KeződoldalEmberekAz elefántok utálják ha emberek ülnek a hátukon. 9 ok, hogy miért...

Az elefántok utálják ha emberek ülnek a hátukon. 9 ok, hogy miért ne csináld te se!

-

Rengeteg turista számára az elefántokon való közlekedés a legfontosabb helyen szerepel egy ázsiai vagy távol-keleti nyaralás során. A romantika és a rengeteg nagyszerű fénykép készítése mellett, akadnak, akik befizetik magukat egy elefántháton való utazásra. Sokan azonban ne tudják, hogy ezek az állatok ki nem állhatják, ha a hátukra ülnek, ugyanis annak ellenére, hogy ekkora vadállatok, őket nem arra teremtették, hogy hordárok legyenek. Nagyon-nagyon sokat szenvednek ezek a veszélyeztetett fajba tartozó állatok, akiken csak mi tudunk segíteni! Mai cikkünkben bemutatjuk nektek azokat a dolgokat, amiken ezek az ázsiai elefántok keresztül mennek.

1, Mivel az ázsiai elefántok már a veszélyeztetett fajba tartoznak, ezért a turizmus és az ahhoz kapcsolódó tevékenységek csak még jobban hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a faj teljesen kipusztuljon.

2, A nyaralni vágyó emberek „szórakoztatására” szolgáló elefántokat, körülbelül hat hónapos korukban befogják különböző csapdák segítségével, olykor tömegesen csapnak le rájuk, és az őket védő édesanyákkal pedig végeznek.

3, Ezek a vadállatok nem ahhoz vannak szokva, hogy az embereknek engedelmeskedjenek. Ám ahhoz, hogy turisztikai célra tudják őket használni, szörnyű rituáléra kényszerítik őket. Egy szűk fa ketrecbe zárják őket, ahol napokig étlen-szomjan vannak. Mindeközben szögekkel szurkálják, botokkal verik őket. Így „tanítják” engedelmességre a borjakat.

4, Annak ellenére, hogy az elefántok óriás méretűek elég gyenge háttal rendelkeznek, amit isten nem arra teremtett, hogy embereket cipeljenek rajtuk. A nyereg vagy ülés, amit a hátukra erősítenek, olyan maradandó sebet ejt rajtuk, amik folyamatosan elfertőződnek. 

5, Az állandó kínzások és bántalmazások néha oda vezetnek, hogy az elefántok megtámadják az embereket. Ez a veszély, mind a rajtuk ülő, mind a közelben lévő turistákat fenyegeti. Az ilyen esetek szinte mindegyike tragikus körülmények között végződik. 

6, Biztos láttad vagy hallottad már, hogy az elefántok az egyik oldalukról a másikra dülöngélnek. Ezt nem szórakozásból csinálják, ugyanis ez sajnos egy komoly pszichológiai trauma következménye. Mivel az elefántok nem emberhez vannak szokva és hivatalosan állandó kölcsönhatásban kellene lenniük természetes közegükkel ezért ily módon próbálják magukat megvédeni a magánytól. 

7, A fogságban tartott elefántokat kicsi és szűk „istállókban” tartják, amik betonfalakkal vannak körülvéve. Az állatokat ilyenkor láncra verik, ami nemcsak lelkük, de testüket is rosszul érinti. 

8, Az elefántok nem kapnak megfelelő élelmet és egészségügyi ellátást, ezért sok állat a kimerültség miatt különböző betegségben szenved. Emiatt sokkal hamarabb elpusztulnak, mintha a szabadban lennének.

9, Ha szereted az elefántokat, akkor a megismerésüknek van kevésbé ártalmas módja is. Például a „Golden Triangle Asian Elephant Foundation” izgalmas kirándulásokat szervez az állatok világába. Itt etetheted őket, sőt akár úszhatsz is velük.

Megváltozott a véleményed az elefántok lovaglásával kapcsolatban?

Ezt is olvasd el