KeződoldalÉrdekességek6 rejtélyes dolog, amit a mai napig nem tudtak megfejteni a tudósok.

6 rejtélyes dolog, amit a mai napig nem tudtak megfejteni a tudósok.

-

Annak idején, az iskolapadban, rengeteget tanultunk a történelemről. Nyilván senki sem a háborúk miatt szerette ezt a tantárgyat, hanem a különböző titkos, rejtélyek és érdekességek miatt. Köztudott, hogy mindig az a legérdekesebb tény, amit óriási titok övez, mint például a maják, az ókori egyiptomiak és egyéb olyan leletről szóló történet, melynek létezéséről, vagy funkciójáról semmilyen adat nem maradt fenn. Mai cikkünkben olyan dolgokat hoztunk el, amit még a legokosabb tudósok és kutatók sem tudtak megfejteni.

1, Mi van a Szfinx füle mögött?

Ugyebár azt mindenki tudja, hogy a Szfinx Egyiptomban található és annak füle mögött egy nagy szikla van. De vajon mi rejtőzhet amögött?

A régészek még mindig tanakodnak azon, hogy vajon mi rejtőzhet mögötte, ám egy orosz származású fiú szerint óriási és forradalmi titkot rejt. Ezt a fiút Boriszka Kiprijanovics-nak hívják és azt állította, hogy előző életében a Marson élt. Állítása szerint a vörös bolygó régen, ugyanolyan lehetőségeket kínált az emberiség számára, mint a Föld, de egy nukleáris támadás során minden elpusztult rajta.

Arról is beszámolt, hogy járt Egyiptomban, és tudja, hogy az emberi civilizáció hatalmas ugrás előtt van, ami csak akkor következik be, ha valaki képes lesz azt a szerkezetet beindítani, ami a Szfinx füle mögött található.

Az ókori Egyiptomiak, amúgy is fura és misztikus emberek voltak, szóval nem lepődnénk meg rajta, ha valóban valami forradalmi dolog lenne ott elrejtve. A fiú információi mellett fennmaradt egy rajz a 19. századból, ami azt mutatja, hogy az emberek az emlékmű fejéből másznak elő. Az lenne a Szfinx második bejárata?

A régészek szerint azonban ennek a gigantikus emlékműnek nincs olyan bejárat, amin be lehetne hatolni, mert mindegyik el van valamivel torlaszolva. Így úgy tűnik, még várni kell arra a forradalmi változásra.

2, Régi korong, amit senki sem tud megfejteni.

Ezt a korongot úgy hívják Phaisztoszi korong, és története körülbelül 3700 évvel nyúlik vissza a történelemben. Egyébként, ez a bronzkori minószi kultúra legfontosabb lelete, mely egy 15 cm átmérőjű anyagból készült írásos korong. Eddig senkinek sem sikerült megfejtenie, hogy milyen információkat rejthet a korong.

A szakértők elméletei szerint a legvalószínűbb, hogy egy naphimnuszt, esetleg egy verses teremtéstörténetet foglal magába.

3, Török síremlék.

Ezek a török síremlékek, szarkofágok nagyon különleges képességgel rendelkeznek, ugyanis képesek akár 40 nap alatt is lebontani az emberi holtesteket. A normál bomlási folyamat, körülbelül 50 és 200 nap közé tehető. Ezek a Çanakkale néven ismert síremlékek kb. 2700 évesek. A tudósok úgy gondolják, hogy a síremlékek jelentős mennyiségű alumíniumot tartalmaznak, melyek segítik gyorsabban lebontani a testet. Ám ezek is csak spekulációk, pontos adat nincs.

4, Titokzatos Costa Rica-i kőgolyók.

Igazi régészeti rejtélynek minősülnek ezek a Costa Rica-i kőgolyók, ugyanis céljukat, keletkezésüket és eredetüket hatalmas titok övezi. A szakértők 300 különböző méretű golyót találtak ezen a területen, amiről csak annyi derült ki, hogy valószínű mesterséges eredetűek.

Ezek a golyók több méretben is előfordulnak a 10 centis átmérőtől a 257 centisig. Körülbelül 15-16 tonnát nyomhatnak és gabbró anyagból készültek, ami egy olyan magmás kőzet, mely a bazalthoz hasonlít. A tudósoknak még mindig nem sikerült rájönni, hogy miért helyezték el őket.

5, A megfejthetetlen kézirat.

A Voynich kézirat néven ismert lelet egy 16. századi könyv, aminek eredetére még nem sikerült rájönni. Egyesek szerint Olaszországban írták még a reneszánszkor idején. A benne található szöveget, azonban még senki sem tudta megfejteni. Nevét egykori tulajdonosáról, Wilfrid Michael Voynichról kapta, aki egy amerikai származású könyvkereskedő volt.

6, Egy ősi kincses térkép, ami bárkit gazdaggá tesz.

Ez egy olyan réztekercs, amit egy barlangban találtak a Holt-tenger közelében. A szakértők úgy gondolják, hogy ez elvezet az ősi zsidók kincséhez. Annak érdekében, hogy felleljék a kincset, megpróbálták megfejteni a térképet, de már olyan instrukcióknál elakadtak, mint a „fordulj balra a kútnál.” Mivel ezek a meghatározott helyek már biztos elesztek az évek során, így lehetetlenség azt megtalálni.

Te tudtál ezekről? Mi a véleményed?

Ezt is olvasd el