1, Bonyolult szerelem.

Robin Norwood pszichoterapeuta szerint, ha a lányok érzelmileg nem ápolnak jó viszonyt az apjukkal, akkor fennáll annak a veszélye, hogy felnőttkorban olyan férfiakat választanak, akik közömbösek velük. Norwood meg van arról győződve, hogy azok a gyermekek, akiknek szülei valamilyen függőségben szenvednek, felnőttkorukban rossz életmódot és kapcsolatot fognak kiépíteni.

2, Szociopata.

Ha emlékszel a „Sherlock” című sorozatra, akkor láthattad, hogy a főszereplő egy olyan detektív, aki nem tud rendesen kommunikálni az emberekkel és ez a szociopata jellem egyik jellemzője, viszont ez szimpatikus volt néhány embernek, ezért a sorozatot is nagy népszerűség övezte. Ugyanakkor a valóságban nagyon nehéz kapcsolatba lépni az ilyen személyekkel, mert a szociopaták nem ismerik az együttérzés, a bűntudat vagy a szeretet fogalmát.

3, Magány.

John Kachioppo neurológus elmélete szerint magányra van szükségünk ahhoz, hogy kapcsolatot tartsunk fenn más emberekkel. Ez viszont csak akkor hasznos, ha ideiglenes. Ha a magány már huzamosabb ideje fennáll, akkor súlyos következményei is lehetnek, például alvászavar, depresszió, egészségügyi problémák… stb. Néhány tudós úgy véli, hogy a magány kétszeresére növeli a korai elhalálozás valószínűségét.

4, Rossz fiú.

A való életben egy zsarnok partnerrel való kapcsolat rossz pszichológiai állapothoz vezet. A „Stockholm szindróma” lényege, hogy a kiszolgáltatott helyzetben lévő személyek egy idő után szeretetet kezdenek érezni fogva tartóik, bántalmazóik iránt. Ez olyan esetben léphet fel, mikor a sokat bántalmazott egyén felületes kedvességet tapasztal a rabtartója részéről, ám mindemellett ugyanúgy ki van neki szolgáltatva. Ebben a helyzetben néhányan biztosak abban, hogy a szeretetükkel képesek megszelidíteni az agresszort. A pszichológusok azonban azt mondják ez nem lehetséges.

5, Árvaházak segítése.

A pszichológusok azt mondják az árva gyerekek nem szeretik azokat a versenyeket, feladatokat ahol a győztes díjat kap, ugyanis ezt nagyon sértőnek érzik. Egyes önkéntesek, akik az ilyen helyeken dolgoznak rámutatnak, hogy a gyerekeket hátrányosan érinti az ha idegenektől kapnak ajándékot. Az árvákat csak és kizárólag figyelemmel és törődéssel lehet „megszelidíteni”.

6, Várandósság.

A filmekben és a reklámokban a terhes nők csak úgy ragyognak a boldogságtól. A pszichológusok azonban figyelmeztetnek, hogy ne felejtsük el, mennyire különbözik a valóság a tévében látott dolgoktól. Az orvosok felhívják a figyelmet arra, hogy a terhesség kockázatos lehet a szervezet számára, ezért célszerű tanulmányozni a terhességgel és a szüléssel kapcsolatos esetleges nehézségeket, hogy felkészülhessenek a hátfájásra, hangulatváltozásokra, ödémára, gyomorégésre, súlyosbodására… stb.

7, Blogolás.

Sokan nem is gondolják, hogy a blogolás negatívan befolyásolhatja azt, hogy az emberek kellőképpen megismerjék saját magukat és a való életet. Ahhoz, hogy valaki hosszútávú, stabil és magas jövedelemhez jusson bloggerként rengeteg tapasztalatra van szükséges és egy olyan követőkörrel, akik ezt elősegítik.

A pszichológusok szerint a távmunka negatívan befolyásolhatja az embereket. A kommunikáció hiány depresszióhoz, szociális fóbiához vezethet, illetve nagy mértékben elkezdhet függni az internettől is.

Nektek mi a véleményetek?

Ezt is olvasd el