KeződoldalÉrdekességekEz a 19 dolog bemutatja, hogy miért olyan nehéz megérteni a japánokat.

Ez a 19 dolog bemutatja, hogy miért olyan nehéz megérteni a japánokat.

-

Japán egy olyan különleges ország, hogy ott nem múlik el úgy nap, hogy ne történne valami érdekesség. Például új dolgokat fedeznek fel, innovatív ötleteket vezetnek be, új szabályokat írnak, vagy csak szimplán jobban odafigyelnek egymásra, ami már önmagában is elég jó, hiszen nyugaton nem igazán törődnek egymással az emberek. Az ottani szokások annyira furcsák egy nyugati beállítottságú embernek, hogy elsőre hatalmas szemekkel nézik mi is történik valójában. Gondoltad volna, hogy a felkelő nap országában olyan vonatok vannak, melyeken menet közben élére lehet állítani egy pénzérmét anélkül, hogy eldőlne? Ha nem akkor most meg fogsz lepődni, mert ilyen és ehhez hasonló érdekességeket hoztunk el erről az országról.

1, Japánban vannak úgynevezett emberi „Uberek”, akik bizonyos személyek helyett jelennek meg a rendezvényeken, eseményeken, mégpedig úgy, hogy az ügyfél arcát maguk elé tartják.

2, Olyan metró alagutak vannak, ahol speciális részt alakítottak ki a kerékpárral közlekedőknek.

3, A felkelő nap országában található „Ghibli” múzeumban ilyen belépőjegyeket adnak az odalátogatóknak.

4, A japán gazdák földjét, mezőgazdasági területeit, veteményesét napelemmel működő farkasok védik.

5, Egyes kávézókban olyan tejes kancsók vannak, melyeket mind a jobb mind a balkezesek egyaránt tudják használni.

6, Ebbe az országban olyan bizalmasan kezelik a vendégeket, hogy egyes éttermek alkalmazottai nem is látják kinek adják ki az ételt.

7, A reptereken kétféle szöveg várja a turistákat, az angol szöveg azt mondja: „Üdv Japánban!” A japán szöveg viszont azt mondja: „Üdv újra!”

8, A Pokémon meséből jól ismert Geodudet Ivate prefektúra nagykövetének nevezték ki.

9, „Teknős taxi” – áll angolul a szöveg a fényesen világító gomb fölött. Ha valaki ezt megnyomja egyből megy a jelzés a sofőrnek, hogy legyen kedves lassítani.

10, Japánban olyan vonatok vannak, melyek egyáltalán nem rázkódnak, így útközben simán élére lehet állítani egy pénzérmét is.

11, A reptereken szín szerint állítják sorrendbe a bőröndöket, így a gazdája könnyebben talál rá.

12, A filmek, mesék, könyvek híres karaktereire olykor vicces és feltűnő ruhákat adnak a könyvesboltokban.

14, Tokióban olyan kávézók vannak, melynek pultjaira figyelemfelhívó matricákat tesznek, hogy mindenki tudja mettől meddig terjed az egy személynek való hely.

15, A japán irodisták néha olyan fáradtak, hogy a munkahelyről kilépve egy kicsit szunyókálnak a virágágyásban.

16, A japánok annyira szeretik és tisztelik a capybara (vízidisznó) állatokat, hogy saját gyógyfürdőt csináltak nekik.

17, A Musashinoban található hulladékgyárban van egy különleges ebédlő, ahova az emberek bátran beülhetnek és evés közben nézhetik hogyan válogatják szét a szemetet.

18, Nara városa tele van őzekkel és szarvasokkal, akik annyira megszokták az emberek jelenlétét, hogy bátran odamennek ahhoz, akihez csak akarnak.

19, A japán reptereken a taxik rend és fegyelem szerint állnak sorban, hogy felvegyék az ottani turistákat, helybélieket és elvigyék őket úti céljuk végére.

Te mit gondolsz a felkelő nap országáról?

Ezt is olvasd el